Nincs pénz a 40 százalékos nyugdíjemelésre Romániában

2020. 06. 23., 13:45

Még mindig nem tudni, hogy mekkora mértékű lehet a szeptemberben esedékes nyugdíjemelés Romániában.

Továbbra sem lehet tudni, hogy mennyivel nőhetnek szeptemberben a nyugdíjak Romániában, annyi viszont most már egészen biztos, hogy elmarad az akkor még kormányon levő Szociáldemokrata Párt által benyújtott, a parlament által még tavaly nyugdíjtörvénybe foglalt 40 százalékos emelés – írja a Krónika.

Ludovic Orban miniszterelnök legalábbis határozottan leszögezte ezt vasárnap esti televíziós interjújában. „Az őszi 40 százalékos nyugdíjemeléshez nincs anyagi fedezet, és súlyos veszélyt jelentene Románia pénzügyi egyensúlyára. Annyival fogjuk emelni, hogy ne legyen szükség bankjegyek nyomtatására” – jelentette ki a kormányfő.

Arra a kérdésre, hogy hány százalékos nyugdíjemelés jöhet szóba, nem kívánt válaszolni. „Egyelőre nem lehet nyilvánosan bejelenteni azt, hogy hány százalékkal. Persze, a pénzügyminiszter bejelentett 10 százalékot… Olyan ez, mint egy vállalkozásnál, ha csökkennek a bevételek, nem emelhetsz fizetést.”

Amikor a műsorvezető arról faggatta, hogy mikorra érhetné el az emelés üteme a 40 százalékot, a miniszterelnök azt mondta, ilyen léptékű emelést még olyan körülmények között is nehéz lett volna gyakorlatba ültetni, ha Románia gazdasági helyzete kedvező lenne.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-23 18:14:26
Még mindig nincs bérmegállapodás a Magyar Postánál, ezért csütörtök reggel a Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében 19 megyéből 19 kézbesítő petíciót adott át a vezérigazgatónak és helyettesének, amiben érdemi tárgyalást és elfogadható béremelési ajánlatot sürgetnek.
2023-03-23 17:14:00
A NAV a nemzetközi futárszolgálatok forgalmában egyre többször talál bizonyos típusú, a dohányzás helyettesítésére szánt nikotintartalmú termékeket. Ezeket többen is interneten, külföldről rendelik meg. Az ilyen termék, a „snüssz” dohánygyártmánynak minősül, ezért magánszemélyként internetről rendelni illegális.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS