Kizártnak tartja a 40 százalékos nyugdíjemelést a miniszterelnök Romániában

2021. 01. 14., 15:00

Jóváhagyta szerdai ülésén a román kormány azt a jogszabályt, amely 2300 lejben szabja meg a bruttó minimálbér összegét 2021-re – jelentette be Florin Cîţu miniszterelnök.

A kormány által korábban bejelentetteknek megfelelően, a 2020-as infláció, illetve a 2021-re előre vetített inflációs ráta feletti mértékben, 3,1 százalékkal nő a minimálbér ebben az évben – írja a Krónika.

Az emelés már január 1-jétől érvényes, hiszen a januári béreket februárban fizetik ki, tehát van idő alkalmazni a jogszabályt” – mondta a kormányfő.

Florin Cîţu – reagálva az alkotmánybíróság szerdai döntésére, amely szerint nem mond ellent a román alaptörvénynek a nyugdíjak 40 százalékos emelését előíró jogszabály – leszögezte ugyanakkor, hogy Románia 2020-ban nem engedhetett meg magának egy 40 százalékos nyugdíjemelést, és ugyanez érvényes 2021-re is.

„Növelni fogjuk a nyugdíjakat, de az általunk megszabott ütemterv szerint” – fogalmazott a kormányfő.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS