Tavaszváró pikniket rendez a Balatoni Kör Balatonfüreden

2019. 02. 28., 11:00

Kilenc étterem, tíz borászat, egy pálinka manufaktúra és egy cukrászat egy időben, egy helyen mutatkozik be a balatonfüredi Aura Hotel parkolójában március első hétvégéjén.

A 2014 márciusában alakult Balatoni Kör azt tűzte ki céljául, hogy természetes egységként kezelve a Balatont, magasabb szintre emelje a gasztronómiát és a vendéglátást – írja a turizmus.com.

Az egyik legjelentősebb és legnépszerűbb eseményük a GasztroPiknik sorozat, amely negyedik állomásához érkezik március első szombatján Balatonfüreden.

„Csodálatos időszakban vagyunk, szemünk láttára, részben a munkánk hatására alakul, változik a Balaton. Kezdjük elengedni a múlt árnyait, helyére minőség és barátság költözik, és ennek a folyamatnak alapja lett a Balatoni KÖR. Büszkék vagyunk rá, hogy Egész évben Balaton és Egymást ajánljuk szlogenjeink néhány év alatt valós tartalommal gazdagodtak – értékelt Laposa Bence, a Balatoni KÖR elnöke.

A résztvevő éttermek között találjuk a veszprémi Gusto 13 Bistro & Delicate-t, a borászatok között pedig a badacsonyi Laposa Birtokot. Az édességet a balatonfürdei Bergmann Cukrászda szolgáltatja, róluk ITT írtunk.

(Az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában megjelent interjút Laposa Bencével ITT olvashatja.)

 

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-02 17:18:00
Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató.