Tizedszer is a K&H az „Legjobb Kereskedelem-finanszírozó Bank” Magyarországon

2023. 01. 26., 19:13

Megőrizte pozícióját a K&H, idén immár tizedik alkalommal is a külkereskedelem legjobb magyarországi finanszírozójává választották. A Global Finance nemzetközi pénzügyi magazin által odaítélt „Legjobb Kereskedelem Finanszírozó Bank Magyarországon” (Best Trade Finance Provider in Hungary) díjnál a kereskedelemfinanszírozásban elért eredmények mellett a bank piacformáló szerepét is figyelembe vették.

Immár 10. alkalommal őrizte meg első helyét a K&H az export-import tevékenység finanszírozójaként Magyarországon, az elmúlt év után idén is elnyerte a Global Finance nemzetközi pénzügyi magazin „Legjobb Kereskedelem Finanszírozó Bank Magyarországon 2023” díját.

A magazin szerkesztősége a pénzintézetek eredményei, illetve iparági elemzők, vállalatvezetők és technológiai szakértők véleménye alapján rangsorolta több mint 100 ország és régió legjobb pénzügyi szolgáltatóit a tranzakciók volumene, a globális jelenlét, az ügyfélkiszolgálás minősége, a versenyképes árazás és az innovatív megoldások alapján. Az idei nyertesek a termékek és szolgáltatások szempontjából is vezető megoldásokat értek el.

„A külkereskedelmi tevékenység finanszírozása a nagyvállalati és kkv ügyfeleink által egyik leggyakrabban igénybe vett szolgáltatásunk. Ez annak a hosszú távú szemléletnek és elköteleződésnek köszönhető, hogy ügyfeleink még a jelenlegi, kihívásokkal teli időszakban is stabilan számíthatnak ránk. Jól mutatja ezt, hogy vannak olyan cégek, amelyek 25-30 éve a bank ügyfelei” – emelte ki Rajna Gábor, a K&H Üzleti ügyfelek divízió vezetője a díj elnyerése kapcsán.

„A termékek helyett az ügyfelek igényeire helyezzük a hangsúlyt. Ez a holisztikus szemlélet azzal valósítható meg, hogy a kül- és belkereskedelem finanszírozására szolgáló megoldásokat, a pénzügyi tranzakciókat és a pénzforgalom kezelését egységesen kezelik a működőtőke leghatékonyabb felhasználása érdekében. Mindezek mellett pedig most kiemelt szerepet kapnak az olyan kiegészítő szolgáltatások, amelyek a fenntartható pénzügyi megoldások használatát, illetve a pénzügyi kockázatok mérséklését szolgálják. Például rugalmasabb árfolyamkockázat fedezeti stratégiákat és megoldásokat kínálunk, hogy átsegítsük ügyfeleinket ezen a hektikus időszakon” – tette hozzá.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS