Tizedszer is a K&H az „Legjobb Kereskedelem-finanszírozó Bank” Magyarországon

2023. 01. 26., 19:13

Megőrizte pozícióját a K&H, idén immár tizedik alkalommal is a külkereskedelem legjobb magyarországi finanszírozójává választották. A Global Finance nemzetközi pénzügyi magazin által odaítélt „Legjobb Kereskedelem Finanszírozó Bank Magyarországon” (Best Trade Finance Provider in Hungary) díjnál a kereskedelemfinanszírozásban elért eredmények mellett a bank piacformáló szerepét is figyelembe vették.

Immár 10. alkalommal őrizte meg első helyét a K&H az export-import tevékenység finanszírozójaként Magyarországon, az elmúlt év után idén is elnyerte a Global Finance nemzetközi pénzügyi magazin „Legjobb Kereskedelem Finanszírozó Bank Magyarországon 2023” díját.

A magazin szerkesztősége a pénzintézetek eredményei, illetve iparági elemzők, vállalatvezetők és technológiai szakértők véleménye alapján rangsorolta több mint 100 ország és régió legjobb pénzügyi szolgáltatóit a tranzakciók volumene, a globális jelenlét, az ügyfélkiszolgálás minősége, a versenyképes árazás és az innovatív megoldások alapján. Az idei nyertesek a termékek és szolgáltatások szempontjából is vezető megoldásokat értek el.

„A külkereskedelmi tevékenység finanszírozása a nagyvállalati és kkv ügyfeleink által egyik leggyakrabban igénybe vett szolgáltatásunk. Ez annak a hosszú távú szemléletnek és elköteleződésnek köszönhető, hogy ügyfeleink még a jelenlegi, kihívásokkal teli időszakban is stabilan számíthatnak ránk. Jól mutatja ezt, hogy vannak olyan cégek, amelyek 25-30 éve a bank ügyfelei” – emelte ki Rajna Gábor, a K&H Üzleti ügyfelek divízió vezetője a díj elnyerése kapcsán.

„A termékek helyett az ügyfelek igényeire helyezzük a hangsúlyt. Ez a holisztikus szemlélet azzal valósítható meg, hogy a kül- és belkereskedelem finanszírozására szolgáló megoldásokat, a pénzügyi tranzakciókat és a pénzforgalom kezelését egységesen kezelik a működőtőke leghatékonyabb felhasználása érdekében. Mindezek mellett pedig most kiemelt szerepet kapnak az olyan kiegészítő szolgáltatások, amelyek a fenntartható pénzügyi megoldások használatát, illetve a pénzügyi kockázatok mérséklését szolgálják. Például rugalmasabb árfolyamkockázat fedezeti stratégiákat és megoldásokat kínálunk, hogy átsegítsük ügyfeleinket ezen a hektikus időszakon” – tette hozzá.

A rovat támogatója a KAVOSZ Zrt.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 15:40
Az inflációérzékelés továbbra is jelen van hazai vállalkozásoknál, miközben a munkaerőpiaci hangulat tartósnak látszik. Talán a beruházások volumene is visszaáll az egy évvel ezelőtti szintre – hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) üzleti hangulat-indexének második negyedéves felmérésének eredményeit bemutató beszélgetésen.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS