A jegybanki kamatvágások ellenére kitartanak a 10 százalék feletti betéti ajánlatok

2023. 07. 28., 10:59

Az MNB irányadó kamata ugyan már 3 százalékkal csökkent, de aki jó helyen keresi, továbbra is találhat 10 százalék feletti lekötött betéti kamatot a bankokban. Az elvárt feltételek azonban eltérőek, vannak olyan konstrukciók is, amelyeknél a hozam majd együtt mérséklődik a most még 13 százalékos alapkamattal. Néhány bank még a lekötés nélkül számlán lévő pénzre is ad 7-8 százalékot – derül ki a Bank360.hu összeállításából.

Még mindig vannak bankok, amelyek 10 százalék feletti betéti kamatokkal csábítják az ügyfeleket. Teszik ezt annak ellenére, hogy a Magyar Nemzeti Bank az elmúlt hónapokhoz hasonlóan a héten ismét egy százalékkal csökkentette az irányadó kamatot, amely így most 15 százalék. Az alapkamat azonban továbbra is 13 százalék, így az ehhez kötött, változó kamatozású betéti konstrukciókat ez egyelőre nem érinti.

A diszkonkincstárjegy átlaghozamának esése miatt a 10 százalék fölötti kamatok legfeljebb egyéves lekötésre már beleütköznek a betéti kamatstopba, ami érinti a 20 millió forint feletti lakossági betéteseket is. Ennél kisebb összegű megtakarítással vagy egyévesnél hosszabb idejű lekötési lehetőségnél azonban ezek az ajánlatok még maradéktalanul kihasználhatók - hívja fel a figyelmet a legmagasabb aktuális betéti kamatokat összegyűjtő Bank360.hu.

A 10 százalékosok klubjába tartozik a Gránit Bank, amely a KamatMax Plusz betétre 13 hónapos lekötésnél 11 százalékos éves kamatot ad bankszámlanyitás esetén. A kamatozás változó, a jegybanki alapkamat mínusz 2 százalék, így az év vége körül csökkenhet. A KamatMax betétnél 6 hónapos lekötéssel 9 százalékos kamatot kínál a Gránit, amely 3 hónapos konstrukciókra 8,5-8,2 százalékot nyújt különböző feltételekkel. A Kamat Plusz bankszámlára viszont megadja a 8 százalékos kamatot lekötés nélkül is, és ez a diákszámlás ügyfelekre is igaz. A hagyományos megtakarítási számlán tartott, nem lekötött pénzre félmillió forint feletti egyenleg esetén 5 százalékos kamatot kínál, alatti 2 százalékkal számolhatunk.

A Cetelem a legmagasabb, 9 százalékos éves kamatot a két évre lekötött betétekre kínálja. Az egy évre lekötött betétek után 8 százalékos kamattal számolhatunk, de akkor sem járunk sokkal rosszabbul, ha egyáltalán nem kötjük le a pénzünket a Cetelemnél, ahol a látra szóló kamat 7 százalék.

A Magnet BankPrizma Forint Betét lehetősége 500 ezer forinttól érhető el, így többet kell felmutatni, mint például a Gránitnál, ahol tizedennyi pénzzel is elkezdhetjük a megtakarítást. A lakossági befektetőknek 3 hónapra 11,12 százalékos az éves kamat, 6 hónapra 10,56, 12 hónapra pedig 10,88 százalék. A Magnetnél más betéti konstrukciókban is elérhető a 7-9 százalékos éves kamat.

Az Oberbank a vastagabb bukszájú ügyfeleknek kínál 10 százaléknál magasabb kamatot. Aki legalább 8 millió forintot köt le, annak 9 hónapra 10,45, 12 hónapra pedig 10,75 százalék a betéti kamat. Rövidebb futamidőkre 7,75-9,75, alacsonyabb összegekre pedig 4,79-7,25 százalékos kamatot kínál a bank a lekötés hosszától függően.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-28 09:40:00
A beruházások volumene 2023 III. negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva 12,1 százalékkal csökkent, az előző negyedévhez képest – szezonálisan kiigazítva – 2,2 százalékkal mérséklődött – tájékoztatott a statisztikai hivatal.
2023-11-27 19:00:33
A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.
2023-11-27 18:10:00
Hagyatéki ügyekben előfordulhat, hogy az örökös vagy más érdekelt a hagyatéki tárgyaláson személyesen nem tud megjelenni, de szeretné, hogy valaki képviselje. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS