Van egy jó ötlete? Mutassa be Bécsben

2019. 01. 16., 16:15

A START:IP kezdeményezés összekapcsolja a szabadalmakat és a vállalatalapítókat Ausztriában, Magyarországon és Szlovéniában.

A bécsi székhelyű INiTS egyetemi inkubátorház START:IP az első és egyetlen olyan kezdeményezés, amely a közép-európai vállalkozói szellem kiaknázása révén kísérel meg világszínvonalú egyetemi kutatási eredményeket átültetni az üzleti életbe – olvasható az intézmény közleményében. További infomációk a www.startip.eu internetes címen találhatók.

A következő „nagy durranás” Bécsben

Az INiTS START:IP kezdeményezése vállalkozók és világszínvonalú egyetemi kutatási eredmények közti kapcsolat létesítését célozza. Az elképzelés a következő: a csúcstechnológiát képviselő szabadalmaztatott találmányokat bemutatják a potenciális vállalatalapítóknak, továbbá számos innovatív vállalatnak is annak érdekében, hogy támogató üzleti modelleket dolgozzanak ki, és a folyamat eredményeként üzleti vállalkozások jöjjenek létre.

Egy több hónapig tartó adatgyűjtési, felmérési és kutatási folyamat eredményeként (amelynek során mintegy 40 csúcstechnológiát képviselő találmányt azonosítottak) az IniTS ez idáig 15 olyan szabadalmat választott ki, amelyet alkalmasnak ítélt a kezdeményezésbe való bevonásra. A START:IP kezdeményezés így a következő szakaszba lépett, melynek célja a kiválasztott szabadalmak hasznosítására alkalmas vállalatalapítók vagy meglévő vállalatok felkutatása.

„Ebben a szakaszban 'összepárosítjuk' a szabadalmakat vagy találmányokat a potenciális vállalatalapítókkal. A START:IP felkutatási és közvetítési feladatokat ellátó platformként segíti mind az áttörést képviselő technológiákat feltaláló kutatókat, mind a vállalatalapítókat, illetve az újítások iránt érdeklődő vállalatokat. A kezdeményezés első, az alkalmas szabadalmak azonosítására irányuló szakasza gyakorlatilag lezárult, és most már a vállalatalapítókon a sor, hogy ezeknek az ötleteknek a megvalósítására üzleti modelleket dolgozzanak ki” – magyarázta dr. Irene Fialka, az INiTS vezérigazgatója, aki a START:IP projektért dr. Markus Pietzkával közösen felelős.

A 2019. január 30-án megrendezésre kerülő Párosítási rendezvényen részt venni kívánó érdeklődők ezen a weboldalon regisztrálhatnak. A rendezvényen a feltalálók személyesen mutatják be találmányaikat az összes regisztrált vállalatalapító és vállalat előtt. A párt találó tudósok és a találmányukat felkarolni kívánó vállalatalapítók/vállalatok alkotta csapatnak ezután két hónap áll rendelkezésére az üzleti modell kidolgozására, amelyet majd egy 2019. március 28-án sorra kerülő következő rendezvényen ismertetnek – zárul az INiTS közleménye.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.
2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS