Van egy jó ötlete? Mutassa be Bécsben

2019. 01. 16., 16:15

A START:IP kezdeményezés összekapcsolja a szabadalmakat és a vállalatalapítókat Ausztriában, Magyarországon és Szlovéniában.

A bécsi székhelyű INiTS egyetemi inkubátorház START:IP az első és egyetlen olyan kezdeményezés, amely a közép-európai vállalkozói szellem kiaknázása révén kísérel meg világszínvonalú egyetemi kutatási eredményeket átültetni az üzleti életbe – olvasható az intézmény közleményében. További infomációk a www.startip.eu internetes címen találhatók.

A következő „nagy durranás” Bécsben

Az INiTS START:IP kezdeményezése vállalkozók és világszínvonalú egyetemi kutatási eredmények közti kapcsolat létesítését célozza. Az elképzelés a következő: a csúcstechnológiát képviselő szabadalmaztatott találmányokat bemutatják a potenciális vállalatalapítóknak, továbbá számos innovatív vállalatnak is annak érdekében, hogy támogató üzleti modelleket dolgozzanak ki, és a folyamat eredményeként üzleti vállalkozások jöjjenek létre.

Egy több hónapig tartó adatgyűjtési, felmérési és kutatási folyamat eredményeként (amelynek során mintegy 40 csúcstechnológiát képviselő találmányt azonosítottak) az IniTS ez idáig 15 olyan szabadalmat választott ki, amelyet alkalmasnak ítélt a kezdeményezésbe való bevonásra. A START:IP kezdeményezés így a következő szakaszba lépett, melynek célja a kiválasztott szabadalmak hasznosítására alkalmas vállalatalapítók vagy meglévő vállalatok felkutatása.

„Ebben a szakaszban 'összepárosítjuk' a szabadalmakat vagy találmányokat a potenciális vállalatalapítókkal. A START:IP felkutatási és közvetítési feladatokat ellátó platformként segíti mind az áttörést képviselő technológiákat feltaláló kutatókat, mind a vállalatalapítókat, illetve az újítások iránt érdeklődő vállalatokat. A kezdeményezés első, az alkalmas szabadalmak azonosítására irányuló szakasza gyakorlatilag lezárult, és most már a vállalatalapítókon a sor, hogy ezeknek az ötleteknek a megvalósítására üzleti modelleket dolgozzanak ki” – magyarázta dr. Irene Fialka, az INiTS vezérigazgatója, aki a START:IP projektért dr. Markus Pietzkával közösen felelős.

A 2019. január 30-án megrendezésre kerülő Párosítási rendezvényen részt venni kívánó érdeklődők ezen a weboldalon regisztrálhatnak. A rendezvényen a feltalálók személyesen mutatják be találmányaikat az összes regisztrált vállalatalapító és vállalat előtt. A párt találó tudósok és a találmányukat felkarolni kívánó vállalatalapítók/vállalatok alkotta csapatnak ezután két hónap áll rendelkezésére az üzleti modell kidolgozására, amelyet majd egy 2019. március 28-án sorra kerülő következő rendezvényen ismertetnek – zárul az INiTS közleménye.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-04 17:39:00
A nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók, illetve a nukleáris és más radioaktív anyagok fizikai védelmének egyik fontos elemével, a támadást elhárító erők reagálási funkciójával kapcsolatos workshopot szervezett közösen az Országos Atomenergia Hivatal és az Amerikai Egyesült Államok Energetikai Minisztériuma.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

A nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók, illetve a nukleáris és más radioaktív anyagok fizikai védelmének egyik fontos elemével, a támadást elhárító erők reagálási funkciójával kapcsolatos workshopot szervezett közösen az Országos Atomenergia Hivatal és az Amerikai Egyesült Államok Energetikai Minisztériuma.