Uniós pályázat ösztönzi a kkv-k közbeszerzési részvételét

2023. 04. 19., 16:21

A Széchenyi Terv Plusz keretében megjelent a „Kkv-k közbeszerzési részvételét ösztönző támogatás” című (RRF-9.5.1-23) felhívás.

A támogatásból magyarországi közbeszerzési eljárásban elkészített ajánlat elkészítésének költségeit lehet fedezni (tételes költségelszámolás nélkül). A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 1,09 milliárd forint; a forrást a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz biztosítja. Egy pályázó 600 ezer forintot igényelhet, így összesen 1816 mikrovállalkozás, illetve kkv nyerhet támogatást. Egy pályázó csak egyszer részesülhet támogatásban.

A felhívás „a kkv-k vállalkozásfejlesztése és nemzetközivé válása, beleértve a termelő beruházásokat is” általános célkitűzés égisze alatt valósul meg. Ennek keretében „létre kell hozni egy olyan támogatási rendszert, amely objektív, megkülönböztetés mentes és átlátható kiválasztási kritériumok alapján közvetlenül a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak kifizetendő átalány költségtérítést biztosít a közbeszerzési eljárásokban való részvételükkel kapcsolatos költségek után annak érdekében, hogy elősegítse a közbeszerzési eljárásokban való részvételüket és megszüntesse a részvétel akadályait” – olvasható a hivatalos pályázati portálon megjelent felhívásban. A támogatási rendszer keretében nyújtott pénzügyi támogatásnak különösen a felelős akkreditált közbeszerzési tanácsadók igénybevételével összefüggő költségek térítésére kell kiterjednie, de nem fedezheti az egyes vállalkozások közbeszerzésben való részvétellel kapcsolatban felmerülő összes költségét.

A támogatási kérelmet a forrás kimerüléséig, de legkésőbb 2025. december 31-ig lehet benyújtani. A forrás kimerülése esetén a Nemzeti Hatóság a palyazat.gov.hu felületen közleményt tesz közzé a pályázati felhívás lezárásának idejéről.

Támogatási kérelmet olyan mikro-, kis- vagy közepes vállalkozás nyújthat be, amely megfelel a felhívásban lefektetett kritériumrendszernek, és amely

  • a támogatási kérelemben szereplő közbeszerzési ajánlat benyújtását megelőző 12 hónapnál korábban jött létre; valamint
  • a támogatási kérelemben szereplő közbeszerzési ajánlat benyújtását megelőző 12 hónapban nem nyújtott be ajánlatot magyarországi közbeszerzési eljárásban.

Amennyiben a támogatási kérelemben szereplő közbeszerzési ajánlat több ajánlattevő közös ajánlataként került benyújtásra, úgy támogatási kérelmet kizárólag a közös ajánlattevők képviseletében eljáró szervezet nyújthat be. Ebben az esetben a közös ajánlattevők valamennyi tagja meg kell hogy feleljen a felhívás feltételeinek.

Forrás: KAVOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Van egy apró kis bolt a Liliom utcában, ahol a gasztronómia szerelmesei garantáltan elérzékenyülnek. Fekete Antonio szakácskönyvboltja majd’ kétszáz kiadó legjobbját kínálja azoknak, akik nem elégszenek meg a középszerrel.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS