Új kiemelt GINOP-felhívások

2020. 01. 16., 17:02

Bár a dömpingnek már rég vége van, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) még tartogat újdonságokat. A KAVOSZ összefoglalója.

A program fejlesztési keretének megállapításáról szóló kormányhatározat szerint a következő kiemelt felhívásokra számíthatunk a következő hetekben–hónapokban. („Kiemelt” egy felhívás, ha a kormány jelöli ki a pályázó szervezetet/szervezeteket.)

GINOP-1.1.9-VEKOP-19: Versenyképes vállalkozói attitűd fejlesztése, a lehetőség-orientált vállalkozások arányának növelése: Az 1,1 milliárd forintos keretösszegre a Vállalkozások Országos Szövetsége pályázhat. A cél: mikro-, kis- és középvállalkozások körében az uniós átlagtól elmaradó vállalkozói aktivitás növekedése és az induló vállalkozások sikeres továbbélésének támogatása 21. századi megoldások elérését lehetővé tévő platform kialakításával és indulócsomag biztosításával, virtuális inkubátorprogram keretében.

GINOP-1.1.10-19: A mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének javítása a vállalkozói ismeretek bővítése révén: Az 1,5 milliárd forintos keretösszegből az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. és a Budapest Institute of Banking Zrt. konzorciuma vállalja, hogy erősíti a vállalkozói szellemet, bővíti a vállalkozók ismereteit, fejleszti működési és vezetési gyakorlatukat.

GINOP-1.3.7-19 Professzionális felkészítés a tudatos külpiacra lépéshez kkv-k számára: A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. kaphat 1,00 milliárd forintot. A projekttel szemben elvárás a hazai kis- és középvállalkozások nemzetközi piacon való megjelenésének előkészítése, támogatása, nemzetközi hálózatokba, valamint globális értékláncokba történő bekapcsolódásuk elősegítése, nem csupán konkrét promóciós tevékenység támogatásával, hanem célzott, egyedi tanácsadással, felkészítéssel.

GINOP-2.3.7-19Kiválóságot szolgáló kutatási infrastruktúrák kapacitás bővítése: A 6,21 milliárdos keretösszegből az ELI-HU Kutatási és Fejlesztési Nonprofit Közhasznú Kft. gazdálkodhat. Az ELI-ALPS esetében a nagyprojekt indulása óta – a lézertechnológia gyors fejlődése következtében – szükségessé vált kutatás-technológia fejlesztése, üzemeltetés kapacitásbővítése, meglévő berendezések továbbfejlesztése, optimalizálása valósul meg – indokol a kormány.

GINOP-3.1.5-19 Szuperszámítástechnikai szolgáltatások kialakítása a hazai IKT vállalkozásoknak: A KIFÜ - Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség 5 milliárd forintra pályázhat majd 2020-ban. A felhívás célja az infokommunikációs vállalati és felsőoktatási szféra számára olyan számítási kapacitás és szolgáltatások rendelkezésre bocsátása állami oldalról, amelyek kedvező konstrukció keretében lehetőséget biztosítanak informatikai kis- és középvállalkozások számára olyan számítási műveletek elvégzésére, amelyek idő- és költséghatékonyan generálnak eredményt és megtérülést.

GINOP-5.3.13-19 Kisgyermeket nevelő szülők képzése, ösztöndíja és elhelyezkedésük segítése: A Magyar Államkincstár, a KINCSINFO Kincstári Informatikai Nonprofit Kft., az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. 3,00 milliárd forintból segíthetia kisgyermeket nevelő szülők képzésben való részvételét, támogathatja munkába való visszatérésüket.

GINOP-5.3.15-19 Munkavállalók egészségügyi szűrésének támogatása: A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő és a Pénzügyminisztérium konzorciuma 10 milliárd forintból biztosít majd olyan egészségügyi szűrővizsgálatokat, amelyek alkalmasak a munkavállalók egészségi állapotának javítására, egészségben tartására, és az egészségtudatos életvitel kialakítására.

GINOP-6.2.6-19 Ágazati képzőközpontok, okos struktúrák és képzőhely alternatívák: Az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. pályázza majd meg a 3,261 milliárd forintos keretösszeget. A felhívás fő célja, hogy növekedjen a vállalkozások, elsősorban a mikro-, kis- és középvállalatok hajlandósága a térségbeli szakképzési centrumokkal és felsőoktatási intézményekkel történő klaszterek létrehozására.

Forrás: KAVOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-04 15:17:17
Az MNB értesítette a K&H Biztosító Zrt.-t Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítási pályázata pozitív elbírálásáról. Az új konstrukció forgalmazása így akár azonnal indulhat. Ezzel már 12 minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás érhető el a piacon.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS