Új kiemelt GINOP-felhívások

2020. 01. 16., 17:02

Bár a dömpingnek már rég vége van, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) még tartogat újdonságokat. A KAVOSZ összefoglalója.

A program fejlesztési keretének megállapításáról szóló kormányhatározat szerint a következő kiemelt felhívásokra számíthatunk a következő hetekben–hónapokban. („Kiemelt” egy felhívás, ha a kormány jelöli ki a pályázó szervezetet/szervezeteket.)

GINOP-1.1.9-VEKOP-19: Versenyképes vállalkozói attitűd fejlesztése, a lehetőség-orientált vállalkozások arányának növelése: Az 1,1 milliárd forintos keretösszegre a Vállalkozások Országos Szövetsége pályázhat. A cél: mikro-, kis- és középvállalkozások körében az uniós átlagtól elmaradó vállalkozói aktivitás növekedése és az induló vállalkozások sikeres továbbélésének támogatása 21. századi megoldások elérését lehetővé tévő platform kialakításával és indulócsomag biztosításával, virtuális inkubátorprogram keretében.

GINOP-1.1.10-19: A mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének javítása a vállalkozói ismeretek bővítése révén: Az 1,5 milliárd forintos keretösszegből az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. és a Budapest Institute of Banking Zrt. konzorciuma vállalja, hogy erősíti a vállalkozói szellemet, bővíti a vállalkozók ismereteit, fejleszti működési és vezetési gyakorlatukat.

GINOP-1.3.7-19 Professzionális felkészítés a tudatos külpiacra lépéshez kkv-k számára: A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. kaphat 1,00 milliárd forintot. A projekttel szemben elvárás a hazai kis- és középvállalkozások nemzetközi piacon való megjelenésének előkészítése, támogatása, nemzetközi hálózatokba, valamint globális értékláncokba történő bekapcsolódásuk elősegítése, nem csupán konkrét promóciós tevékenység támogatásával, hanem célzott, egyedi tanácsadással, felkészítéssel.

GINOP-2.3.7-19Kiválóságot szolgáló kutatási infrastruktúrák kapacitás bővítése: A 6,21 milliárdos keretösszegből az ELI-HU Kutatási és Fejlesztési Nonprofit Közhasznú Kft. gazdálkodhat. Az ELI-ALPS esetében a nagyprojekt indulása óta – a lézertechnológia gyors fejlődése következtében – szükségessé vált kutatás-technológia fejlesztése, üzemeltetés kapacitásbővítése, meglévő berendezések továbbfejlesztése, optimalizálása valósul meg – indokol a kormány.

GINOP-3.1.5-19 Szuperszámítástechnikai szolgáltatások kialakítása a hazai IKT vállalkozásoknak: A KIFÜ - Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség 5 milliárd forintra pályázhat majd 2020-ban. A felhívás célja az infokommunikációs vállalati és felsőoktatási szféra számára olyan számítási kapacitás és szolgáltatások rendelkezésre bocsátása állami oldalról, amelyek kedvező konstrukció keretében lehetőséget biztosítanak informatikai kis- és középvállalkozások számára olyan számítási műveletek elvégzésére, amelyek idő- és költséghatékonyan generálnak eredményt és megtérülést.

GINOP-5.3.13-19 Kisgyermeket nevelő szülők képzése, ösztöndíja és elhelyezkedésük segítése: A Magyar Államkincstár, a KINCSINFO Kincstári Informatikai Nonprofit Kft., az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. 3,00 milliárd forintból segíthetia kisgyermeket nevelő szülők képzésben való részvételét, támogathatja munkába való visszatérésüket.

GINOP-5.3.15-19 Munkavállalók egészségügyi szűrésének támogatása: A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő és a Pénzügyminisztérium konzorciuma 10 milliárd forintból biztosít majd olyan egészségügyi szűrővizsgálatokat, amelyek alkalmasak a munkavállalók egészségi állapotának javítására, egészségben tartására, és az egészségtudatos életvitel kialakítására.

GINOP-6.2.6-19 Ágazati képzőközpontok, okos struktúrák és képzőhely alternatívák: Az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. pályázza majd meg a 3,261 milliárd forintos keretösszeget. A felhívás fő célja, hogy növekedjen a vállalkozások, elsősorban a mikro-, kis- és középvállalatok hajlandósága a térségbeli szakképzési centrumokkal és felsőoktatási intézményekkel történő klaszterek létrehozására.

Forrás: KAVOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-03-01 15:10:00
2024. március 3-án (vasárnap) 9 órától 21 óráig a NAV háttérrendszerének karbantartása miatt a NAV webes felületei és a NAV-Mobil applikáció egyes szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS