Több milliós áfa-visszatérítés érhető el a falusi csok településein

2019. 11. 22., 16:30

A támogatást januártól a munkálatok költségeinek, illetve az építési telek vételárának megfizetéséhez lehet felhasználni.

Január elsejétől akár ötmillió forintos áfa-visszatérítés is elérhető kistelepülésen építkezők számára. Ezzel az intézkedéssel, a Gazdaságvédelmi akcióterv újabb pontjának elindításával mintegy két és fél millió magyar otthonhoz jutását segítjük.

A támogatást azon a közel 2500 hazai településen lehet igénybe venni, ahol a falusi csokot is. A listán szereplő kistelepüléseken egy három gyermekes család saját ingatlan bővítése, korszerűsítése esetén akár több mint 10 millió forintos támogatással is számolhat: az ötmillió forintos falusi csok mellett a 7,5 millió forintos kedvezményes kölcsönt és az adó-visszatérítési támogatást is igénybe veheti.

A kérelmeket 2022. június 30-ig lehet benyújtani. A támogatást a munkálatok költségeinek, illetve az építési telek vételárának megfizetéséhez lehet felhasználni, összege megegyezik a számlával igazolt és megfizetett áfa összegével, s legfeljebb 5 millió forint lehet.

A kormány számos intézkedéssel segíti a családok lakhatását, elsődleges célunk, hogy lehetőleg minden család saját tulajdonú otthonban éljen – mondta el a bejelentés kapcsán Varga Mihály pénzügyminiszter. (kormany.hu)

Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-06-08 16:41:10
A digitalizáció tartja szinten a hazai vállalatok innovációs tevékenységét. Új termékek, szolgáltatások bevezetésével kivárnak a vállalatok, inkább saját háttérfolyamataikat igyekeznek hatékonyabbá tenni. Így a K&H innovációs indexe szinten maradt.
2023-06-08 12:41:03
A lakásbiztosítások kiemelt szerepet kapnak a nyár elején gyakran előforduló viharok és az azok okozta károk miatt – közölte a Netrisk.hu. Ha régen, akár 5 évvel vagy korábban kötött lakásbiztosításról van szó, érdemes megnézni, milyen értékű az ingatlan.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS