Több milliós áfa-visszatérítés érhető el a falusi csok településein

2019. 11. 22., 16:30

A támogatást januártól a munkálatok költségeinek, illetve az építési telek vételárának megfizetéséhez lehet felhasználni.

Január elsejétől akár ötmillió forintos áfa-visszatérítés is elérhető kistelepülésen építkezők számára. Ezzel az intézkedéssel, a Gazdaságvédelmi akcióterv újabb pontjának elindításával mintegy két és fél millió magyar otthonhoz jutását segítjük.

A támogatást azon a közel 2500 hazai településen lehet igénybe venni, ahol a falusi csokot is. A listán szereplő kistelepüléseken egy három gyermekes család saját ingatlan bővítése, korszerűsítése esetén akár több mint 10 millió forintos támogatással is számolhat: az ötmillió forintos falusi csok mellett a 7,5 millió forintos kedvezményes kölcsönt és az adó-visszatérítési támogatást is igénybe veheti.

A kérelmeket 2022. június 30-ig lehet benyújtani. A támogatást a munkálatok költségeinek, illetve az építési telek vételárának megfizetéséhez lehet felhasználni, összege megegyezik a számlával igazolt és megfizetett áfa összegével, s legfeljebb 5 millió forint lehet.

A kormány számos intézkedéssel segíti a családok lakhatását, elsődleges célunk, hogy lehetőleg minden család saját tulajdonú otthonban éljen – mondta el a bejelentés kapcsán Varga Mihály pénzügyminiszter. (kormany.hu)

Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-12-05 15:13:56
Az energiaárak rendkívüli növekedése, a rekordmagas infláció és az általános gazdasági bizonytalanság szinte minden szektoron nyomot hagy. Míg a munkaerőpiacon egyelőre nem tapasztalni jelentős változásokat, kérdés, hogy ez meddig maradhat így.
2022-12-05 14:13:00
December 2-án az EU három intézménye és több mint 500 európai polgár közösen értékelte az Európa jövőjéről szóló konferencia eredményeképp hozott intézkedéseket.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS