Szeptemberben jelenik meg a következő Biodiversa+ pályázati felhívás

2022. 07. 06., 16:23

A kutatási konzorciumoknak minimum három, a közös felhívást finanszírozó országból – de ebből minimum kettő uniós tagállamból vagy társult államból – jövő kutatási csoportból kell állnia.

A Biodiversa+ európai partnerség a nyarat követően jelenteti meg új transznacionális felhívását a következő témában: A biológiai sokféleségnek és az ökoszisztémák változásainak a tudomány és a társadalom érdekében történő hatékonyabb transznacionális monitorozása (Improved transnational monitoring of biodiversity and ecosystem change for science and society).

A felhívás a következő három – nem kizárólagos – kutatási témát fedi le:

– A biológiai sokféleség megfigyelésére vonatkozó adatok gyűjtésére és kezelésére szolgáló módszerek és eszközök innovációja és harmonizációja (Innovation and harmonisation of methods and tools for collection and management of biodiversity monitoring data).

– A biológiai sokféleség állapotára, dinamikájára és tendenciáira vonatkozó ismerethiányok kezelése a biológiai sokféleség csökkenésének visszafordítása érdekében (Addressing knowledge gaps on biodiversity status, dynamics, and trends to reverse biodiversity loss).

– A biológiai sokféleségre vonatkozóan rendelkezésre álló monitorozási adatok hasznosítása (Making use of available biodiversity monitoring data).

Valamennyi környezettel (legyen az szárazföldi, édesvízi/vizes élőhely vagy tengeri) kapcsolatban lehet pályázni.

A felhívás a tervek szerint hivatalosan 2022. szeptember 8-án jelenik meg. A pályázás két lépcsőben zajlik, az előpályázatot 2022. november elejéig lehet benyújtani. Az előpályázatok értékelését követően a teljes pályázatok benyújtásának határideje 2023. április eleje lesz.

A pályaműveket (kizárólag angol nyelven) elektronikus úton kell benyújtani. A pályázatok benyújtására, a támogathatósági és értékelési feltételekre vonatkozó instrukciók és további releváns információk a felhívás hivatalos közzétételével együtt, 2022. szeptember elején jelennek meg.

A kutatási konzorciumoknak minimum három, a közös felhívást finanszírozó országból – de ebből minimum kettő uniós tagállamból vagy társult államból – jövő kutatási csoportból kell állnia.

A felhívás tervezett összköltségvetése meghaladja a 40 millió eurót. A következő 33 ország jelezte előzetes szándékát a közös felhívás finanszírozásában való részvételre: Ausztria, Belgium, Brazília, Bulgária, Cseh Köztársaság, Dánia, Dél-afrikai Köztársaság, Elefántcsontpart, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Izrael, Írország Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Marokkó, Moldova, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovákia, Szlovénia, Tajvan, Törökország és Tunézia.

A pályázatokat a következő kritériumok alapján értékelik:

– az első lépcsőben (előpályázati szakasz): pályázati felhívás tárgyterületébe illeszkedés (fit to the scope of the call), a kutatás újdonságtartalma (novelty of the research) és a hatás (impact);

– a második lépcsőben (teljes pályázat szakasza): (tudományos) kiválóság (Scientific Excellence), a megvalósítás minősége és hatékonysága (quality and efficiency of the implementation) és a hatás (impact), többek között a várt szakpolitikai és társadalmi hatás valamint az érdekeltek bevonásával kapcsolatos megközelítés vonatkozásában.

Mindkét lépcső esetében elvárt, hogy a konzorcium bemutassa a projekt nemzetközi hozzáadott értékét. Az alkalmazandó értékelési kritériumokat részleteikben is közzéteszik a felhívás szeptemberi hivatalos megjelenésekor.

További információk

Konzorciumi partnert keres vagy formálódó projekthez csatlakozna? Használja a Biodiversa+ Partner Search Tool segítségét, amely itt érhető el!

A potenciális résztvevő országokra vonatkozó frissített lista a Biodiversa+ honlapon lesz elérhető.

Az érdekelt felek bevonására vonatkozó kézikönyv: Biodiversa Stakeholder Engagement Handbook.

A kutatási projektek szakpolitikai aspektusával és a szakpolitikai szereplők bevonásával foglalkozó útmutató: Biodiversa Policy Guide.

A lakosság mobilizálását elősegítő eszköztár: Biodiversa Citizen Science Toolkit.

2022. szeptember 20-án, 15:00 – 16:30 között a partnerség információs webináriumot tart potenciális pályázók számára. Regisztráció itt: https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_PLvkR4IwStmNmKXEjl4rHQ

A fentieken túl érdemes figyelemmel kísérni a a Biodiversa+ honlapját és regisztrálni a Biodiversa+ levelezési listájára, így naprakész információkhoz lehet jutni a várható nagyobb kutatásfinanszírozási lehetőségekről – javasolja a

Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS