Szeptemberben jelenik meg a következő Biodiversa+ pályázati felhívás

2022. 07. 06., 16:23

A kutatási konzorciumoknak minimum három, a közös felhívást finanszírozó országból – de ebből minimum kettő uniós tagállamból vagy társult államból – jövő kutatási csoportból kell állnia.

A Biodiversa+ európai partnerség a nyarat követően jelenteti meg új transznacionális felhívását a következő témában: A biológiai sokféleségnek és az ökoszisztémák változásainak a tudomány és a társadalom érdekében történő hatékonyabb transznacionális monitorozása (Improved transnational monitoring of biodiversity and ecosystem change for science and society).

A felhívás a következő három – nem kizárólagos – kutatási témát fedi le:

– A biológiai sokféleség megfigyelésére vonatkozó adatok gyűjtésére és kezelésére szolgáló módszerek és eszközök innovációja és harmonizációja (Innovation and harmonisation of methods and tools for collection and management of biodiversity monitoring data).

– A biológiai sokféleség állapotára, dinamikájára és tendenciáira vonatkozó ismerethiányok kezelése a biológiai sokféleség csökkenésének visszafordítása érdekében (Addressing knowledge gaps on biodiversity status, dynamics, and trends to reverse biodiversity loss).

– A biológiai sokféleségre vonatkozóan rendelkezésre álló monitorozási adatok hasznosítása (Making use of available biodiversity monitoring data).

Valamennyi környezettel (legyen az szárazföldi, édesvízi/vizes élőhely vagy tengeri) kapcsolatban lehet pályázni.

A felhívás a tervek szerint hivatalosan 2022. szeptember 8-án jelenik meg. A pályázás két lépcsőben zajlik, az előpályázatot 2022. november elejéig lehet benyújtani. Az előpályázatok értékelését követően a teljes pályázatok benyújtásának határideje 2023. április eleje lesz.

A pályaműveket (kizárólag angol nyelven) elektronikus úton kell benyújtani. A pályázatok benyújtására, a támogathatósági és értékelési feltételekre vonatkozó instrukciók és további releváns információk a felhívás hivatalos közzétételével együtt, 2022. szeptember elején jelennek meg.

A kutatási konzorciumoknak minimum három, a közös felhívást finanszírozó országból – de ebből minimum kettő uniós tagállamból vagy társult államból – jövő kutatási csoportból kell állnia.

A felhívás tervezett összköltségvetése meghaladja a 40 millió eurót. A következő 33 ország jelezte előzetes szándékát a közös felhívás finanszírozásában való részvételre: Ausztria, Belgium, Brazília, Bulgária, Cseh Köztársaság, Dánia, Dél-afrikai Köztársaság, Elefántcsontpart, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Izrael, Írország Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Marokkó, Moldova, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovákia, Szlovénia, Tajvan, Törökország és Tunézia.

A pályázatokat a következő kritériumok alapján értékelik:

– az első lépcsőben (előpályázati szakasz): pályázati felhívás tárgyterületébe illeszkedés (fit to the scope of the call), a kutatás újdonságtartalma (novelty of the research) és a hatás (impact);

– a második lépcsőben (teljes pályázat szakasza): (tudományos) kiválóság (Scientific Excellence), a megvalósítás minősége és hatékonysága (quality and efficiency of the implementation) és a hatás (impact), többek között a várt szakpolitikai és társadalmi hatás valamint az érdekeltek bevonásával kapcsolatos megközelítés vonatkozásában.

Mindkét lépcső esetében elvárt, hogy a konzorcium bemutassa a projekt nemzetközi hozzáadott értékét. Az alkalmazandó értékelési kritériumokat részleteikben is közzéteszik a felhívás szeptemberi hivatalos megjelenésekor.

További információk

Konzorciumi partnert keres vagy formálódó projekthez csatlakozna? Használja a Biodiversa+ Partner Search Tool segítségét, amely itt érhető el!

A potenciális résztvevő országokra vonatkozó frissített lista a Biodiversa+ honlapon lesz elérhető.

Az érdekelt felek bevonására vonatkozó kézikönyv: Biodiversa Stakeholder Engagement Handbook.

A kutatási projektek szakpolitikai aspektusával és a szakpolitikai szereplők bevonásával foglalkozó útmutató: Biodiversa Policy Guide.

A lakosság mobilizálását elősegítő eszköztár: Biodiversa Citizen Science Toolkit.

2022. szeptember 20-án, 15:00 – 16:30 között a partnerség információs webináriumot tart potenciális pályázók számára. Regisztráció itt: https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_PLvkR4IwStmNmKXEjl4rHQ

A fentieken túl érdemes figyelemmel kísérni a a Biodiversa+ honlapját és regisztrálni a Biodiversa+ levelezési listájára, így naprakész információkhoz lehet jutni a várható nagyobb kutatásfinanszírozási lehetőségekről – javasolja a

Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS