Magyar Falu Program: komoly az érdeklődés

2019. 03. 25., 14:00

Február végén jelentek meg a Magyar Falu Program első pályázati felhívásai. A közösségi terek létrehozásáról valamint a helyi és nemzeti identitástudat erősítéséről szóló pályázatok iránt nagy az érdeklődés a kistelepülések részéről.

Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa a program indulása óta több ezer polgármesterrel, önkormányzati szakemberrel, jegyzővel, egyházi elöljáróval egyeztetett.

A Magyar Falu Program célja, hogy a falusi életminőség javításával a kistelepülések népességmegtartó ereje növekedjen. Gyopáros Alpár a programról, valamint a pályázati felhívásokról folyamatosan egyeztet a két kedvezményezetti körrel, az ötezer lélekszám alatti kistelepülések vezetőivel, valamint az egyházakkal.

A kormánybiztos az elmúlt napokban, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Mátészalkán és Máriapócson, Heves megyében Viszneken, Borsod-Abaúj- Zemplén megyében pedig Putnok településen személyesen konzultált a több mint 170 érintett kistelepülés vezetőivel és egyházi elöljáróival a Magyar Falu Programban 2019-ben megfogalmazott támogatási területekről, valamint a kistelepülések jövőbeli elképzeléseiről.

Idén a Magyar Falu Program keretében tizennyolc célterületre lehet pályázni. A következő pályázati felhívások jövő hét elején lesznek elérhetőek a kormány hivatalos felületein, a kormany.hu oldalon, valamint a Magyar Államkincstár honlapján a folyamatosan frissülő információkkal együtt. (Miniszterelnökség)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-04 22:40:00
A hivatal kilencedikként csatlakozik a blokklánc hálózathoz az EUIPO, Portugália, Észtország, Málta, Lengyelország, Olaszország, Lettország és Görögország után, így a publikus hazai adatok is ezen a rendszeren keresztül lesznek elérhetők az Európai Unió védjegy- és designoltalmi adatbázisában.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS