Lakossági napelem pályázat: mindenki megkaphatja a támogatást, aki jogosult

2022. 03. 07., 17:17

A kormány megemeli a lakossági napelem pályázat első ütemének keretösszegét.

Tavaly decemberben a kormány a Helyreállítási Terv keretében pályázatot indított, amelyben az átlagjövedelem alatti háztartások 100 százalékos támogatást kaphatnak napelem telepítésére, illetve komplex, megújuló energián alapú fűtéskorszerűsítésre. A cél az, hogy a háztartások környezetszennyező fűtési rendszereit megújuló energiaforráson alapuló, modern és környezetkímélő megoldások váltsák ki, ezzel a háztartások olcsó, saját maguk által termelt áramhoz jussanak, megőrizve és tovább erősítve a rezsicsökkentés eredményeit.

A módosítással a kormány megemeltük a lakossági napelem pályázat első ütemének keretét, annak érdekében, hogy mindenki kaphasson támogatást, aki a benyújtott pályázata alapján arra jogosult. Tehát nem elért pontszámok, hanem a jogosultsági feltételek teljesítésülése alapján születnek meg a támogatói döntések. A támogatható projektek száma 34 920-ról 45 000-re emelkedik.

Az energetikai fejlesztések megvalósítására fél évvel, illetve nyolc hónnappal több ideje lesz a pályázóknak, mivel a projektek megvalósítási határideje is módosul. A szállítói előleg igénylésre vonatkozó szabályok egyszerűsítésével pedig csökkennek a kivitelezők adminisztratív terhei, annak érdekében, hogy a nyertes háztartások korszerűsítés minél előbb megkezdődhessen.

A következő hetekben várhatóan minden pályázatról döntés születik.

A kormány célja, hogy minél hamarabb, minél több jogosult család és háztartás részesülhessen ebben a támogatási formában. A kormány a hazai költségvetés terhére, teljes mértékben előfinanszírozza és biztosítja a szükséges forrásokat a magyar családok számára – olvasható a hivatalos pályázati portálon megjelent tájékoztatásban.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS