„Kerékpárral 7 határon át”: napokon belül értesítik a pályázat nyerteseit

2022. 06. 04., 11:25

A járványhelyzet okozta kétéves szünet után újjáélesztett programsorozat a szomszédos országokkal és magyarlakta területeikkel fenntartott kapcsolatok erősítését célozza.

A magyarországi és határon túli egyesületek, alapítványok, önkormányzatok vagy intézményeik áprilisban nyújthatták be pályázataikat. A nyerteseket napokon belül értesítik a támogatási döntésekről. Az október végéig lezajló kerékpártúrák után szakmai beszámoló és utólagos elszámolás alapján fizetik majd ki a szervezőnként 2-500 ezer forintot.

A rendezvények több bejáratott útvonalat is kínálnak a bringás természetjáróknak, ezek közé tartozik a Harkáról Liszt Ferenc doborjáni szülőházához vezető vagy a Kiskunhalas-Szabadka túra. Bőven akad példa hosszabb kalandokra is, Borsod, Hajdú, Szabolcs megyéket és Dél-Szlovákiát összesen 600 kilométernyi csillagtúrákon járhatják be a vállalkozó kedvűek.

A Gömör-vidéken és a Bodrogközben három-három nap alatt barangolhatók be középkori templomok, várak, kastélyok, múzeumok. Kecskeméti iskolások egészen Aradig tekernek, egy Almáskarástól Debrecenig tartó túrán a tandembicikliket vezetők hátul ülő látássérült párjukkal igyekeznek szóban megosztani a tájak, látványosságok nyújtotta élményt.

Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedési államtitkára elmondta: „A biciklizést a minden korosztály számára biztonságos közlekedést garantáló hálózatfejlesztésekkel is igyekszünk népszerűsíteni. A kormány 2030-ra 15 ezer kilométerre növeli a kiépített és kijelölt kerékpáros útvonalak összes hosszát Magyarországon. Folyamatosan újítjuk meg a balatoni bringakört, megépül a Budapest-Balaton összeköttetés, Rajkától Százhalombattáig korszerűsítjük a Duna-menti nemzetközi kerékpárút hazai részét. A beruházásokkal a belföldi kerékpáros turizmust is élénkítjük: az elmúlt években adtuk át a Tisza-tavi kerékpárutat bezáró szakaszt, a Győr-Pannonhalma összeköttetést, Tokajban is készül a biciklis kör. A közösségi közlekedési szolgáltatók folyamatosan bővítik a kerékpárszállítási lehetőségeket járataikon. Erőfeszítéseink nem hiábavalók: a legutóbbi forgalomszámlálás szerint 2018 óta éves átlagban a Balatonnál 40 százalékkal, a Tisza-tónál több mint negyedével, az EuroVelo 11 magyar szakaszain ötödével többen kerekeznek.”

TIM

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-22 12:30:59
Ahhoz, hogy a nyári sörünk igazán frissítő legyen, a komló adta aromák elengedhetetlenek. Ez a növény azonban nem csak a kedvenc alkoholos italunk fűszere – ennél sokkal izgalmasabb.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS