Gyerekek műveit várják a meseíró pályázaton

2019. 03. 14., 18:30

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a Móra Kiadó hagyományaihoz híven 2019-ben ismét meghirdeti a Janikovszky Éva meseíró pályázatot.

Március 5-től már várják a meseíró fiatalok pályázatait a Janikovszky Éva meseíró pályázatra. A beküldési határidő április 17-e éjfél.

A rendkívül népszerű „versenyen” három korcsoportban lehet indulni:

I. korcsoport: 7–9 évesek;

II. korcsoport: 10–13 évesek;

III. korcsoport: 14–16 évesek.

Tematikai megkötés nincs, bármilyen témát feldolgozhatnak a meseírók. Pályázni magyarországi és határon túli településekről is lehet. Minden pályázó csak egy, nyomtatásban még meg nem jelent írással indulhat. Fontos kikötés, hogy a mesének el kell férnie 5 (A/4) oldalon.

A pályázat záró eseményére, az ünnepélyes eredményhirdetésre május 31-én kerül sor a FSZEK Központi Könyvtárában, ahová a szakmai zsűrihez továbbjutott valamennyi pályázót meghívják.

A pályázat fővédnöke:  Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest humán főpolgármester-helyettese. A pályázat védnöke: Janikovszky János, a Móra Kiadó vezérigazgatója és Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-06-24 18:57:45
Az önkormányzati adóhatóságok nem tettek meg mindent annak érdekében, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel a helyi iparűzési adó bevételeket eredményesen realizálják – állapította meg az Állami Számvevőszék.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.
2022. 05. 30., 12:00
epizód: 2022 / 5   |   hossz: 21:41
Mi vár a vendéglátóiparra a Covid-járvány végén és az ukrajnai háború közben? Miként lesznek a konkurensekből partnerek? Miért a 3. év a legkritikusabb az ágazatban? Hogyan lehet visszacsábítani a pályaelhagyókat? Hány főnök tud kiszabadulni a napi rutinból a hetenkénti feladatmegbeszélésre a csapattal? Bánhalmi Kata, a több ezer tagot számláló Piqniq Budapest szakmai szervezet társalapítója válaszol a kérdésekre.
Megfelelő helyére került a VOSZ-on belül az egészségügy kezelése – mondta dr. Fábián Lajos, az egészségügyi tagozat elnöke. Hol tart a munkában a tagozat hat szekciója? Miért lenne eretnek gondolat a magánkórházak bevonása az állami ellátásba, ha ezzel járna legjobban a beteg? Hogyan lehetne olcsóbb a páciensnek az üzleti alapon elvégzett műtét? Dr. Fábián Lajos a következő hónapok feladatairól is beszélt.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS