Fast 50: a felforgatók lesznek az idei sztárok

2019. 07. 01., 18:32

A Deloitte Technology Fast 50 Central Europe lista 2018-as szereplőinek – 2014 és 2017 közötti – átlagos árbevétele a 2017-es lista szintén csúcsot jelentő 1127 százalékos növekedése után elképesztő ütemben, 1290 százalékkal nőtt.

Jubileumi, 20. évéhez érkezett a közép-európai Deloitte Technology Fast 50. A program a régió 50 leggyorsabban fejlődő technológiai vállalkozását mutatja be az állami és magánszféra területéről. A szakértők az idei évre is azzal számolnak, hogy folytatódik az elmúlt három évre is jellemző rekorddöntő sorozat.

Az idei évben a legtöbb jelentkezőre a Most Disruptive Innovation kategóriában számít a Deloitte, ezen belül is összesen 7 alkategóriába lehet jelentkezni. Ez a kategória olyan egyedi és innovatív terméket, vagy szolgáltatást kifejlesztő cégeket díjaz, melyek forradalmi hatással vannak a piacra. Alkategóriák szerint fintech, környezetvédelmi technológia, egészségügy és élettudományok, kommunikáció, média és szórakoztatás, hardver, ill. szoftver termékeket fejlesztőket keres a Deloitte.

Miért éri meg egy cégnek nevezni a Fast 50-be?

A leggyorsabban növekedő technológiai vállalatok közé szenvedéllyel, elhivatottsággal és innovatív szemlélettel lehet bekerülni. Ezek önmagukban is lehetnek a siker kulcsai, de egy társaság elég sokat profitálhat abból is, hogy felkerül a Deloitte Fast 50 listára. Alapvető az, hogy az 50 közé kerüléssel pozitív médiavisszhangot kap hazai és nemzetközi szinten egyaránt, ahogy a korábbi évek listára került cégei is megtapasztalhatták ezt. Ezzel együtt jár a nagyobb fokú hitelesség és márkaismertség, a márkareputáció növekedése a potenciális üzleti partnerek, befektetők, ügyfelek és munkavállalók szemében. A Fast 50 közé kerülés még automatikus nevezést is jelent a Deloitte Fast 500 EMEA programba, ahol a nevezett cég esélyt kap arra, hogy szélesebb körű ismertségre tegyen szert a közép-európai régión kívül is.

„Ezen kívül az is jelentős, ami nem a nyilvánosság szeme előtt zajlik: a kategóriagyőztesek üzletük bővítésére és komolyabb üzleti kapcsolatok építésére stratégiai fókuszú és brainstorming találkozókon vesznek részt a Deloitte-tal és partnereivel, és értékes networking lehetőségekhez jutnak más magas teljesítményű technológiai vállalatokkal és iparági szakértőkkel” – mondta Tancsa Zoltán, a Deloitte Magyarország adó- és jogi osztályának partnere.

Rekordok, rekordok és rekordok

Magyarországot 2018-ban két vállalat képviselte a Fast 50 rangsorban. A Supercharge Kft. 740 százalékos növekedéssel a 12. helyet szerezte meg a régiós listán. A társaságot 2010-ben alapították és Budapest mellett már Londonban is rendelkezik irodával, ahol olyan nagyvállalati ügyfeleknek fejlesztenek elsősorban mobilra szánt digitális megoldásokat, mint az OTP, a Santander Bank, a Deutsche Telekom, vagy a Magyarországon a NetPincér.hu márkával jelen lévő Delivery Hero. A másik magyar vállalkozás, a 2011-ben alapított SmartFront elsősorban kis- és középvállalatok számára fejleszt rugalmas, webalapú vállalatirányítási megoldásokat. A társaság 2014 és 2017 között 288 százalékkal tudta növelni árbevételét, ezzel a 45. lett a tavalyi Fast 50 listán.

„A tavalyi év volt a harmadik a sorban, amikor átlagos növekedésük alapján rekordot döntöttek a régió technológiai vállalatai, ami azt mutatja, hogy folytatódik az ágazat robbanásszerű fejlődése a térségben, és ez az idei évben is várható” – tette hozzá Tancsa Zoltán.

2017-ben is két hazai céggel büszkélkedhetett a Fast 50 rangsor. A 2006-ban alapított Starschema az üzleti intelligencia területéről érkezett, és 541 százalékos növekedést produkálva a 24. helyet szerezte meg. A társaság Fortune 500-as cégek számára nyújt megoldásokat fejlett adatvirtualizációs és Big Data kezelő technológiával. A Hiflylabs a 44. helyen végzett a maga 348 százalékos növekedésével. A társaság üzleti intelligencia megoldásokkal, tanácsadással és mobilfejlesztéssel foglalkozik, üzleti problémákra biztosít megoldásokat a pénzügyi, államigazgatási, telekommunikációs és a közmű szektorban, valamint a logisztikai és ipari vállalatok számára.

A hazai vállalatok hatékonyságát és innovációs jelenlétét mutatja, hogy a korábbi években is több magyar vállalkozásnak sikerült a Fast 50 éves listáin helyet szereznie magának. A növekedésnek és fejlődésnek ez csak dobbantója volt, erre talán egyik legjobb példa a 2014-es listát vezető Szallas.hu. Abban az évben a társaság fergeteges, 2259 százalékos növekedéssel került a rangsor élére, de a következő évben, 2015-ben is dobogón tudott maradni a szintén nem elhanyagolható, 1209 százalékos növekedésével. A teljes tavalyi rangsort ITT lehet megtekinteni.

Aki úgy gondolja, hogy megvan vállalatában mindaz, ami a leggyorsabban növekvő technológiai cégek elitjébe sorolja, mindenképpen látogasson el IDE, ahol megismerheti a jelentkezés és a nevezés részleteit. A nevezési időszak május 1-én indult és július 31-ig tart. A nevezések felülvizsgálata szeptember 31-én zárul, a jubileumi, 20. Deloitte Technology Fast 50 díjátadóra pedig 2019. október 17-én kerül sor.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-24 12:10:00
A világ legnagyobb elektromos autógyártójának számító, kínai BYD szegedi óriásberuházásával immár véglegessé vált, hogy hazánk hosszú idő óta először nem kullogni fog az események után, hanem diktálni fogja egy nagy globális technológiai forradalom tempóját – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a vállalat február 23-i autóátadó ünnepségén.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS