Fast 50: a felforgatók lesznek az idei sztárok

2019. 07. 01., 18:32

A Deloitte Technology Fast 50 Central Europe lista 2018-as szereplőinek – 2014 és 2017 közötti – átlagos árbevétele a 2017-es lista szintén csúcsot jelentő 1127 százalékos növekedése után elképesztő ütemben, 1290 százalékkal nőtt.

Jubileumi, 20. évéhez érkezett a közép-európai Deloitte Technology Fast 50. A program a régió 50 leggyorsabban fejlődő technológiai vállalkozását mutatja be az állami és magánszféra területéről. A szakértők az idei évre is azzal számolnak, hogy folytatódik az elmúlt három évre is jellemző rekorddöntő sorozat.

Az idei évben a legtöbb jelentkezőre a Most Disruptive Innovation kategóriában számít a Deloitte, ezen belül is összesen 7 alkategóriába lehet jelentkezni. Ez a kategória olyan egyedi és innovatív terméket, vagy szolgáltatást kifejlesztő cégeket díjaz, melyek forradalmi hatással vannak a piacra. Alkategóriák szerint fintech, környezetvédelmi technológia, egészségügy és élettudományok, kommunikáció, média és szórakoztatás, hardver, ill. szoftver termékeket fejlesztőket keres a Deloitte.

Miért éri meg egy cégnek nevezni a Fast 50-be?

A leggyorsabban növekedő technológiai vállalatok közé szenvedéllyel, elhivatottsággal és innovatív szemlélettel lehet bekerülni. Ezek önmagukban is lehetnek a siker kulcsai, de egy társaság elég sokat profitálhat abból is, hogy felkerül a Deloitte Fast 50 listára. Alapvető az, hogy az 50 közé kerüléssel pozitív médiavisszhangot kap hazai és nemzetközi szinten egyaránt, ahogy a korábbi évek listára került cégei is megtapasztalhatták ezt. Ezzel együtt jár a nagyobb fokú hitelesség és márkaismertség, a márkareputáció növekedése a potenciális üzleti partnerek, befektetők, ügyfelek és munkavállalók szemében. A Fast 50 közé kerülés még automatikus nevezést is jelent a Deloitte Fast 500 EMEA programba, ahol a nevezett cég esélyt kap arra, hogy szélesebb körű ismertségre tegyen szert a közép-európai régión kívül is.

„Ezen kívül az is jelentős, ami nem a nyilvánosság szeme előtt zajlik: a kategóriagyőztesek üzletük bővítésére és komolyabb üzleti kapcsolatok építésére stratégiai fókuszú és brainstorming találkozókon vesznek részt a Deloitte-tal és partnereivel, és értékes networking lehetőségekhez jutnak más magas teljesítményű technológiai vállalatokkal és iparági szakértőkkel” – mondta Tancsa Zoltán, a Deloitte Magyarország adó- és jogi osztályának partnere.

Rekordok, rekordok és rekordok

Magyarországot 2018-ban két vállalat képviselte a Fast 50 rangsorban. A Supercharge Kft. 740 százalékos növekedéssel a 12. helyet szerezte meg a régiós listán. A társaságot 2010-ben alapították és Budapest mellett már Londonban is rendelkezik irodával, ahol olyan nagyvállalati ügyfeleknek fejlesztenek elsősorban mobilra szánt digitális megoldásokat, mint az OTP, a Santander Bank, a Deutsche Telekom, vagy a Magyarországon a NetPincér.hu márkával jelen lévő Delivery Hero. A másik magyar vállalkozás, a 2011-ben alapított SmartFront elsősorban kis- és középvállalatok számára fejleszt rugalmas, webalapú vállalatirányítási megoldásokat. A társaság 2014 és 2017 között 288 százalékkal tudta növelni árbevételét, ezzel a 45. lett a tavalyi Fast 50 listán.

„A tavalyi év volt a harmadik a sorban, amikor átlagos növekedésük alapján rekordot döntöttek a régió technológiai vállalatai, ami azt mutatja, hogy folytatódik az ágazat robbanásszerű fejlődése a térségben, és ez az idei évben is várható” – tette hozzá Tancsa Zoltán.

2017-ben is két hazai céggel büszkélkedhetett a Fast 50 rangsor. A 2006-ban alapított Starschema az üzleti intelligencia területéről érkezett, és 541 százalékos növekedést produkálva a 24. helyet szerezte meg. A társaság Fortune 500-as cégek számára nyújt megoldásokat fejlett adatvirtualizációs és Big Data kezelő technológiával. A Hiflylabs a 44. helyen végzett a maga 348 százalékos növekedésével. A társaság üzleti intelligencia megoldásokkal, tanácsadással és mobilfejlesztéssel foglalkozik, üzleti problémákra biztosít megoldásokat a pénzügyi, államigazgatási, telekommunikációs és a közmű szektorban, valamint a logisztikai és ipari vállalatok számára.

A hazai vállalatok hatékonyságát és innovációs jelenlétét mutatja, hogy a korábbi években is több magyar vállalkozásnak sikerült a Fast 50 éves listáin helyet szereznie magának. A növekedésnek és fejlődésnek ez csak dobbantója volt, erre talán egyik legjobb példa a 2014-es listát vezető Szallas.hu. Abban az évben a társaság fergeteges, 2259 százalékos növekedéssel került a rangsor élére, de a következő évben, 2015-ben is dobogón tudott maradni a szintén nem elhanyagolható, 1209 százalékos növekedésével. A teljes tavalyi rangsort ITT lehet megtekinteni.

Aki úgy gondolja, hogy megvan vállalatában mindaz, ami a leggyorsabban növekvő technológiai cégek elitjébe sorolja, mindenképpen látogasson el IDE, ahol megismerheti a jelentkezés és a nevezés részleteit. A nevezési időszak május 1-én indult és július 31-ig tart. A nevezések felülvizsgálata szeptember 31-én zárul, a jubileumi, 20. Deloitte Technology Fast 50 díjátadóra pedig 2019. október 17-én kerül sor.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 15:40
Az inflációérzékelés továbbra is jelen van hazai vállalkozásoknál, miközben a munkaerőpiaci hangulat tartósnak látszik. Talán a beruházások volumene is visszaáll az egy évvel ezelőtti szintre – hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) üzleti hangulat-indexének második negyedéves felmérésének eredményeit bemutató beszélgetésen.
2024-07-17 12:46:54
Élelmiszerbiztonsági szempontból a nyár mindig kritikus időszak, főleg, ha olyan extrém hőhullám köszönt ránk, mint most.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Élelmiszerbiztonsági szempontból a nyár mindig kritikus időszak, főleg, ha olyan extrém hőhullám köszönt ránk, mint most.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS