Ennyivel járnak a többiek előtt az agilis vállalatok

2018. 11. 07., 14:29

Agilis szervezetté válva nagyobb sebességbe kapcsolhat a vállalat, hiszen mindez gyorsabb működést, a változások rugalmasabb követését és a piac igényeire való innovatív reagálást tesz lehetővé – írja cikkében Benyovszky Tünde, a Bespoke Principles alapítója.

„A szabványosítás, a centralizált döntéshozás, a kézi vezérlés ma már nem korszerű eljárás, hiszen nem képesek felvenni a versenyt az idővel. Ebből kifolyólag szervezetek tucatjai váltanak működésmódot és válnak agilissá” – írja Benyovszky Tünde a Bespoke Principles online magazinjában.

A legnagyobb – és talán sokak számára a legfélelmetesebb, egyben komfort zónán kívüli – változás a vezetésben az, hogy az agilis vezetés korában már nem beszélhetünk a hagyományos értelemben vett egyszemélyes vezetésről.

Az agilis teamekben olykor egyáltalán nincs vezető, vagy ha van, akkor csak rövid ideig és célhoz kötötten.

Az agilis vezetés fókuszában nem az egyének, hanem a csapatok állnak. Benyovszky Tünde szerint ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy az egyéni igényeket figyelmen kívül hagyják. Az agilis vezető folyamatosan illeszti az egyéni motivációkat a szervezeti célokhoz és folyamatosan inspirálja a tagokat.

Az agilis vezetés win-win szituáció a szervezet, a dolgozó és a vezető számára egyaránt, hiszen lehetővé teszi – többek között – hogy felszínre kerüljenek a dolgozók erősségei, a szervezeti tudás szabadon áramoljon és aktív, kölcsönös tudásmegosztó kultúra alakuljon ki a cégnél.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-25 15:40:00
Néhány kisebb terület kivételével július 24-ig véget ért a nyári aratás, amelyet érdemben hátráltató körülmény idén nem befolyásolt. A termények tárolásához elegendő a raktárkapacitás, az idei termés nagy része már a tárolókban van – tájékoztatott az Agrárminisztérium.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS