Nagy változást hozhat a Toyota 10 perc alatt feltölthető járműakkumulátora

Nagy változást hozhat a Toyota 10 perc alatt feltölthető járműakkumulátora
2023. 09. 18., 16:18

A japán autógyártó a következő években több olyan akkumulátortípust is szeretne piacra dobni, amelyek a forradalmi technológia révén egy gyors kávészünet, vagy egy hagyományos tankolás időtartama alatt teljesen feltöltődnek. A Toyota felforgathatja az e-mobilitás ma ismert képét.

Hatalmas változások vannak küszöbön ebben az évtizedben a villanyautózásban, és a világ egyik legnagyobb gyártójaként a Toyota e területen is szeretne az élbolyban maradni. A japán cég pár napja közölte: három olyan folyadékelektrolitos akkumulátora is van, ami több energiát, nagyobb hatótávot, gyorsabb töltési időt és alacsonyabb költségeket ígér. Ezeknél is nagyobb áttörést jelenthet egy két éven belül tömeggyártásba kerülő bipoláris lítium-vas-foszfát akkumulátor, ami 20 perces, illetve négy év múlva egy olyan szilárdtest-akkumulátor, ami már 10 perces teljes feltöltést ígér.

„Az akkumulátorok esetében különböző lehetőségekre lesz szükségünk – ahogyan a motoroknak is vannak más-más változatai. Fontos, hogy az eltérő modellek a vásárlói igényekkel kompatibilis akkumulátor-megoldásokat kínáljanak” – hangsúlyozta a Toyota BEV-gyárának elnöke. Takero Kato jelezte: a következő generációs BEV-eik (battery electric vehicles, vagyis akkumulátor-elektromos járművek) először 2026-ban kerülnek piacra. A Toyota 2030-ig 3,5 milliót tervez értékesíteni belőlük, és ebből 1,7 millió már az új generációból fog kikerülni.

Ezek az új Toyota akkumulátorok jönnek

A gyártó tervei között az évtized hátralévő részére három fő technológia fejlesztése szerepel, a folyékony elektrolit akkumulátorok esetében: a „Performance”, a „Popularised” és a „High Performance”.

  • A 2026-ban bevezetésre kerülő Performance cellák több mint 800 kilométerre növelik a BEV-ek hatótávolságát, és húsz százalékkal lesznek olcsóbbak, mint egy mai, hasonló képességű modell.
  • A Popularised cellák a Toyota által úttörőként kifejlesztett és a NiMh hibrid elektromos járművek akkumulátorai esetében megerősített bipoláris technológiával készülnek. Ezek 30 perces töltést, 40 százalékkal alacsonyabb árat és 20 százalékkal megnövelt hatótávolságot tesznek majd lehetővé.
  • A High Performance akkumulátor a bipoláris szerkezetet lítium-ion kémiával és magas nikkel-katóddal kombinálja, hogy tovább növelje a hatótávolságot – akár ezer kilométer fölé (ha az adott jármű a fejlett akkumulátor mellé jobb aerodinamikai tulajdonságokat is kap). Ez 2027-ben kerülhet tömeggyártásba és várhatóan 10 százalékkal lesz olcsóbb a versenytársainál.

A Toyota szilárdtest-technológiában is újít

A gyártó új szilárdtest-akkumulátorokkal szintén számol. Ezeket eredetileg a hibrid járművekhez szánták, hisz’ kezdetben ebben a járműtípusban tudtak magasabb élettartamot ígérni hozzá. A kihívást azonban saját állításuk szerint leküzdötték, így most már arra összpontosítanak, hogy a 2027-28-ra tömeggyártásba hozzák, és teljesen elektromos autókba építsék be. A Toyota első szilárdtest-akkumulátora a fentebb részletezett Performance hatótávjánál is 20 százalékkal többet, akár ezer kilométeres teljesítményt ígér, miközben a teljes feltöltéshez nem lesz szüksége többre 10 percnél.

Ez még nem minden: a gyártó bejelentette, hogy dolgozik egy további lítium-ion akkumulátor fejlesztésén, amivel a 50 százalékkal nagyobb hatótávolságot céloznak meg, mint a Performance esetében.

Közben azt is szeretnék elérni, hogy az akkumulátorok általános vastagsága is csökkenjen. Ez azért lenne fontos, hogy a jövő elektromos autói még aerodinamikusabbak legyenek, és a kisebb légellenállás még hosszabb hatótávot tegyen elérhetővé. Konkrét példát is említettek: a 2021-ben debütált SUV-ban, a bZ4X-ben az akkumulátorcsomag a burkolattal együtt kb. 150 milliméter vastag. Már ez sem túl nagy, viszont a Toyota azt tervezi, hogy további 30 milliméteres karcsúsítással 120 milliméteresre préseli össze, hogy a nagy teljesítményű, de alacsony hasmagasságú sportos járművekbe is beépíthető legyen.

Gábor János

Főoldali kép: Toyota

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 15:40
Az inflációérzékelés továbbra is jelen van hazai vállalkozásoknál, miközben a munkaerőpiaci hangulat tartósnak látszik. Talán a beruházások volumene is visszaáll az egy évvel ezelőtti szintre – hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) üzleti hangulat-indexének második negyedéves felmérésének eredményeit bemutató beszélgetésen.
2024-07-23 20:10:00
A fémmegmunkálással, illetve akkumulátor-alkatrészek gyártásával foglalkozó dél-koreai Bumchun 56,3 millió euró értékű beruházással bővíti 2019-ben épült salgótarjáni üzemét; a négy új gyártósor 400 új munkahelyet teremt.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS