Lidar-szenzorokkal lép nagyot a Mercedes az önvezetés felé

Lidar-szenzorokkal lép nagyot a Mercedes az önvezetés felé
2023. 02. 24., 09:43

A Mercedes-Benz az évtized közepéig járműveinek „széles skálájába” építi be a Luminar önvezetés-támogató érzékelőit – jelentette be a vállalat szerdán, egy kaliforniai befektetői rendezvényen.

A lézerérzékelők segítenek a prémium autógyártó következő generációs vezetéstámogató rendszerének működtetésében. Ez bizonyos autópályákon már lehetővé fogja tenni a kéz és felügyelet nélküli vezetést – írja a The Verge. A lidarok beszállítója az a floridai Luminar lesz, amiben a Mercedesnek is van némi részesedése. A most bejelentett együttműködés mindenesetre nem jelenti azt, hogy a német vállalat növelni akarja tulajdonhányadát (ami alig egyszázalékos) az egyébként több milliárd dollárt érő Luminarban. Az amerikai technológiai vállalat részvényárfolyama ettől függetlenül 27 százalékkal emelkedett a hírre.

A Mercedes a legújabb autógyártó, amely elkötelezte magát amellett, hogy a jövőben tetőtéri lidar-érzékelőkkel felszerelt járműveket fog értékesíteni. Ez a lézeres érzékelő a legtöbb autonóm jármű által használt rendszer kulcsfontosságú eleme: közeli infravörös fényt használ a tárgyak alakjának és távolságának érzékelésére. A lidar a kameraképekkel és más szenzoradatokkal kombinálva teszi lehetővé a járműveknek, hogy „lássák” az úton megjelenő tárgyakat, például autókat, gyalogosokat és kerékpárosokat – persze mindezt GPS vagy hálózati kapcsolat nélkül.

Az üzletkötés a Luminar számára egyet jelent ázsiai gyártási területének növelésével: ez a telephely „szinte teljes egészében a Mercedes szériagyártási programjának lesz alárendelve” – mondta a Luminar szóvivője.

A termelés növelése és a költségek csökkentése kulcsfontosságú cél a partnerség korai szakaszában, és nagy a tét, hiszen a Lidar hihetetlenül drága tartozék: az ágazatvezető Velodyne által forgalmazott tetőtéri változatok akár 75 ezer dollárba (27 millió forintba) kerülhetnek. A Luminar célja az, hogy a fejlett vezetőtámogató rendszerek alkalmazásai esetében a költségeket egységenként 500 dollárra, az autonóm alkalmazások esetében pedig 1000 dollár körüli összegre csökkentse.


Forrás: Luminar

A Mercedes első autógyártók egyike lesz, amelyik a Luminar Iris lidarját építi be a sorozatgyártású járműveibe. Az eszköz szokatlanul hosszú lézerfényhullámokat használ (1550 nanométeres hullámhossz a tipikus 905 nm-rel szemben), így még a kisebb és gyengén tükröződő tárgyakat, például sötét színű autókat, állatokat, úttestre ugró gyerekeket is kiszúrja legkevesebb 250 méterről, míg a nagyobb, fényesebb tárgyakat akár 500 méterről észreveszi.

A Mercedes a Drive Pilot vezetéstámogató rendszerbe szeretné beépíteni a szenzort. Ez egy olyan 3. szintű önvezetési funkció (a hatból), amiben az autó végzi a vezetést, de a vezetőnek készenlétben kell állnia, hogy egy pillanat alatt átvegye az irányítást. A 2. szintű rendszerekkel ellentétben, amilyen a GM Super Cruise vagy a Tesla Autopilot, a 3. szintű rendszer bizonyos körülmények között, például osztott autópályán, nem igényli a vezető felügyeletét. Itt jegyezzük meg, hogy sokan továbbra is aggályosnak tartják a Luminar megoldását és nem feltétlenül érzik úgy, hogy a rendszer megfelelő garanciát jelent a szabályozás nélküli közúti használathoz.

A Mercedes és a Luminar együttműködése nem újdonság, hiszen először tavaly januárban jelentettek be közös munkát - akkor egy csúcskategóriás modell kapcsán. A mostani hír annyiban más, hogy az autógyártó a következő pár évben megtízszerezi a lidar-érzékelők beépítését, ezáltal az autói sokkal szélesebb rétegeiben is elérhető tartozékká válik. Ez a Luminar szerint nagyobb feladat, mint amivel az összes többi OEM-partnere bízta meg eddig.

Megjegyzés: a teljesen autonóm járművekkel ellentétben a Level 3 rendszernek még mindig szüksége van emberi vezetőre, aki készenlétben áll, hogy átvegye az irányítást. A Drive Pilot sem teszi majd lehetővé azt, hogy a sofőrök szundikáljanak vagy a jármű hátsó ülésén tartózkodjanak. A közelmúltban az emberek visszaéltek például a Tesla Autopilotjának laza vezetőfelügyeleti funkcióival, és sok veszélyes helyzetet vagy balesetet okoztak, ami nagyban hátráltatja a technológia bürokratikus útját egy megengedőbb szabályozás felé.

Az úttörő Tesla és az egyre aktívabb Mercedes persze messze nem magányos az autonómiára törekvő gyártók sorában. A Ford  saját 2+ és 3. önvezetési szintű technológia fejlesztésén dolgozik, miközben az Audi, a BMW és a Volvo 3. szintű rendszerek építését jelentette be.

Gábor János

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-05-29 14:35:00
Több hatóság egyszerre tartott revíziót a nagybani piac kereskedőinél. A NAV alapos ellenőrzését a rendőrség és a NÉBIH is segítette. A nagyszabású akcióban az árusokat, a termékek eredetét és a forgalmat is kontrollálták.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.
2023. 04. 18., 19:10
epizód: 2023 / 5   |   hossz: 19:07
Kőkút községben egy EU-s projekt mintegy 60, szegregált településrészre szorult lakó életét változtatta meg. Alulképzett szülők nehéz körülmények közé született gyermekinek sorsát helyezték új alapokra egy építőipari cég és az önkormányzat összefogásával, hiszen egyszerre változtak meg a lakhatás és a továbbtanulás lehetőségei. Hogyan valósította meg a nehézségek ellenére is sikeresen zárult projektet a kivitelező vállalkozás, amely nem is keresett a programon, és milyen szociális hatást vár az egésztől az önkormányzat? Horváth Lászlót, a kivitelező Melio-Start Kft. ügyvezetőjét, a baranyai VOSZ elnökét, illetve Dr. Barka Tamás kőkúti jegyzőt kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS