Tudtad, hogy nem is olyan költséges egy ázsiai utazás?

Tudtad, hogy nem is olyan költséges egy ázsiai utazás?
2024. 04. 04., 05:30

Ázsia népszerűsége egyre nő az utazók körében, ami nem véletlen, hiszen ez egy varázslatos kontinens, amely sok kalandot tartogat a látogatók számára. Különleges élményeket nyújt, mivel az európai szokásoktól egy igencsak eltérő világba cseppenünk.

Ázsia nemcsak a legnagyobb földrész a világon, hanem a legnépesebb is. Ideális úti cél, ha kulturális kikapcsolódásra vágyunk, ha természeti kincseket fedeznénk fel, ha napsütötte tengerparton strandolnánk, vagy ha csak bulizni szeretnénk.

Különleges kultúrákba nyerhetünk bepillantást, mert amekkora a kontinens, olyan sokszínű is egyben. Azonban nem kell azt gondolni, hogy mindez egy vagyonba fog kerülni, mert Ázsia meglepően pénztárcabarát, ami nagyobb kiadást jelent, az maga a repülőjegy.

A legnépszerűbb egzotikus úti cél Thaiföld

Utazás szempontjából minden korosztálynak tökéletes lehet Thaiföld, fiatalok is gyakran járják az országot hátizsákkal, de pároknak is ideális, akár a mézeshetek eltöltésére is. Kisgyerekes családok is fantasztikusan érezhetik magukat ebben a csodálatos országban, köszönhetően a nyugodt tengernek, csendes partszakaszoknak.

Thaiföld az árak szempontjából határozottan olcsó, már a fővárosban is találhatunk szállást néhány euróért, de ugyanez vonatkozik a tengerparti üdülőhelyekre is. Természetesen minőségi szállást is választhatunk, vagy akár luxuskategóriában is, ha engedi a költségvetésünk, de az tény, hogy kevés pénzzel is érezhetjük jól magunkat ebben az országban.

Thaiföldön a szórakozóhelyeken általában ingyenes a belépés, és maga az étel és ital sem kerül sokba. A taxi is megfizethető, de tuktukkal még olcsóbban juthatunk el egyik pontból a másikba. Thaiföld tehát ideális egzotikus utazásra és körutazásra is, de érdemes előtte alaposan megtervezni.

Igazi csemege bármelyik ázsiai ország

Bár távolinak tűnhet ez a hatalmas kontinens, Ázsia, de manapság már akár 1-2 repülőúttal is elérhető sok helyszíne. Ha nincsenek ellenünkre a fapados járatok, kis kitérőkkel is eljuthatunk a kiszemelt országba, miközben más kultúrákba is betekintést nyerhetünk.

Lenyűgöző tájak, fantasztikus gasztronómiai élmények, történelmi és kulturális értékek várnak ránk ezen a földrajzilag és éghajlatilag is változatos földrészen. Itt találhatók a Föld legmagasabb hegységei, de vannak nagy kiterjedésű sivatagok és buja esőerdők is.

Az állatvilág is nagyon érdekes, több veszélyeztetett faj is él még a kontinens különböző területein. Ázsiai utazásunk során megelevenedik számunkra a történelemkönyv, de a biológia és a földrajz is.

Vietnám egyre felkapottabb úti cél

Vietnámban az európai emberek is megtalálhatják számításukat, mert a helyiek nagyon kedvesek, az ételek pedig közelebb állnak az európai konyhához, mint bármely más ázsiai országban.

Alkalmas túrázásra, sportolásra vagy homokos tengerparton történő pihenésre is. A fővárosban, Hanoiban az ősi kultúra és a modern életmód ötvöződik, de természeti kincsekben is gazdag az ország.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 28., 10:10
A szerződés alapvető jellemzője, hogy a felek egybehangzó akaratát fejezi ki. Mi a helyzet akkor, hogy az egyik szerződő felet tévedésbe ejtették, és emiatt döntött a szerződéskötés mellett? A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.
2024-05-29 15:10:00
2024 I. negyedévének végén 56 ezer forint volt a normál használatú személygépkocsik kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának átlagos éves díja, ez az összeg az előző negyedévi átlagot 7 százalékkal, az egy évvel korábbinál 11 százalékkal haladja meg – tájékoztatott a jegybank.
2024-05-29 09:00:27
Nehéz elvonatkoztatnom a csehszlovák múltamtól – még bőven szocializmus volt, mikor először kóstoltam Komáromban mogorva nagyapám mellett álldogálva a majonézes halsalátát, vagyis a treskát.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS