Szükségünk van-e csúcskategóriás tabletekre?

Szükségünk van-e csúcskategóriás tabletekre?
2023. 07. 03., 04:15

Manapság már nem csak okostelefonokból vagy laptopokból, de tabletekből is mindenki meg tudja találni azt a típust, amire szüksége van, ami igazán illik hozzá.

És természetesen itt is vannak csúcskategóriás készülékek, melyek nem csupán az árukkal, sokkal inkább a minőségükkel, a funkcionalitásukkal is ki tudnak tűnni. De vajon szükségünk van ilyen táblagépekre?

Milyen tabletet vásároljunk magunknak?

Ha mindenki a minimumra törekedne, akkor nem lennének a piacon csúcskategóriás készülékek. Ugyanakkor nem is lennének innovatív megoldásaink, nem fejlődnének a különböző iparágaink sem. Márpedig az informatikai fejlődést épp az egyre nagyobb igények éltetik. Valamint az, hogy immár az életünk szinte minden területén tudunk alkalmazni valamilyen újítást.

Ha valaki megnézi a CoolMobile.hu Apple iPad kínálatát, akkor láthatja, hogy ezen a téren jelenleg hol tartunk. De valóban mindenkinek egyből a legújabb és legjobb kell? Nem feltétlenül! Sokkal fontosabb az, hogy ki mire fogja használni az adott készüléket? Vagyis az, hogy milyenek a saját igényeink?

Természetesen ha nekünk a legújabb és legjobb kell, mert tudjuk, hogy ki fogjuk használni a benne rejlő lehetőségeket, akkor vásároljuk meg azt!

Mik a tabletek előnyei?

Egyértelműen az, hogy a telefon és a laptop között helyezkednek el. Méghozzá úgy, hogy mindkét terméktípus főbb pozitívumait tartalmazzák. Nyilván egy ilyen készülék soha nem lesz asztali számítógép vagy laptop, de még csak egy telefon sem. De nem is ez a funkciója.

A telefonoktól kölcsönzött egyik legjobb tulajdonságuk a könnyű kezelhetőség és az érintőképernyő. Mindez felturbózva, mivel nagyobb kijelzőt kapunk. A laptopoktól pedig egy továbbfejlesztett hordozhatóságot kölcsönzünk, valamint számos olyan alkalmazást is, melyek olykor kisebb-nagyobb kompromisszumokkal, de ezeken a készülékeken is jól használhatóak. Bárhol és bármikor bevethetőek, könnyen magunkkal vihetjük őket, mégis egy elég nagy képernyőméretet kapunk.

Mire szoktuk használni a tableteket?

A kijelző nagyszerűen használható számos esetben. Legyen szó akár egy parkban tartott online meetingről, akár egy kis pihenésről a kanapén, miközben sorozatot vagy filmet nézünk. De jó szolgálatot tesz reggeli közben is, hogy átolvashassuk az e-mailjeinket, vagy megnézzük a legújabb híreket.

Ezen kívül útközben is dolgozhatunk rajtuk. Bár azoknak, akik sokat gépelnek, csak csatlakoztatott billentyűzettel érdemes próbálkozniuk, videóvágásra az érintőképernyőnek köszönhetően alkalmas lehet. De akár közösségimédia-menedzserként is megálljuk a helyünket egy ilyen készülékkel.

Minél több olyan programot szeretnénk rajta használni, aminek komolyabb hardverigénye van, annál hamarabb jutunk el a csúcskategóriás tabletekhez.

És ezzel máris bezárult a kör, ugyanis alá lehet támasztani, hogy miért van létjogosultsága a legjobb daraboknak. Ha nem szeretnénk feladni a szabadságunkat, de mindent el akarunk intézni velük, akkor szükségünk lesz a legjobb típusokra.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-03-02 15:10:41
Ugyanazon elbírálás alá esik a bányászat, a kereskedelem, a fogadás, a befektetés, valamint az ellenértékként történő szerzés is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS