Szilikongéllel a villanyszerelés is sokkal hatékonyabb

Szilikongéllel a villanyszerelés is sokkal hatékonyabb
2023. 08. 08., 04:45

A villanyszerelés során a legfontosabb tényezők közé tartozik a hatékony szigetelés biztosítása. Manapság számos eszköz és kiegészítő áll rendelkezésre a piacon, de a megfelelő választásnak óriási jelentősége van. Ebben a tekintetben a szilikongél olyan megbízható megoldás, mely kiemelkedik mind közül.

A sokoldalú szigetelés: szilikongél

A szigetelő gél, más néven szilikongél könnyen beszerezhető napjainkban, például a Molker weboldaláról. Ez egy olyan folyékony anyag, amely széles skálán kínál megoldást vízszigetelési és egyéb védelmet igénylő csatlakozásokhoz és áramkörökhöz. A folyékony halmazállapotnak köszönhetően a legkisebb részekbe és repedésekbe is könnyedén bejut, így hatékonyan megakadályozza a levegő, víz és más szennyeződések bejutását.

A kétkomponensű szilikongél egyszerű használatát sem szabad figyelmen kívül hagyni. A csomagban általában két komponenst tartalmazó palackok találhatóak, valamint egy keverőedény keverőpálcával. A segítségével gyorsan, a felhasználáshoz szükséges mennyiségben lehet összekeverni a két palackban található anyagot.

A tartalmának nincs szavatossága, konkrétan bármikor felhasználhatjuk, a felnyitás után is megtartja eredeti tulajdonságait.

Miért fontos a megfelelő szigetelés?

Ez a megoldás hatékonyan védi a kábeleket a por, nedvesség, eső, állatok és rovarok, valamint más természeti elemek ellen. Ezenkívül lángálló tulajdonságokkal is rendelkezik. Az élet- és vagyonvédelem szempontjából kiemelten fontos kiegészítő, különösen azokban a vezetékrendszerekben vagy villamos energia alapú munkálatoknál, ahol a megfelelő szigetelés nélkülözhetetlen.

Természetesen ehhez arra is szükség van, hogy minőségi alapanyagokkal dolgozzunk. Ez azért is lényeges, mert így hosszú távú megoldásokat alkalmazhatunk, amelyek éveken keresztül képesek ellátni a feladatukat. A szilikongél teljes mértékben ezek közé az alapanyagok közé tartozik, számtalan területen használják őket szigeteléshez.

A kétkomponensű szilikongél főbb jellemzői

Rendkívül rugalmas termék, mely részlegesen is használható a csomagolás felbontása után, így többször is alkalmazható a benne rejlő szigetelőanyag kihasználása érdekében. A zselés szerkezet lehetővé teszi célzott felhasználását.

A minőségi szilikongél 1:1 keverési arány mellett 23 kV/mm dielektromos szilárdságot képes nyújtani. A keverés után, mindössze 23 Celsius fokon már 5 perc száradási idővel rendelkezik. A polimerizációs ideje 12 perc. Az üzemeltetési ideje is nagyon kedvező: -40 és +180 fok között is kiválóan megállja a helyét. Toxikus anyagokat egyáltalán nem tartalmaz, a mechanikai tűrőképessége is kiemelkedő. 

Az ilyen szilikongéleket általában kötődobozokban elhelyezett vezeték-csatlakozások, valamint áramkörök teljes körű por- és vízszigetelésére szokás használni. 

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-03-02 15:10:41
Ugyanazon elbírálás alá esik a bányászat, a kereskedelem, a fogadás, a befektetés, valamint az ellenértékként történő szerzés is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS