Szeretnénk egy kis keresetkiegészítést?

Szeretnénk egy kis keresetkiegészítést?
2023. 06. 07., 05:00

Sajnos sok esetben fordul elő idehaza, hogy a főállásunkban nem keresünk annyi pénzt, amennyivel biztonságosan tudnánk fedezni a havi költségeinket. Ennek több oka lehet. Egyik, hogy valóban nagyon keveset keresünk, és a megnövekedett árakkal képtelenek vagyunk lépést tartani. Vagy épp a családban kiesett a másik kereső személy, amely még ha ideiglenes állapot is, akkor is jócskán tud fejtörést okozni.

No meg persze vannak még egyéb indokok is, amelyek miatt szeretnénk többet keresni: nyaralásra, felújításra vagy házvásárlásra gyűjtünk, esetleg szeretnénk tisztes mennyiségű biztonsági tartalékot felhalmozni. Ilyenkor merül fel a kérdés, hogy mivel lehetne szert tenni még egy kis pénzre.

Az ideális megoldás: a futárkodás

Számtalan opciót találhatunk a neten, ugyanakkor érdemes résen lenni, mert sok a félrevezető hirdetés. Jól kiegészítő munka a b kategóriás sofőr állás, amely szemben mindenféle csalafinta hirdetéssel, valós kiegészítő jövedelmet kínál.

Ne ugorjunk be hát a mindenféle otthon végezhető munkának, ahol csak 100 000 Ft vagy 200 000 Ft-nyi befektetést kell eszközölni, ahogy kriptovalutázni se álljunk neki úgy, hogy előzetesen nem képeztük ki magunkat szakértők segítségével.

Éppen a fentiek miatt lehet tökéletes munka a futárkodás, ma már számos ételrendelős oldal vagy épp étterem alkalmaz futárokat, akár részmunkaidőben is. Így könnyen tervezhető, a főálláshoz, családhoz igazítható munkarendet alakíthatunk ki a másodállásunk kapcsán is, ezért viszonylag gördülékenyen fogunk tudni egy kis mellékes jövedelemre szert tenni.

Bármikor, bárkinek!

Az, hogy ezzel a mellékállással mennyit kereshetünk, csak rajtunk múlik, illetve azon, hogy hány órát vállalunk. A legtöbb esetben teljesen flexibilis a munkarend, mi magunk tudjuk jelezni, hogy mostantól rendelkezésre állunk, kaphatjuk a címeket.

Természetesen többféle formában vállalhatjuk ezt a munkát, így akár vállalkozóként, akár alkalmazottként, akár diákszövetkezeten keresztül végezhetjük a futárkodást.

Ami még roppant vonzó ebben a munkakörben az az, hogy a legtöbb esetben kéthetente történik a kifizetés, valamint naponta kapunk borravalót is, így nem kevés kiegészítő pénz ütheti a markunkat.

Az, hogy ezzel a pénzzel mi történik, már csak a mi dolgunk: mehet egy megtakarítási számlára, fizethetünk belőle hitelt, sőt, akár meg is jutalmazhatjuk magunkat időnként valami szívünknek kedves dologgal.

Nem csak autóval

Jóllehet a TatabányaÁllás.hu oldalán nagyon sok olyan sofőröknek szóló álláshirdetés van, ahol a B kategóriás jogosítvány az elvárás, akad olyan is, ahol biciklivel is dolgozhatunk. Ha pedig szeretnénk magunkat rávenni a sportolásra, akkor ez kitűnő opció, hiszen sorra kapjuk majd a címeket, és közben még pénzt is keresünk. Ez pedig nem más, mint a kellemeset a hasznossal tökéletes példája!

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-03-02 15:10:41
Ugyanazon elbírálás alá esik a bányászat, a kereskedelem, a fogadás, a befektetés, valamint az ellenértékként történő szerzés is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS