Segítség fészervásárláshoz

Segítség fészervásárláshoz
2023. 11. 08., 05:00

Míg a korábbi évtizedekben az épített fészerek, hátsó szerszámoskamrák voltak elterjedtek, ma már a mobil, saját magunk által összeállítható kreációk korát éljük. Így ha újonnan költözünk kertes házba, és nincs hol tárolni a szerszámainkat vagy a kinti játékokat, nem kell sokat gondolkoznunk a megoldáson.

A Vidaxl kerti fészer menüpontjának termékei között válogatva az embert a bőség zavara fogja el, pláne akkor, ha még el sem döntötte, pontosan mennyi dolgot és miket tárolna a kerti házban, hová tenné azt, és milyen anyagból készüljön a mobilépület. Cikkünkkel ebben segítünk.

A fészer funkciói

A kerti szerszámokat, a gyerekjátékokat, az épp használatban nem lévő kerti bútorokat valahol tárolni kell, és bár egy pince is jó megoldás, a fészer mindenképp jobb. Sokkal inkább kéznél vannak így a használati tárgyaink és dizájnosabb hatást is ad az egész udvarnak egy csinos kerti ház.

Fészerválasztáskor sok dologra oda kell figyelni, elsősorban arra, hogy jól szellőző legyen a házikó, ne engedje be a nedvességet és lehessen biztonságosan zárni. Hiszen a szerszámok közül sok akár nagy értékű is lehet, nem lenne szerencsés, ha azon kellene aggódnunk, hogy ellopják azt a fészerünkből.

Fontos az is, hogy legyünk tisztában az udvarunk, hátsó kertünk méreteivel és azzal, hogy mennyi tárgyat szeretnénk majd tárolni a kerti házban. Érdemes még a vásárlás előtt lemérni, maximum mekkora helyre fér majd el az épület, hogy ne a kiszállítás vagy az összeszerelés folyamán érjen minket kellemetlen meglepetés.

Milyen típusúak közül választhatunk?

A döntés, hogy milyen fészert válasszunk, főként az anyag és a méretek tekintetében fontos, de nem tartozik az utolsó szempontok közé az sem, hogy milyen dizájnnal bír, mennyire illik a környezetébe. A legtöbb barkácsáruház és webshop acél, fa, valamint polyrattan anyagú fészereket forgalmaz, ránk van bízva, hogy melyik mellett tesszük le a voksunkat.

A fém elegáns, megvédi az értékeinket az időjárási viszontagságoktól, viszont hajlamos a rozsdásodásra, a vékony anyag pedig be is horpadhat. A fa vintage hatást kölcsönöz a kertnek, jól mutat a zöld növények között, ugyanakkor gyakrabban kell vele foglalkozni, mint a fémfészerrel, mert a lécek elkorhadhatnak.

Mi nem hiányozhat egy fészerből?

  • Szerszámtartó a nagyobb eszközök tárolására.
  • Polcok vagy fiókok a kisebb szerszámok könnyű áttekinthetőségéért.
  • Dobozok a szezonális eszközök miatt, hiszen a slagot például télen kevés eséllyel vesszük elő.
  • Akasztók.
  • És egy külön sarok vagy hely a nem szerszámtípusú, de gyakran használt tárgyaknak – ezek lehetnek játékok, rollerek, biciklik, sátrak, kinti bútorok is.

A fészerek összeszereléséhez nincs szükség nagy szakértelemre – ha van megfelelő használati útmutató –, de egy kis gyakorlatra, kézügyességre azért igen. Lehet, hogy több ember kell majd a munkához, így ne álljunk neki egymagunk, és szánjunk rá legalább egy délutánt.

Majd pedig élvezhetjük munkánk gyümölcsét, a kert ékének számító fészert.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-03-02 15:10:41
Ugyanazon elbírálás alá esik a bányászat, a kereskedelem, a fogadás, a befektetés, valamint az ellenértékként történő szerzés is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS