Palackozás csakis csíramentesen

Palackozás csakis csíramentesen
2023. 10. 04., 05:00

Az élelmiszeriparban – a húsüzemtől kezdve a tojástermelő üzemig – kiemelt fontosságú a higiénia: a légtérben, a munka- és falfelületeken, a padlón előforduló fertőzésveszély elhárítása. Ugyanez vonatkozik a palackozóüzemekre is. Az ásványvizek, különféle üdítőitalok, az alkoholt tartalmazó termékek esetében is hangsúlyozott figyelmet kell fordítani a fertőzésveszély mérséklésére.

Vegyszermentesen

Annak érdekében, hogy a kész termékekbe ne kerüljön kórokozó, vegyszermentes, egyszersmind környezetbarát és hatékony technológiára van szükség. A kényes elvárásoknak tökéletesen megfelel a már több, mint 200 éves technológián alapuló eszköz, a germicidlámpa. A Hollandimpex germicidlámpái a palackozóüzemekben is megállják a helyüket.

A Hollandimpex már több, mint 10 éve foglalkozik germicidlámpák és tartozékaik, germicidlámpás tisztítókészülékek és egyedi gyártású berendezések értékesítésével.

Működési mechanizmus

A germicidlámpák 253,7 nm-es UV-C tartományú sugárzást bocsátanak ki, mellyel már rövid idő alatt roncsolják a kórokozók DNS-ét. Rövid idő alatt nemcsak szaporodási és fertőzőképességüket teszik tönkre, hanem végül el is pusztítják azokat. Ezzel a teljesítménnyel akkurátusan fertőtleníti a felületeket, valamint a levegőben jelenlévő mikrobákat is megszünteti. Nem lehet túladagolni, és mivel nem tartalmaz vegyszert, sőt még melléktermék sem keletkezik, abszolút környezetbarát technológia.

Felhasználása

Élelmiszeripari üzemekben felhasználása többrétű lehet. Egyrészt a felületek szintjén kell, hogy megvalósuljon a védelem, másrészt a légtérben. A megfelelő mikrobiológiai szintet a szabadon sugárzó, falra szerelhető lámpatestekkel lehet megoldani. Mivel az emberi szemre és bőrre veszélyes az UV-C lámpa fénye, ezért üzemhelyiségekben kizárólag csak munkaszüneti időben alkalmazható az eszköz. Raktárakban megoldható a folyamatos használata - amennyiben senki nem tartózkodik az adott helyiségben.

Termelés, vagyis emberi jelenlét közben nem használhatók az általános sugárzású germicidlámpák. Emiatt a készüléket olyan helyre kell beszerelni, ahonnan úgy tud hatékony lenni, hogy közben nem okoz kárt. A legkézenfekvőbb megoldás a zárt légtisztító szerkezetekbe való beszerelése, melyből nem tud kijutni a veszélyes sugárzás, ugyanakkor a két eszköz összehangoltan, hatásosan képes ellátni a feladatát.

Sterilizálás – munkafolyamaton belül

A végterméket tekintve csak a kupak kezelhető UV-sugárzással, bármilyen anyagból (műanyag, parafa) is legyen. A sínpályára kerül egy fémház, amibe a germicidlámpa is elhelyezésre kerül. Hasonló megoldás alkalmazható a töltőfej megfelelő kezelésére is. Mivel ezek a termékek és a sínpálya is minden esetben egyedi, ezért nem lehet egységesen kezelni őket, egyedi tervezést igényelnek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS