Nyomáskapcsolóval sokkal hatékonyabb lesz

Nyomáskapcsolóval sokkal hatékonyabb lesz
2023. 10. 06., 05:30

Ha veled is előfordult már, hogy egy művelethez túl gyenge vagy éppenséggel túl erős volt az alkalmazott nyomás, érdemes velünk tartanod ebben a cikkben. Ilyen esetekben nem halad a munka, gyakran sokkal több kár keletkezik, mint haszon.

Okosabban döntünk ilyenkor, ha leállsz, veszel egy-két mély levegőt, s előkapod a „csodamasinát”: a nyomáskapcsolót.

Jobban beosztani az energiát

Ha a munka során használt energiát hasznosan és ésszerűen szeretnéd beosztani, akkor érdemes tenned egy látogatást a Black Szerszám nyomáskapcsolók oldalán. Itt több kompresszor nyomáskapcsolót is találhatsz, amelyekkel optimálisan beoszthatod az energiát, nem kell mindig a maxon pörgetned a cuccokat.

Nem neked szükséges ezután kézzel ki- és bekapcsolni a készüléket. A gép maga érzékeli a két előre beállított nyomásérték között, hogy mikor kell működnie. A kompresszor tehát addig folytatja a munkát, amíg el nem éri a maximális beállított bar-értéket, ekkor leáll. Ha nagyon pontos értékeket kell tartani, akkor csak ilyen készülékekkel érdemes felszerelkezned.

Miért használj nyomáskapcsolót?

Számos ok van, amiért mind a barkácsolók, mind pedig a profi szakemberek előszeretettel használják a különféle nyomáskapcsoló készülékeket. Az egyik nagyon fontos elem ezek közül a biztonság. Nagyon sok balesetet vagy kárt meg lehet ám előzni egy okosan beállított és szakszerűen üzemeltetett kapcsolóval. Ezek az okos gépek ugyanis képesek leállítani a kompresszort, ha azt érzékelik, hogy a nyomás a megengedett határértékeket túllépi. Robbanások és egyéb kellemetlen károk is megelőzhetők tehát a használatukkal.

Nagyon sokan azért is szeretik ezeket a készülékeket magukkal vinni, mert elkerülhető velük a felesleges energiaveszteség. Sokkal kevesebbet fogyasztanak a berendezések, ha nem kell feleslegesen működniük, hanem automatikusan leállnak. Ezekben az ínséges időkben, amikor az energiával óhatatlanul is takarékoskodni kell, ennek különösen nagy jelentősége lehet.

Kényelmesebb és hatékonyabb munka

Aki hosszú órákon keresztül koncentráltan dolgozik, annak igazi áldást jelenthet, ha helyette figyel egy okos készülék a nyomásértékekre. Nincs ilyenkor szükség külön felhasználói beavatkozásra ahhoz, hogy tökéletes kontroll alatt lehessenek ezek a számok.

Persze az is nagyon sokat nyomhat a latban, amikor egy ilyen remek gép beszerzéséről kell döntést hozni, hogy használatával sokkal jobban megkímélheted a csatlakoztatott berendezések élettartamát. Mivel jobb a szabályozás, sokkal kíméletesebben tudod a gépeidet üzemeltetni, nem pörgeted túl őket, és ezt bizony meg fogják hálálni.

Egy vízrendszerben alkalmazott nyomáskapcsolóval sokkal egyenletesebbé teheted a víznyomást, ezzel növelve például a fogyasztók elégedettségét és a csatlakoztatott berendezések hatékonyságát is.

A Black Szerszámnál külön is vehetsz nyomáskapcsolót kompresszorhoz, nem kell teljesen új készüléket beszerezned.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS