Ne aggódj a kíváncsi szomszédok miatt, válassz zárt alumíniumkerítést!

Ne aggódj a kíváncsi szomszédok miatt, válassz zárt alumíniumkerítést!
2023. 11. 07., 05:30

Otthonunk az a hely, ahol ha úgy akarjuk, magunkban lehetünk, nyugalomban, ha pedig szeretnénk, meghívhatjuk a családot, barátokat – azonban a hívatlan vendégeket nem szívesen látjuk, akár még a kerítésen túlról sem.

A kertes ingatlanok nagy szabadságot nyújtanak, hiszen ha friss levegőre vágyunk, elég csak a kertbe kimenni, és máris élvezhetjük a jó időt. Egy igazi oázis lehet, ahol mindenünk megvan, ami fontos számunkra, és ahol magunkban lehetünk.

Azonban vannak helyzetek, amikor ez problémákba ütközik, például forgalmas út mellett lakunk vagy a szomszédok zavarnak. Egyszerűen tehetünk azonban ellene, biztosíthatjuk a magánéletet, ha zárt alumíniumkerítést választunk. De mit is takar a zárt alumínium kerítés léc?

Privát terület, idegeneknek belépni tilos!

A fenti felszólítást kiírhatnánk, de nem szokás, ugyanis az ingatlanok határain futó kerítések ezzel a céllal kerülnek kialakításra, és ezt mindenki tudja, bár a rossz szándékú idegeneket nem szokta zavarni.

A kerítés tehát egyrészt a telekhatárokat jelöli, másrészt biztonságot, védelmet nyújt, de legfőképp esztétikai elem, leginkább az utcafronton. A szomszédok felőli oldalsó és hátsó kerítések rendszerint egyszerűbb kialakításúak, esetükben a díszítés nem kap szerepet.

Az esztétika kapcsán nem szabad megfeledkezni azonban a karbantartási igényről sem, ami a kerítéstípustól, illetve az alapanyagtól függően változó lehet. Ezt már a tervezésnél érdemes alaposan átgondolni, sok munkától és költségtől kímélhetjük meg magunkat.

A kerítés meghatározó

Vannak országok, vidékek, ahol nem szokás kerítést építeni az ingatlanok között, azonban hazánkban a kerítéseknek történelmi hagyományai vannak, így ma is mindenhol megépülnek.

Sokan kifejezetten szeretik, és díszítik is, míg mások szükséges rossznak tartják, és nem sokat költenek rá. Az azonban kétségtelen, hogy egy városi környezetben kirívó és lehangoló, amikor egy telek köré nem épül rendes kerítés, ugyanis nemcsak az épület van hatással a kerítésre, hanem a kerítés is hatással van a házra. Rendszerint olyan modellekkel találkozni, amelyek belátást engednek, de sokan választják a zárt típusút, így védve a magánéletüket.

Érdemes olyan kerítést építeni, amely valamennyi követelménynek megfelel, vagyis esztétikus, biztonságos, funkcionális és tartós. A gondozásmentes alumíniumkerítések ilyenek!

Zárt alumíniumkerítések

A zárt alumíniumkerítések, vagyis azok, amelyek egymásba illesztett lécekkel kerülnek kialakításra, zavartalanságot és nyugalmat biztosítanak a lakóknak, ugyanis kizárják a kíváncsi tekinteteket.

Kerülhetnek kizárólag az utcafrontra, de a szomszédok felé is építhetők. Amennyiben nem szeretnéd teljesen elzárni magad a külvilágtól, választhatod a hagyományos lécközökkel épített kerítéseket is: mindkét kivitel megrendelhető a Kerítés Profil oldalán.

A gondozásmentes alumínium kerítésrendszerek nagyszerű lehetőséget biztosítanak az ingatlanok stílusos körbekerítésére, a magánszféra védelmére.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-03-02 15:10:41
Ugyanazon elbírálás alá esik a bányászat, a kereskedelem, a fogadás, a befektetés, valamint az ellenértékként történő szerzés is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS