Modern megjelenés és páratlan fényszabályozás – a zsaluzia bemutatása

Modern megjelenés és páratlan fényszabályozás – a zsaluzia bemutatása
2023. 09. 08., 05:35

Egyetlen kültéri árnyékoló sem képes olyan precizitással szabályozni az ablakon bejutó fényt, mint a zsaluzia. Apró lépésekben állítható a lamellák mozgatásával a beeső fény erőssége. Ráadásul úgy tudjuk beengedni a napsugarakat, hogy közben kizárjuk a kíváncsi tekinteteket is.

A zsaluzia tehát olyan nyílászárókra a legideálisabb választás, amelyek fekvése napos helyre esik, és szükség van a fényszabályozásra, de nem szeretnénk teljesen kizárnia fényt. Praktikussága mellett modern és esztétikus megjelenésének is köszönheti, hogy egyre nagyobb teret hódít a külső árnyékolók piacán.

A zsaluzia lamelláinak típusai

A legaprólékosabb fényszabályozást a Z alakú lamellák biztosítják, amelyek speciális kialakításuknak köszönhetően merevebbek és jobban ellenállnak az időjárás hatásainak, mint a többi típus. Pontosabb a záródásuk, és lényegesen magasabb szintű fényszabályozás érhető el velük.

Az S alakú lamellás zsaluzia a legegyszerűbb változat, de ez is precíz záródást tud nyújtani. Ezen felül pedig a hő- és zajszigetelést is támogatja, illetve ennek legkedvezőbb az ára is a Topredőny kínálatában.

A zsaluzia és a hőszigetelés

A házak ablakai hőhidat képeznek a szigetelt falazatban, még a legmodernebbek is. Csupán egy vékony légréteggel elválasztva találkozik egymással a kinti hideg és a benti meleg. A nyílászárókon tehát gyakorlatilag kiszökik a meleg, de ha a zsaluzia lamellái teljesen el vannak forgatva, akkor keletkezik egy extra védőréteg az ablaküveg előtt. Így a kinti hideg hőmérséklet nem közvetlenül éri az ablakot, tehát sokkal lassabb ütemben zajlik le a hőcsere.

A hőszigetelés nyáron is fontos lehet, amikor az égető napsugarakat akarjuk kint tudni. A kánikulában is kellemes benti hőmérsékletet tudunk teremteni a lamellák segítségével. Barátságos fényviszonyok mellett kényelmesen érezhetjük magunkat a helyiségeinkben, közben magánéletünket is megóvhatjuk, mi pedig képesek vagyunk kilátni az ablakon.

A zsaluzia alkalmas zajszigetelésre is?

A lamellák teljes záródása esetén képes a zsaluzia bizonyos mértékben mérsékelni a beszűrődő zajokat, ezáltal tompítva juttatja el a hangokat a nyílászárókig. Ez nagy segítség lehet a hálószobában, ahol így pihentetőbb alvást biztosít a zsaluzia, de más helyiségekben is kellemesebb lehet a légkör. Irodákban kifejezetten nyugodtabb lehet a munka, mert jóval kevesebb a zavaró hang.

Vakolható tokos zsaluzia

A homlokzati megjelenéshez igazítható a vakolható tokos zsaluzia, ami nagyon elegáns és letisztult megjelenést kölcsönöz az épületeknek. A tok diszkréten elrejthető a falban, így csak a lamellák látszanak lehúzott állapotban.

Ez a típus már az építkezés során, vagy az utólagos hőszigeteléskor telepíthető. Ez az egyetlen hátránya, de ha sikerül időben felszereltetni, mindenképpen költséghatékony, mert tovább fokozza a hő- és zajszigetelés hatékonyságát.

Célszerű ingyenes helyszíni felmérést igénybe venni, hogy pontosan el tudjuk dönteni, alkalmas-e a zsaluzia a házunk nyílászáróira.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-03-02 15:10:41
Ugyanazon elbírálás alá esik a bányászat, a kereskedelem, a fogadás, a befektetés, valamint az ellenértékként történő szerzés is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS