Mit takar egy állás az őrzés-védelem területén?

Mit takar egy állás az őrzés-védelem területén?
2023. 06. 07., 06:30

Amikor az őrzés-védelem területén keresünk állást, akkor lehet, hogy nem is vagyunk vele teljesen tisztában, hogy mit is takar egy ilyen munka. Sokan csak annyit gondolnak róla, hogy ülni kell egy fülkében, várni a műszak végét, vagy hogy egyhelyben kell állni és nézelődni jobbra-balra, míg le nem telik az aznapi munkaidő.

Pedig egy sokkal komplexebb feladatról van szó! Ráadásul vannak bizonyos elvárások is, aminek meg kell felelni, nem lehet bárkiből vagyonőr.

Hol találunk miskolci állást az őrzés-védelem területén?

Amikor munkát keresünk, akkor az első az lesz, hogy felmegyünk az internetre, és beírjuk a keresőbe, hogy hol és milyen pozíciót szeretnénk. Így nem is lesz nehéz rátalálni a MiskolcÁllás portál őrzés-védelem állásaira, ami egyébként ezen a linken érhető el: Website.

Emellett vannak további állásokat kínáló oldalak is, jellemzően országosak, ahol azért kisebb eséllyel találunk helyi munkákat, mint egy speciális, miskolci oldalon.

Érdemes még szétnézni a helyi, állást keres és kínál csoportokban a közösségi médiában, továbbá a helyi munkaügyi központot is felkereshetjük, ahol sok cég toboroz magának új munkaerőt. Itt még a váróban is találkozhatunk a faliújságon releváns állásokkal.

De mit is kell csinálnia egy vagyonőrnek?

Bár sokan alábecsülik ezt a területet, az őrzés-védelem igenis komoly munka, számos buktatóval, ugyanakkor sok felelősségteljes feladattal.

Jellemzően egy épületet, telephelyet, területet vagy rendezvényt kell védeni, biztosítani: ez az elsődleges feladata egy vagyonőrnek. A feladatellátás történhet beltéren (például plázákban, bevásárlóközpontokban, boltokban stb.), vagy akár kültéren is, nappal és éjszaka egyaránt.

Jellemzően éjjeli munkák főleg telephelyeken, építkezéseken, valamilyen munkaterületen vannak. Itt előfordulhat az is, hogy az autónkban kell várakoznunk sokat, de jobb esetben egy porta vagy egy konténer vár ránk. Jellemzően az ilyen jellegű feladatok ellátásakor járőröznünk is kell, mely során körbe kell mennünk a telephelyen, építési területen stb. Ez történhet akár gyalog is, de autóval vagy motorkerékpárral is mehetünk, ahogy szól a feladat.

Emellett be- és kiléptetési feladatok ellátására is szerződhetünk egyúttal, mely során nem csak egy objektumot, gépeket kell őriznünk. Ekkor már fontos lesz a kommunikációs készség is, ugyanis beszélnünk is kell a kollégákkal, legyen szó akár személy-, akár járműforgalom ellenőrzéséről, átengedéséről.

Mik az elvárások?

Ezt minden esetben az adott álláspályázat fogja tartalmazni. Vannak olyan pozíciók, melyeknél még csak vagyonőri vizsgára sincs szükségünk! Ez fontos, mert van, aki épp azért nem keres ezen a területen állást, mert nincs ilyen képzettsége.

De egy friss és makulátlan erkölcsi bizonyítványra mindenképp szükségünk lesz, jellemzően enélkül nem fognak alkalmazni minket. És persze a tapasztalat sem árt! Az önéletrajzunkba mindenképp írjunk bele mindent, ami releváns lehet, még az önkéntes munkákat is!

Így már van egy átfogó képünk erről a területről. Lehet írni az önéletrajzot és jelentkezni!

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-03-02 15:10:41
Ugyanazon elbírálás alá esik a bányászat, a kereskedelem, a fogadás, a befektetés, valamint az ellenértékként történő szerzés is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS