Minden, amit a WPC kerítésről tudni kell

Minden, amit a WPC kerítésről tudni kell
2023. 06. 07., 06:15

Az utóbbi időben a WPC kerítés előnyben részesített megoldás lett a hagyományos fával szemben. A hosszú élettartam a rozsdaállóság, valamint a kevés karbantartás miatt sokak számára jobb választás. De vajon a Te kertedhez is ez a megfelelő?

Ha kerítést tervezel beépíteni, rengeteg lehetőség közül választhatsz a felhasznált anyag tekintetében. Vannak hagyományos anyagok, mint a fa és a vas, vagy modernebbek, mint a standard WPC kerítés. Bár ezeknek az anyagoknak vannak előnyei és árnyoldalai, a WPC kerítések igazán kitűnnek a tömegből.

Mi az a WPC kerítés?

A hagyományos kerítéspanelek többsége kemény vagy puha fából készül. A kompozit kerítés azonban műanyag és valódi fa keverékéből, amelyet újrahasznosítanak. A fa természetes megjelenésű kerítést hoz létre, míg a műanyag hihetetlenül megőrzi szilárdságát.

A kompozit a legjobb anyag a kerítéshez?

Számos különböző típusú anyag használható kerítéshez, amelyek mindegyikének megvannak az előnyei és hátrányai. A kompoziton kívül a másik legnépszerűbb anyag a vinil, a kovácsoltvas és a fa.

A vinil kerítések hasonlítanak a WPC kerítésekhez, mivel kevés karbantartást igényelnek, de kevésbé környezetbarátok. A vaskerítések hosszú élettartamúak, de meglehetősen sok karbantartást igényelnek, és nem túl esztétikusak. A fa esztétikus, viszont rengeteg gondozást igényel. Összességében más anyagokkal összehasonlítva a WPC a legjobb kerítéshez.

A kompozit kerítés ellenáll a szélnek?

Nagyon erős és strapabíró anyag, a kompozit kerítésdeszkák pedig ellenállnak a szeles körülményeknek. Erősek, de némi rugalmassággal is rendelkeznek, erős szélben enyhén meghajolnak anélkül, hogy eltörnének. Az időjárás-állóság az egyik tényezője annak, hogy hosszú élettartamú, és sokkal kevésbé érzékeny a nagy szél által okozott sérülésekre.

Nem sikerül dönteni? Íme a WPC kerítések 5 legfontosabb előnye

Ha eltekintünk környezetbarát jellegétől, mi segíthetne még a döntésben? Ismerd meg a kompozit kerítés további előnyeit:

  • Hosszabb élettartam – a megerősített műanyagból készült szintetikus fa panelek lényegesen tovább tartanak, mint a hagyományos fa kerítéspanelek.
  • Penészállóság – műanyag komponensének köszönhetően a kompozit kerítés rendkívül penészálló.
  • Természetes megjelenés – ha natúr, fa kinézetű kerítést szeretnél létrehozni, a kompozit kerítés ezt lehetővé teszi.
  • Könnyű telepítés – a kompozit kerítéspanelek könnyen illeszkednek egymáshoz, ami gyors és hatékony kivitelezést eredményez.
  • Szálkamentes – Könnyű, méhsejt szerkezetüknek köszönhetően a kompozit kerítéspanelekkel könnyen lehet dolgozni anélkül, hogy megsértenénk magunkat.

Vannak hátrányai a kompozit kerítésnek?

Oly sok előnye mellett mi lehet negatívum? Az, hogy valamivel drágább. Ne feledd azonban, hogy hosszú élettartama szerepet fog játszani a hosszú távú költséghatékonyságban. Gondolj bele, megéri ennyivel többet költeni a kerítés kezdeti költségeire, ha tovább tart, mint a hagyományos fa? Persze, hogy igen!

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-03-02 15:10:41
Ugyanazon elbírálás alá esik a bányászat, a kereskedelem, a fogadás, a befektetés, valamint az ellenértékként történő szerzés is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS