Milyen szőnyeget érdemes választanod a gyermeked szobájába?

Milyen szőnyeget érdemes választanod a gyermeked szobájába?
2023. 08. 09., 05:15

A gyerekszoba berendezése nehezebb feladat, mint egy főleg felnőttek által használt helyiség kialakítása, mivel ebben az esetben a praktikum mellett számos egyéb tényezőnek kell kiemelt figyelmet szentelni. Ilyen lehet például az, hogy mitől érzi magát biztonságban a gyermek, vagy mivel szokott játszani.

Hogy segítsünk kicsit, a mai cikkünkben a gyerekszoba egyik fontos alapelemének, a szőnyegnek a kiválasztásával kapcsolatban adunk néhány tippet.

Könnyű tisztíthatóság és a csúszásmentesség

A kisgyermekek sajnos elég sok galibát tudnak okozni, és ehhez elég őket csak egy percre egyedül hagyni. Emiatt kiemelten fontos az, hogy az általad választott szőnyeg vegyszerrel vagy akár szárazon is tisztítható legyen.

Abban az esetben pedig, ha szeretnéd elkerülni, hogy a játék hevében elakadjon a gyerek lába a szövetben, akkor válassz alul gumiborítással rendelkező szőnyeget, mint amilyenek például a Csingiling Gyermekbútor Disney termék kínálatában is kapható kárpitok.

Egészséges környezet

Mivel a természetes szálú szőnyegeken nagyobb eséllyel telepszenek meg az allergének, így érdemes inkább a szintetikus szálakból készült típusokat előnyben részesítenek. Ezek ugyanis antibakteriális, illetve antiallergén tulajdonsággal rendelkeznek.

Élénk, vidám színek és minták

Ahhoz, hogy a gyerekszobát egy igazi kis varázslatos birodalommá tudd tenni, fontos, hogy az általad választott szőnyeg élénk színű és vidám mintákkal tarkított legyen.

Egy kislány szobájába például ideális lehet egy rózsaszín szőnyeg, amelynek köszönhetően igazi királylánynak érezheti magát. Míg egy kisfiúnak a kék szín lehet az ideális választás, amely árnyalat egyébként nyugtató hatással rendelkezik, vagyis elősegíti a pihenést és az alvást.

Abban az esetben viszont, ha van olyan mese- vagy állatfigura, amit kifejezetten szeret a gyermeked, akkor érdemes azt is figyelembe venni a választásnál. A fiúk például imádják a kisautókat, a vonatokat és egyéb játék gépjárműveket, így nekik mondjuk egy verdás szőnyeg tökéletes lehet ahhoz, hogy kalandok sorát tudják eljátszani rajta.

Ha iskoláskorú lesz a gyermeked

Ha a gyermeked eléri az iskoláskort, akkor érdemes bevonni őt is a szőnyeg kiválasztásába. Ilyenkor ugyanis már jobban el tudja mondani, hogy mire is van szüksége, és mik a preferenciái.

Ha például a kisméretű szőnyegek jobban elnyerték a tetszését, akkor azokból akár többet is elhelyezhettek a helyiségben - mondjuk egyet az íróasztal alá, egy másikat a játszósarokba, egy harmadikat pedig az ágy alá.

Ezek ugyanis igény szerint bármikor átrendezhetők és moshatók. Abban az esetben pedig, ha netalántán már nem illenének a szoba enteriőrjébe, vagy a gyerkőc kinőtte őket, akkor bátran válthattok egy másik fajtára.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-03-02 15:10:41
Ugyanazon elbírálás alá esik a bányászat, a kereskedelem, a fogadás, a befektetés, valamint az ellenértékként történő szerzés is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS