Miért nélkülözhetetlen kiegészítő a szundikendő?

Miért nélkülözhetetlen kiegészítő a szundikendő?
2023. 11. 06., 05:00

A szundikendő nem más, mint egy puha anyagból készült kendő, amely akár nyuszi formára is emlékeztethet, szokás még nyunyónak, rongyinak, rongyikának is nevezni. Legfőbb feladata, hogy a kicsit megnyugtassa, illetve segítse az elalvását.

A szundikendő előnyei

Bizony a babák elaltatása nem mindig a legegyszerűbb feladat, azonban apró trükkökkel, praktikus kiegészítőkkel segíthetjük a folyamatot. Tipikusan ilyen a szundikendő is, amely sokoldalúan alkalmazható, mondhatni, ha már egyszer összebarátkozik vele a kicsi, akkor mindig szeretné maga mellett tudni: éjszaka, a délutáni sétánál, a közös kirándulásnál. A Berry Baby kínálatából a szundikendőt egyszerűen beszerezhetjük. Többféle szín közül választhatunk, melyeken kedves nyuszipofis hímzés található. Plusz előnyük, hogy patentos cumitartóval felszereltek. Az egyik oldaluk dupla géz, azaz 100% pamut, a másik pedig szatén.

Végtelenül egyszerű a használata, csupán annyi a dolgunk, hogy a pici mellé helyezzük, a legtöbben nagyon hamar megkedvelik és legjobb pajtásukként, hűséges alvótársukként kezelik. Ahogyan a baba morzsolgatja a kendőcskét, egyre jobban megnyugszik, s lassacskán mély álomba szenderül.

A nyunyi felfogható menedékként, nyugtató kendőként, amely biztonságérzetet ad, gondolhatunk rá úgy is, mint egy kabalára nagyobb gyerekek esetében.

Milyen helyzetekben jelent segítséget a nyunyó?

Már régen eljött az alvás ideje, de a kicsi még tombol, szeretnénk megkönnyíteni az elalvást, s itt jön képbe a szundikendő kellemes puha anyagával, kedves hímzésével, “babaillatával”. Igen, egy idő után átveszi az “otthon és a baba” illatát, persze ettől még olykor ki kell mosni, de éppen ezért is szeretik annyira, mert amint beszippantják a jellegzetes illatát és megszorongatják, máris megnyugvást ad számukra.

Az utazás, az új környezet felkavaró lehet a babának, viszont ha vele van a biztos pont, a hűséges pajtás, az egy kicsit megnyugtató számára. Emiatt a legjobb döntés, ha mindig mellétesszük a kirándulások, séták idején is.

Néha nem tudni miért sír a pici, egyszerűen nem érzi magát biztonságban, valami szokatlan történésre lesz figyelmes, ezekben a helyzetekben a szundikendő segíthet növelni a biztonságérzetet.

Milyen az ideális szundikendő?

A baba számára biztonságos alapanyagból készült, ami természetes és nem vált ki irritációt. Köztudott, hogy picik bőre sokkal érzékenyebb, ezért erre kiemelten ügyelni kell. Lényeges szempont, hogy kellően puha, selymes tapintású, illetve könnyen tisztítható legyen. Külön előny, ha nyuszira emlékeztet, ugyanis így még könnyebben belopja magát a kicsi szívébe.

Láthatjuk, hogy egy apróság az egész világot jelentheti gyermekünk számára, érdemes kihasználni a nyunyó minden előnyét!

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-03-02 15:10:41
Ugyanazon elbírálás alá esik a bányászat, a kereskedelem, a fogadás, a befektetés, valamint az ellenértékként történő szerzés is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS