Miért jó döntés a kőzetgyapot hőszigetelés?

Miért jó döntés a kőzetgyapot hőszigetelés?
2023. 09. 09., 07:00

A házak szigetelése nagyon sokat számít az épület energiahatékonyságának szempontjából, attól függetlenül, hogy milyen évszakban járunk éppen, hiszen télen és nyáron is ideális hőmérsékletet tarthatunk fenn általa.

Hőszigetelésre alkalmas anyag azonban nagyon sokféle van. Vajon melyik lesz számunkra az ideális? Hozzá nem értőként nem is olyan egyszerű a döntés, éppen ezért ebben a cikkben bemutatjuk az egyik remek opciót, a kőzetgyapot szigetelést.

Milyen helyzetekben alkalmazhatjuk?

Az ujhazbodrogi.hu kőzetgyapot szigetelőlapjai magas minőséget képviselnek a szigetelőanyagok között. Annak ellenére, hogy nem ez a legkedvezőbb árú opció, mégis igencsak sok olyan helyzet akad, amikor érdemes megfontolni az alkalmazását.

Forgalmas településeken, nedvesedésre hajlamos falazatoknál, szigorú tűzvédelmi előírások esetén és az olyan épületeknél, ahol a beltérben gondot okoz a páratartalom, ez lesz a lehető legjobb választás.

Remek páraáteresztés

A kőzetgyapot remekül használható gyakorlatilag bármilyen falazaton, akár még vályogházat is szigetelhetünk vele, ez pedig nem mondható el például a legolcsóbb lehetőségnek számító hungarocell alapanyagról. Ennek okát a kiemelkedően jó páraáteresztő képességében találjuk, aminek köszönhetően nem gátolja a falak szellőzését.

Mivel a falazat nedvesedése, illetve a túlságosan magas páratartalom olyan problémákhoz vezet, mint a penész megjelenése, súlyos esetben pedig akár az épület szerkezetében is kárt tehet, ezért érdemes nem súlyosbítani a helyzetet azzal, hogy a természetes szellőzést rontjuk. Ideális esetben persze a jelenséget okozó problémákkal is foglalkozunk.

Nagyvárosban, zajok ellen is kiváló

Mivel a kőzetgyapot szigetelés nem csupán a hőmérsékletet tartja meg az ingatlanban, hanem nagyszerű hangszigetelő is, ezért érdemes ezt választani olyankor, ha az épület zajos környezetben fekszik. Segít kizárni otthonunkból a forgalom zaját, és a város közepén élve is csendes kis szigetet varázsol számunkra azáltal, hogy megszűri a kintről érkező hangokat.

Ellenálló a tűzzel szemben

Többféle épület esetén merülhet fel igényként a fokozott tűzvédelem, akár olyan előírások is adódhatnak, amelyeknek meg kell felelni ebből a szempontból. Ilyenkor is a kőzetgyapotot érdemes választani.

Hosszú élettartam

Minden hőszigetelést úgy valósítunk meg, hogy az képes legyen ellenállni az idő vasfogának. Noha a kőzetgyapot egy teljesen természetes alapanyag, mégis rendkívül tartós, így gyakorlatilag amíg az ingatlan megvan, addig a szigetelésre sem lesz gondunk - ez pedig elsőrendű kérdés egy olyan projekt esetében, amely hosszú távra szól.

A kőzetgyapot szigeteléssel tehát egyszerre több előnyt is kipipálhatunk, miközben élvezhetjük a komfortosabbá tett, kevesebb energiát igénylő otthonunkat. Fontoljuk meg mindig alaposan a fenti szempontokat, mielőtt végleges döntést hoznánk a szigetelőanyag felől.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-03-02 15:10:41
Ugyanazon elbírálás alá esik a bányászat, a kereskedelem, a fogadás, a befektetés, valamint az ellenértékként történő szerzés is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS