Miért jó a remarketing?

Miért jó a remarketing?
2023. 09. 08., 06:00

Van néhány hasznos marketingfogás, amelyek segítségével növelhető egy webáruház bevétele. Közéjük tartozik a remarketing is. Aki még nem ismerné e fogalmat, de érdekli a lehetőség, hogy megsokszorozza vevői számát, mindenképpen olvassa el ezt a cikket!

Mi az a remarketing?

A remarketing tulajdonképpen egy lehetőség, amellyel ismét felhívhatod magadra azon emberek figyelmét, akik korábban már jártak az oldaladon, úgy, hogy releváns hirdetéseket jelentetsz meg számukra egy másik felületen.

Ehhez legtöbbször érdemes igénybe venni egy profi marketingügynökség segítségét, akik a Google hirdetéskezelés területén is otthon vannak, ilyen többek közt a SocialWings is. Náluk egyébként további szolgáltatások is elérhetők, amelyekkel növelheted a márkád ismertségét.

A remarketing az egyik legnépszerűbb megoldás arra, hogy a vásárlást félbehagyó ügyfelet visszacsábítsd, de arra is, hogy a már nálad vásárló embert újabb ajánlattal célozd meg. Persze ehhez kell egy-két beállítást eszközölni a honlapon, illetve jól működő online hirdetéseket közzé tenni, de a SocialWings remek támogatást tud ehhez adni.

Miért fontos a remarketing?

Ha nem ismered ki magad a marketing világában, akkor jó, ha szembesülsz pár ténnyel. Mielőtt valaki megveszi a termékedet, megrendeli a szolgáltatásodat, fejben hosszú utat jár be. Először is, lehet, hogy még sosem hallott rólad, és nem is tudja, miért lenne szüksége arra a termékre, szolgáltatásra, amit hirdetsz.

Ha pedig már ismeri az oldalad, illetve a webáruházad, akkor elbizonytalanodhat azzal kapcsolatban, valóban szükséges-e számára az a valami, amit kínálsz. Sokan visszatorpanhatnak az árak, a szállítási költségek, a garancia hiánya, de bármi egyéb láttán is.

Ilyenkor érdemes újra megcélozni őket Google-, Instagram-, illetve Facebook-hirdetésekkel, hiszen most már “ismerősként” fognak rád tekinteni, jobban megbíznak benned. Így nagyobb eséllyel történik meg a vásárlás.

Régi vevő – új vevő

A másik eset, amikor a remarketing aranyat ér, az az, amikor a régi vevőidet – akik már vásároltak nálad – éred el valamilyen csatornán célzott online hirdetéssel. Kínálhatsz nekik új terméket, a megvásárolt termékhez valamilyen kiegészítőt, de akár új kollekciót is.

Nagyon nagy potenciál van ebben! Kutatások bizonyították ugyanis, hogy azok az emberek, akik egyszer már vásároltak egy adott webáruházban, nagyobb eséllyel térnek oda vissza legközelebb is: hihetetlen, de ők adják a webshopok forgalmának 35-40%-át!

Ahhoz, hogy elérd őket, érdemes elkérni az első vásárlásnál az e-mail-címüket, levelezési címüket, esetleg egy kérdőív segítségével felmérheted a szokásaikat is. Lehet, hogy ezek macerás dolgoknak tűnnek, de érdemes időt szánni erre, hogy a későbbiekben sikeres legyen a remarketinged.

Ha megvan a pozitív vásárlói élmény, azaz felhasználóbarát a webáruházad, vannak jó termékeid, és hatékonyan kommunikálsz a leendő és a volt vásárlóiddal is, akkor bizonyára növelni tudod bevételedet. Egy jó marketingügynökséggel még hatékonyabban menedzselheted a folyamatot.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS