Miért fontos karriertippeket olvasni?

Miért fontos karriertippeket olvasni?
2023. 09. 08., 06:15

Életünk során rengetegszer kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor úgy döntünk, hogy itt az ideje (új) állást keresni. Ilyenkor pedig nagy lelkesen belevetjük magunkat az állásközvetítő portálok és karrieroldalak hirdetéseinek böngészésébe.

Ugyanakkor van még egy fontos dolog, amit mindenképp érdemes megtennünk azért, hogy az álláskeresés sikerrel záruljon. Ez pedig nem más, mint az olyan oldalakon található cikkek olvasgatása, mint amilyen a https://allasorias.hu/karriertipp is.

Itt ugyanis többféle témában is rengeteg hasznos tippet, tanácsot találhatunk, melyeknek a gyakorlatban való alkalmazása sokat segíthet a célunk megvalósításában: vagyis a minden szempontból megfelelő állás megtalálásában.

Nézzük meg kicsit konkrétabban is, hogy mire gondolunk pontosan!

Jobb önéletrajzot tudunk írni

Sokan alábecsülik az önéletrajz erejét, ami nagy hiba, ugyanis ha megfelelően állítjuk össze, akkor ez a dokumentum belépő lehet egy személyes találkozóhoz, vagyis az állásinterjúhoz. Onnan pedig már csak karnyújtásnyira van az, hogy elnyerjük az áhított pozíciót.

Úgy is felfoghatjuk, hogy a CV lehetőséget ad nekünk ahhoz, hogy „eladjuk” magunkat, elvégre leírhatjuk – és célszerű is leírni – benne az erősségeinket, illetve azokat a képességeinket, amik megkülönböztetnek minket másoktól. A karriertippek nagy segítséget adnak ahhoz, hogy ezt mégis miképpen tegyük meg.

Sikeresebbek lehetünk az állásinterjún

Ha az önéletrajzunk pozitív elbírálásban részesül, akkor jöhet az állásjelentkezés következő lépcsőfoka, ami nem más, mint az állásinterjú. Ezzel kapcsolatban ezernél is több kérdés fordulhat meg a fejünkben, például hogy mit vegyünk fel, hogyan viselkedjünk, mit fognak majd kérdezni tőlünk, merjünk-e rákérdezni a fizetésre és a többi. Ha időt szakítunk arra, hogy karriertippeket olvassunk, akkor ezekre a kérdésekre is tudni fogjuk a választ.

Hatékonyabban tudunk dolgozni

Amikor elérkezünk az állásjelentkezésnek arra a pontjára, hogy vége van az interjúnak, és pár napon belül még értesítenek is, hogy miénk az állás, az bizony hatalmas öröm és megkönnyebbülés.

Ugyanakkor ez még csak a kezdet, hiszen csak utána dől el, amikor már javában dolgozunk, hogy valóban megfelelünk-e a kritériumoknak, és helyt tudunk-e állni az adott pozícióban.

A karriertippeket összegyűjtő oldalakon többek között a hatékony munkavégzés témájában is találunk bejegyzéseket, amik nagy segítséget nyújthatnak abban, hogy jól teljesítsünk, a munkaadóink pedig elégedettek legyenek velünk.

Látható tehát, hogy amellett, hogy aktívan böngésszük az Állásóriás és más hasonló állásközvetítő portál hirdetéseit, érdemes a karriertippek menüpontban is nézelődni. Ott ugyanis sok olyan tanácsra, tippre bukkanhatunk, melyek alkalmazása segít jobb önéletrajzot írni, sikeresebben szerepelni az állásinterjún vagy épp hatékonyabban dolgozni az áhított pozícióban.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-11 20:30:51
A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé - ismertette szerdán a Magyar Turisztikai Ügynökség.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS