Miért fontos karriertippeket olvasni?

Miért fontos karriertippeket olvasni?
2023. 09. 08., 06:15

Életünk során rengetegszer kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor úgy döntünk, hogy itt az ideje (új) állást keresni. Ilyenkor pedig nagy lelkesen belevetjük magunkat az állásközvetítő portálok és karrieroldalak hirdetéseinek böngészésébe.

Ugyanakkor van még egy fontos dolog, amit mindenképp érdemes megtennünk azért, hogy az álláskeresés sikerrel záruljon. Ez pedig nem más, mint az olyan oldalakon található cikkek olvasgatása, mint amilyen a https://allasorias.hu/karriertipp is.

Itt ugyanis többféle témában is rengeteg hasznos tippet, tanácsot találhatunk, melyeknek a gyakorlatban való alkalmazása sokat segíthet a célunk megvalósításában: vagyis a minden szempontból megfelelő állás megtalálásában.

Nézzük meg kicsit konkrétabban is, hogy mire gondolunk pontosan!

Jobb önéletrajzot tudunk írni

Sokan alábecsülik az önéletrajz erejét, ami nagy hiba, ugyanis ha megfelelően állítjuk össze, akkor ez a dokumentum belépő lehet egy személyes találkozóhoz, vagyis az állásinterjúhoz. Onnan pedig már csak karnyújtásnyira van az, hogy elnyerjük az áhított pozíciót.

Úgy is felfoghatjuk, hogy a CV lehetőséget ad nekünk ahhoz, hogy „eladjuk” magunkat, elvégre leírhatjuk – és célszerű is leírni – benne az erősségeinket, illetve azokat a képességeinket, amik megkülönböztetnek minket másoktól. A karriertippek nagy segítséget adnak ahhoz, hogy ezt mégis miképpen tegyük meg.

Sikeresebbek lehetünk az állásinterjún

Ha az önéletrajzunk pozitív elbírálásban részesül, akkor jöhet az állásjelentkezés következő lépcsőfoka, ami nem más, mint az állásinterjú. Ezzel kapcsolatban ezernél is több kérdés fordulhat meg a fejünkben, például hogy mit vegyünk fel, hogyan viselkedjünk, mit fognak majd kérdezni tőlünk, merjünk-e rákérdezni a fizetésre és a többi. Ha időt szakítunk arra, hogy karriertippeket olvassunk, akkor ezekre a kérdésekre is tudni fogjuk a választ.

Hatékonyabban tudunk dolgozni

Amikor elérkezünk az állásjelentkezésnek arra a pontjára, hogy vége van az interjúnak, és pár napon belül még értesítenek is, hogy miénk az állás, az bizony hatalmas öröm és megkönnyebbülés.

Ugyanakkor ez még csak a kezdet, hiszen csak utána dől el, amikor már javában dolgozunk, hogy valóban megfelelünk-e a kritériumoknak, és helyt tudunk-e állni az adott pozícióban.

A karriertippeket összegyűjtő oldalakon többek között a hatékony munkavégzés témájában is találunk bejegyzéseket, amik nagy segítséget nyújthatnak abban, hogy jól teljesítsünk, a munkaadóink pedig elégedettek legyenek velünk.

Látható tehát, hogy amellett, hogy aktívan böngésszük az Állásóriás és más hasonló állásközvetítő portál hirdetéseit, érdemes a karriertippek menüpontban is nézelődni. Ott ugyanis sok olyan tanácsra, tippre bukkanhatunk, melyek alkalmazása segít jobb önéletrajzot írni, sikeresebben szerepelni az állásinterjún vagy épp hatékonyabban dolgozni az áhított pozícióban.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS