Miért éri meg kutyakozmetikusként dolgozni?

Miért éri meg kutyakozmetikusként dolgozni?
2023. 08. 07., 05:00

A kisállat kozmetikai szolgáltatás azért jött létre, hogy megkönnyítse a gazdik életét. A társállatainknak ugyanis ugyanúgy szüksége van ápolásra, tisztaságra, mint nekünk. Ahhoz azonban, hogy egészségesen és szépen tarthassuk őket, teljes körű gondoskodásra van szükség, amit sok esetben csak a hozzáértő szakemberek tudnak megadni a számukra.

Minden fajta más-más ellátást igényel, hiszen nem mindegy, hogy egy kínai meztelen kutyáról vagy egy hatalmas kaukázusi juhászról van szó. Ebben a cikkben eláruljuk, hogy miért éri meg kutyakozmetikusnak tanulni.

Kisebb feladatok, amivel kutyakozmetikust bízhatunk meg

A GroomART hajlított kutyanyíró ollóit inkább a szakképzett kutyakozmetikusok alkalmazzák. Használatuk egyáltalán nem bonyolult, ők azonban megtanulják, hogyan alkalmazzák azt az egyes kutyafajtáknál. Az ebek külsejének ápolása, valamint rendben tartása elengedhetetlen ahhoz, hogy az állatok mindig egészségesek és boldogok legyenek. Ehhez pedig a legjobb segítséget egy kutyakozmetikus adhatja meg, aki sokat tanul azért, hogy minden téren elláthassa az állatokat.

Az egyik legfontosabb eszköz ehhez a már említett olló, hiszen ez segít abban, hogy mindig pontosan és hatékonyan végezhetik el a szőr nyírását és formázását. Egy minőségi kelléknek kiemelkedő jelentősége van az állat ápolásában.

Az éles pengékre nagy szükség van, ha a szakember precízen szeretne vágni, hiszen csakis így biztosíthatja a négylábú számára a biztonságos használatot. A kényelmes fogás pedig abban segít, hogy még egy hosszabb nyírás se legyen megterhelő.

Mikor van tényleg szükség egy kutyakozmetikusra?

Az általános higiéniához szorosan kapcsolódik a fürdetés, amit nem minden gazdi tud otthoni körülmények között megoldani. Havonta vagy kéthavonta nem árt egy illatos és tiszta fürdés, ezáltal az állat bundája felfrissül, a lerakódott kosz és por pedig nem bántja tovább a bőrét. Erre főleg akkor van szükség, ha az állat gyakran van odakint, sokat sétál és csatangol a szabad levegőn.

A fürdetés mellett fontos a szakember által elvégzett bűzmirigytisztítás is, főleg, ha az székletürítés során nem tud magától, természetes módon kiürülni. Aki kutyakozmetikusnak tanul, az sokkal könnyebben és hatékonyabban végezheti el ezeket a feladatokat, emellett egész nap állatokkal lehet, foglalkozhat velük és megkönnyítheti az életüket.

A megfelelő szárítás kérdése

Szintén gond lehet otthon a kutya megszárítása, hiszen a hajszárítót nem éppen erre találták ki. A tiszta bundát szárítás közben lehet csak hatékonyan bontani, fésülni, amire egy nagyobb testű vagy egy hosszabb szőrű kutyának nagy szüksége van. Ehhez azonban egy kis gyakorlásra és tudásra van szükség, hiszen nagyon nem mindegy, hogyan ápolják az állat bundáját.

Az alapos kefélés növeli a komfortot, javítja az állat mindennapjait. Az apró csomók rövid idő alatt lesznek hatalmasak, ami nemcsak fájdalmat okoz számára, de még kényelmetlen is neki. Kutyakozmetikusként tehát számos módon könnyíthetjük meg a bundások életét.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-03-02 15:10:41
Ugyanazon elbírálás alá esik a bányászat, a kereskedelem, a fogadás, a befektetés, valamint az ellenértékként történő szerzés is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS