Miért érdemes ellátogatni Bélapátfalvára?

Miért érdemes ellátogatni Bélapátfalvára?
2023. 10. 04., 05:30

Tény, hogy rengeteg csodaszép hely van külföldön, ahova érdemes ellátogatni, amikor egy kis kikapcsolódást, pihenést tervezünk. Ugyanakkor az országhatárokon belül is rábukkanhatunk olyan helyekre, amelyeket kár lenne kihagyni a bakancslistánkról.

Többek között ilyen Bélapátfalva is, ami Heves vármegyében Egertől északra helyezkedik el a Bükk-vidék nyugati oldalán. Maga a város és a környéke is rengeteg élményt kínál az idelátogatóknak, tele van ugyanis olyan tájegységekkel és egyéb látnivalókkal, amiket mindenkinek érdemes megtekinteni.

A WoodLand Luxury vendégház Bélapátfalván festői környezettel, minőségi szolgáltatásokkal és kényelmes szállással vár mindenkit, aki úgy dönt, hogy ellátogat erre az egyedülálló helyre, és eltölt néhány igazán pihentető napot a szeretteivel.

Nézzük, hogy az itt töltött idő alatt milyen programokban lehet részünk, illetve mely látványosságokat érdemes felkeresünk!

Járjuk végig a Bélkő-tanösvényt!

Bélapátfalva egy igazi gyöngyszem azok számára, akik szeretnének megszabadulni a stressztől, a mindennapokban felgyülemlett feszültségtől. Az állandó pörgést, hajtást mi mással lehetne jobban kipihenni, mint azzal, ha túrázunk egyet, közben pedig kapcsolódunk a természettel, annak nyugalmával, csendjével?

Erre kínál nagyszerű lehetőséget a Bélkő-tanösvény, amit végigjárva kicsit jobban is megismerkedhetünk a helyi állat- és növényvilággal, valamint gyönyörködhetünk a csodás kilátásokban.

Tegyünk látogatást a Bélapátfalvai Ciszterci Apátságnál!

A tanösvény a Bélapátfalvai Ciszterci Apátságtól indul, amit mindenképp érdemes kicsit jobban is megtekinteni. A túrát célszerű úgy időzíteni, hogy előtte legyen lehetőségünk elidőzni kicsit az épületnél, ami a környék egyik legjelentősebb történelmi és kulturális látnivalója. Ittlétünk alatt bejárhatjuk a freskókkal díszített templomot és megtekinthetjük az apátság múzeumát is.

Kiránduljunk egyet a Szalajka völgyben!

Itt pedig még nem ér véget a látnivalók sora, ugyanis tehetünk egy kirándulást a közelben lévő Szilvásváradon is. Sétálhatunk egy nagyot a Szalajka-völgyben, ahol sok más természeti látványosság mellett megtekinthetjük a Fátyol-vízesést és ellátogathatunk az Istállóskői-barlanghoz is.

Utazásra fel, irány Bélapátfalva!

Bízunk benne, hogy ezek után már nem kérdés, miért érdemes útba ejteni ezt a lenyűgözően szép és izgalmas helyet. Ha úgy érezzük, hogy már jó ideje folyamatosan hajtjuk a mókuskereket, és a mindennapokban rengeteg a stressz, akkor az azt jelenti, hogy ideje egy kis szünetet tartani és pihenni, töltődni.

Ha pedig napirendre tűzzük az utazást, akkor miért ne választhatnánk egy fantasztikus környéket az országhatárokon belül? Bélapátfalva garantáltan nem fog csalódást okozni senkinek, ha pedig már csak az a kérdés, hogy hol foglaljunk szállást, akkor a WoodLand Luxury vendégház tökéletes választás lesz!

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS