Kerti pad – kényelem elérhető áron

Kerti pad – kényelem elérhető áron
2024. 05. 07., 05:45

A modern kerti padok újraértelmezik, mit jelent szabadtéren kikapcsolódni. Ma már egy falatnyi erkély is elég a stílusos és kényelmes pihenéshez anélkül, hogy egy vagyont kellene költeni rá. 

Leengedhető karfa, ágyfunkció, lábtartó és puha párnázott háttámla – mintha nem is a padokról beszélnénk. A kellemetlen, kemény ülőfelület a múlté, ahogy az a tévhit is, hogy kis költségvetésből, korlátozott térben nélkülöznünk kell a luxust. A MÖBELIX kínálatában elérhető kerti padok között tallózva fejtettük meg a titkot.

Gondos tervezés

Egy remek, formatervezett bútor nem a méretével hódít. Lehet egy kerti pad alig több, mint egy méter széles, ha minőségi anyagokból és ergonomikus kialakítással készült, felhívja magára a figyelmet.

Ne engedjünk könnyen a csábításnak, próbáljuk ki! Ha megfelelő az ülésmélység, a háttámla szöge pedig követi a gerinc természetes ívét, hogy megelőzze a hátfájást, joggal vívja ki a figyelmünket.

A lélek ajándéka

Madárcsicsergés közben belekortyolni a kávéba, lehunyt szemmel élvezni a nap első sugarait, munka után kiülni a szabadba egy jó könyvvel. Ezek azok a pillanatok, amelyekkel megajándékoz bennünket egy kerti pad a teraszon vagy az erkélyen. De valójában ennél is többet nyújt.

A természetes környezetben eltöltött idő csökkenti a stresszt, oldja a feszültséget. A fák, virágok látványa nyugtató hatású. A friss levegőn, csendben könnyebb ellazulni és elterelni a figyelmünket a mindennapi problémákról. A szervezet több endorfint, boldogsághormont termel, ami javítja a hangulatunkat.

Már egy húszperces aktív pihenő is segíthet a gondolatok tisztázásában, új felismerésekre ösztönözhet. Újjáéled a figyelem és a koncentráció, ami különösen hasznos azok számára, akik órákon át zárt térben dolgoznak.

Mit tud még a jó kerti pad? 

  • Mivel könnyen mozgatható, rugalmasan alkalmazkodik bármilyen társasági eseményhez. Közelebb húzhatjuk az asztalhoz, vagy félre is tolhatjuk. 
  • Ha több vendég jön, engedjük le a karfát, hogy megnöveljük az ülőfelületet. 
  • Tegyünk rá nagy, pufi párnákat, hogy bármikor szundikálni lehessen rajta.
  • Pihentessük a tagjainkat a kihúzható lábtartón, relaxáljunk! 

A részletek ereje

Ha megtaláltuk a kerti pad végleges helyét, és szezonon kívül nem tudjuk, vagy nem akarjuk zárt térbe tenni, ügyeljünk arra, hogy időjárásálló anyagokból készüljön. Gondos karbantartással a fa szépségét sokáig megőrizhetjük. A fémvázak tartósak és elegánsak, ápolást nem igényelnek.

Ha tágas hely áll rendelkezésre, dobjuk fel a kerti padot kiegészítőkkel! Egy asztal, napernyő vagy egy könnyű takaró még élvezetesebbé teszi a kint tartózkodást.

Játsszunk el a gondolattal, és képzeljük el álmaink kerti padját a saját otthonunkban! Azt a személyre szabott pihenőhelyet, ahol csak egy dolgunk van: rácsodálkozni a világra, gyönyörködni benne és engedni, hogy feltöltsön bennünket energiával.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 24., 09:37
Az árukézbesítő óriás radikális lépése fenntarthatósági szempontból kétszeres előnnyel jár, hiszen egyrészt a nem lebomló, műanyag légpárnák felhasználását 95 százalékkal csökkentette, másrészt olyan papír töltőanyaggal helyettesítette őket, ami egyszerre újrahasznosított és újrafelhasználható.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS