Igenis léteznek még egyszerűségre és átláthatóságra törekvő bőrápoló márkák

Igenis léteznek még egyszerűségre és átláthatóságra törekvő bőrápoló márkák
2023. 08. 06., 05:30

Manapság a szépségipari márkák kétféle stratégiát követnek. Van, amelyik a díszes csomagolásra és a feltűnő marketingre helyezi a hangsúlyt. Jócskán akadnak azonban olyanok is, amelyek inkább az egyszerűségre, az átláthatóságra és az olyan termékek előállítására törekszenek, amelyek tudományosan alátámasztott összetevőkből készülnek. Mindezt pedig megfizethetően kínálják.

Az egyik ilyen a DOUGLAS-nál is kapható The Ordinary, amelynek a neve megtévesztő, hiszen magyarul szokványost jelent. De nyugodtan kijelenthető, hogy ez a márka minden, csak nem átlagos.

A kínálatuk olyan széles, hogy a különböző szérumoktól kezdve, a testápolón át az arcápoló porig szinte minden megtalálható benne. Úgy képzeld el, mint a bőrápoló termékek édességboltját, ahol ráadásul minden garantáltan a megfizethető árkategóriában van. A mai cikkünkben pedig áttekintjük közülük a legjobbakat.

Sminklemosó

Mivel nem telik el úgy nap, hogy ne hordanánk szempillaspirált vagy szemceruzát, és utáljuk a sminklemosó olajos textúráját, ezért esett a választásunk a The Ordinary Squalane Cleanser termékére, amely hatékonyságát a növényi eredetű squalane-nak, egy jól tanulmányozott hidratáló anyagnak, valamint a lipofil észtereknak köszönheti, amelyek sima és puha érzetet hagynak a bőrödön, miközben feloldják a sminket.

Ez a készítmény annyira gyengéd, hogy a dörzsölés következtében sem alakul ki az irritáció vagy a szúró érzés a szem körül. Ráadásul nem komedogén és szappanmentes, így nem tömíti el a pórusokat, és nem szárít ki. De, ami a legjobb benne talán az, hogy alkalmas más bőrápolási készítményekkel való kombinálásra is.

Szérum

A The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 egy vízalapú formula, amely tökéletesen alkalmas a bőr hidratációjára. Az összetevői között ugyanis találhatsz alacsony, közepes és nagy molekulatömegű hialuronsav molekulákat (amelyek a saját súlyuknak mintegy ezerszeresét képesek megkötni a vízben), és egy fejlett HA-keresztpolimert, amely a hialuroncsalád egy új, ígéretes tagja.

Ez kombináció pedig a B5-provitaminnal kiegészülve erősíti a bőröd vízmegtartó képességét, támogatja a hidratáltságot és a komfortérzetet, sőt a finomvonalak feltöltésében is a segítségedre lesz.

Végül pedig egy hidratálókrém

The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA az összetevők egy olyan csoportját tartalmazza, ami gondoskodik a bőr külső rétegének a védelméről és a hidratáltság fenntartásáról. Ide sorolhatóak például az aminosavak, a zsírsavak, a trigliceridek, a keramidok, a glicerin, a sodium PCA és a hialuronok.

Arról nem is beszélve, hogy ez a készítmény azonnali és tartós hatást is biztosít, mivel a rendszeres használatával jelentősen képes javítani a bőr barrier funkcióját.

Mi személy szerint minden reggel használjuk a fényvédő felvitele előtt, illetve minden este a szérumok után, és nyugodtan mondhatjuk, hogy jelentős változást vettünk észre a bőrünk lágyságát illetően.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-03-02 15:10:41
Ugyanazon elbírálás alá esik a bányászat, a kereskedelem, a fogadás, a befektetés, valamint az ellenértékként történő szerzés is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS