Hogyan válassza ki álmai fürdőkádját?

Hogyan válassza ki álmai fürdőkádját?
2024. 05. 07., 06:00

Épp fürdőszoba-átalakítás előtt áll, vagy éppen a tervezésnek ahhoz a szakaszához érkezett, amikor a fürdőkád is szerepet kap? Hozunk önnek néhány tippet, amelyekkel könnyebben kiválaszthatja a megfelelő darabot a helyiségbe.

Nemcsak azt kell szem előtt tartani, hogy a hely kialakítása szempontjából milyen lehetőségei vannak, hanem bizony az anyagiak is szerepetet kapnak.

Megmutatjuk azokat a szempontokat, amiket érdemes mérlegelni egy fürdőkád vásárlása során. A méret kérdése mellett kitérünk az egyes funkciókra is, és az anyaghasználatra is. Így könnyen kiválaszthatja álmai fürdőkádját, például a Global Viva Market kínálatából.

Milyen az ideális méret?

A méretet a kádak típusa is meghatározza. Az egyenes kád a leggyakoribb választás, egyrészt könnyen illeszkedik a legtöbb fürdőszoba elrendezéséhez, másrészt az időtálló stílus a védjegye, harmadrészt pedig kényelmes fekvő pozíciót biztosít.

Az aszimmetrikus kádak már visznek egy kis csavart a fürdőszobába amellett, hogy árfekvésben kicsit magasabb értéket képviselnek, mint az egyenes kivitel. Ez a típus általában az egyik oldalán nagyobb helyet foglal, mint a másik végén. Kimondottan érdekes látványt nyújt, mégis modern hatást kelt.

A végére hagytuk a legdrágább verziót, a sarokkádat. Mivel a sarokban kap helyet, így nagyon hatékonyan lehet kihasználni a fürdőszobában a helyet. Sok esetben ugyan kisebbek ezek a darabok, de istenien lehet benne relaxálni.

Extra funkciók a kényelemért

Ezek a legkevésbé pénztárcabarát megoldások, de a legkívánatosabbak is egyben. Némely esetben pusztán a praktikum nevében döntünk ezek mellett, de gyakran a luxus ígérete a csábító. Mutatunk néhány funkciót, ami a fürdés élményét meghatározza.

Az ülőkád azoknak is jó választás lehet, akik mozgásukban korlátozottak, de imádnak hosszan fürdőzni, és azoknak is, akik egyszerűen szeretnek ülve relaxálni. Kikapcsolódáshoz viszont a masszázsfunkcióval ellátott kádak is ideálisak.

A levehető oldalpanel szintén egy olyan funkció, ami nem olcsó, viszont hihetetlenül praktikus. Mindamellett, hogy megtartható a kád alatti tárolóhely, el is takarható, így a fürdőszoba megjelenése elegáns maradhat.

Milyen anyagot érdemes választani?

A régi időkben nem okozott komoly fejtörést. Csak az öntöttvas kivitelben gondolkodhattunk, ami a súlya mellett még jéghideg is volt addig, míg a víz fel nem melegítette. No persze akkor azért jól tartotta a hőt, amiért szerettük is.

A mai fürdőkádak leggyakoribb anyaga a műanyag, az akril és a csempézett acél. A műanyag darabok változatos formavilággal rendelkeznek, és könnyű a tisztításuk.

Az akril anyag pedig azzal tűnik ki, hogy kiválóan tartja a hőt, és tartós anyag.

A csempézett acél kádak ugyan nem tartoznak a pehelysúlyú kategóriába, de megvan a maguk előnye. Talán a legjobb tulajdonságuk az, hogy nagyon hosszú az élettartamuk. Emellett viszont adnak a fürdőszobának egy klasszikus megjelenést is.

Gyakorlatilag tényleg igaz az az állítás, hogy a képzeletünknek csak a pénztárcánk szabhat határt. A választás nem egyszerű, de nem is lehetetlen.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 24., 09:37
Az árukézbesítő óriás radikális lépése fenntarthatósági szempontból kétszeres előnnyel jár, hiszen egyrészt a nem lebomló, műanyag légpárnák felhasználását 95 százalékkal csökkentette, másrészt olyan papír töltőanyaggal helyettesítette őket, ami egyszerre újrahasznosított és újrafelhasználható.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS