Hogyan díszítsünk úgy egy mini műfenyőt, mint egy profi?

Hogyan díszítsünk úgy egy mini műfenyőt, mint egy profi?
2022. 11. 06., 06:00

A mini karácsonyfák tökéletesek kis helyiségek vagy olyan lakóterek sarkainak feldíszítésére, amelyek megkövetelik az ünnepi hangulatot. Szinte bárhol elhelyezhetők az otthonodban – legyen az a tálalószekrény, dohányzóasztal, konyhasziget vagy az íróasztal.

Azonban az allergia fennállásának lehetősége, a tűlevelek folyamatos feltakarítása és a fa állandó öntözése miatt sokak számára az igazi fenyők inkább csak nyűgöt jelentenek, mint örömöt. Ilyen esetekben a műfenyő választása az ideális megoldás.

Mi pedig most ebben a cikkünkben megmutatjuk, hogy hogyan díszíthető fel úgy, hogy az egész ünnepi szezonban gyönyörű mutasson.

Három fontos dolog, mielőtt bármibe is belekezdenél

Mint minden dekoráció megvalósítása esetében, a műfenyő használata során is akad néhány olyan dolog, amelyet nem árt megfontolni, mielőtt nekiugranánk a fa díszítésének. Ez pedig nem más, mint a dekoráció témája, a színpaletta és végezetül pedig a csúcsdísz stílusa. Miután ezekről a tényezőkről sikerült döntenünk, sokkal egyszerűbben és gördülékenyebben megy majd a díszítés.

Az első lépések

A legtöbb kis karácsonyfa általában cserépben érkezik, ami ugyan szép, de sokak szemét bökheti, ezért érdemes lehet hozzá egy kosarat használni talp takaró gyanánt. Ha pedig a kosár alá egy szép csipkés terítőt is becsempészünk, azzal még hangulatosabbá tehetjük a sarkot, ahová a mini fenyő kerül.

Az alapok

Az első dolog, hogy eldöntsük, füzérrel vagy szalaggal akarunk-e a fának alapozó réteget adni. Mi idénre egy erdei stílusút terveztünk fenyőtobozokkal, illetve ezüst-fehér díszekkel, ezért az utóbbit választottuk.

Végigvezettük a fa egészén, majd miután mindezekkel végeztünk, egyenletesen elosztva felaggattuk rá a nagyobb díszeket. Érdemes arra törekedni, hogy a látványosabbak kerüljenek előre. Miután ezzel a lépéssel megvagyunk, jöhetnek a “töltőanyagok”, amelyek ugye a mi esetünkben a fenyőtobozok. Miután ezek is felkerültek, nem maradt más hátra, mint felhelyezni az apróbb díszeket is.

Extra tipp: az erdős témát követve kiegészítheted a dekorációt akár néhány ezüst színű gallyal is. Ez ugyanis egy könnyű és szellős rétegként fog funkcionálni, amely egyidejűleg díszíti, és elmossa a fa éleit. De ugyanolyan jól működhetnek a kisebb bogyók, a hópelyhek, vagy az apróbb ajándékcsomag díszek is.

Csúcsdísz

Mivel nem találtunk megfelelő csúcsdíszt a mini műfenyőnkhöz, ezért úgy döntöttünk, hogy egy nagy masnit készítünk a tetejére ugyanabból a szalagból, amelyet végigvezettünk rajta. Ha ez is felkerült, akkor itt az ideje mégegyszer megigazítani a díszeket, hogy valóban egyenesen álljanak. Fontos, hogy ne hagyjuk ki ezt a lépést, mert tényleg kifizetődik! A karácsonyfánk sokkal jobban fog kinézni, ha időt szánunk a kisebb dolgokkal történő szöszmötölésre is.

Még egy jó tanács a végére!

Ne hagyjuk, hogy a feldíszített műfenyőnk egyedül árválkodjon a sarokban! Helyette inkább helyezzünk el mellé pár fehér és ezüst színű házikót, dísztárgyakat és néhány fenyőtobozt, hogy még inkább keretbe foglaljuk a dekort.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 11. 06., 22:06
A Nemzetgazdasági Minisztérium által kitűzött bérszintek eléréshez évi 6–7 százalékos reálbér-emelkedésre van szükség a következő három évben. Az elmúlt húsz évben átlagosan évi 3,3 százalékkal növekedett a bérek vásárlóereje – állapítja meg az Egyensúly Intézet 2024 októberi gazdasági gyorsjelentésében.
2024-11-07 15:07:00
Egy, a napokban kijött új törvényjavaslat alapján magánszemélyek adómentesen fogják tudni az általuk megalkotott szoftvert, szabadalmat vagy más szellemi alkotást vállalkozásuknak átadni. A várhatóan januártól hatályba lépő szabály – a tavaly elfogadott adóelőnyökkel együtt – remélhetőleg újabb lökést fog adni a start-upokba történő kockázati tőkebevonásoknak. A legfontosabb tudnivalókat Gondi Anilla, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda szakértője foglalta össze.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.
Bár a magyarok európai összehasonlításban is tudatosan kötnek lakásbiztosítást, akadnak fontos apróságok a szerződésekben, amelyeket kifelejtenek. A kisebb, de baj esetén drága hibákra a hazai árvizek során keletkezett károk még jobban ráirányították a figyelmet. Árvízre továbbra sem, vagy csak szigorú kikötések mentén lehet biztosítást találni, viszont más természeti katasztrófák kapcsán nagyot menthet egy jó szerződés – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor ebben az epizódban tisztázza a természeti katasztrófákból eredő károk közötti fontos különbségeket és elmondja, mit nem kellene kifelejteni a szerződésekből, hogy nagyobb biztonságban tudjuk ingó és ingatlan vagyonunkat.
Bár a neobankok és a nemzetközi trendek azt erősítik, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozások vezetői ne pénzügyi operatív teendőkbe öljék a drága idejüket ahelyett, amihez igazán értenek, az ehhez szükség digitális megoldások hazánkban még nem vagy csak ritkán hozzáférhetőek. Lemák Gábor, a FinTechShow-t szervező FinTech Group társalapítója ezért tartja fontosnak, hogy a rendezvényükön megvizsgálhatják: ki, hogyan és mit tehet azért, hogy a mikrovállalkozások és kkv-k pénzügyei sokkal egyszerűbben intézhetőek legyenek. Rá is mutatott néhány olyan digitális gyakorlatra, ami kellően jövőbe mutató ahhoz, hogy a hazai vállalkozások is alkalmazzák végre.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS