Friss állások a vendéglátóiparban

Friss állások a vendéglátóiparban
2023. 11. 08., 05:30

Felszolgáló, szakács, cukrász, pultos, séf… és még számtalan álláslehetőséget találhatunk a vendéglátás terén, ha állásportálokon keresgélünk. Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy milyen oldalon kutakodunk a legjobb munka után. Lehet az országos portál vagy regionális is, attól függően, hogy lokálisan miben gondolkodunk. A legfontosabb, hogy megbízható legyen a site.

A jó állásportálról

Egy állásportálról akkor mondhatjuk, hogy hiteles, ha rendszeresen frissül, mindig naprakész. Ezt onnan tudhatjuk, ha mindig újabb és újabb álláshirdetéseket találunk rajta. Ha például vendéglátásban keresgélünk, és tegyük fel, hogy budaörsi lakosok vagyunk, akkor ezt nem érdemes kihagyni: https://budaorsallas.hu/allasok/vendeglatas.

Azért is jó a Budaörsállás oldaláról informálódni, mert felhasználóbarát, vagyis könnyedén kereshetünk és találhatunk rajta bármilyen állást. Praktikus, mert a főoldali keresőben és kategóriánként is tudunk szűrni.

Hogyan keressünk?

Budaörsön és környékén tucatnyi álláslehetőséget kínál a fent említett oldal. Álláskeresőknek és munkaadóknak is nyújt szolgáltatásokat. Az előbbi esetén a szolgáltatás ingyenes.

A főoldalon időrendben töltődnek be a legújabb álláshirdetések. A jobb oldali sávban pedig szűrni lehet több mint 20 kategóriában. Adminisztráció, közgazdaság, egészségügy, marketing vagy vendéglátás – számtalan területen sorakoznak a lehetőségek. A kereséshez még regisztrálni sem szükséges.

CV és a jelentkezés

Ha azonban megvan az állás, amit kerestünk, akkor már érdemes megadni az adatainkat, feltölteni az önéletrajzunkat és a motivációs levelünket. Egy CV cheklist legyen nálunk, amikor ellenőrizzük a jelentkezést! Vagyis csekkoljuk, hogy

  • Megfelelő-e a fotó rólunk?
  • Helyesek-e az adataink?
  • Megadtuk-e minden végzettségünket?
  • Írtunk-e a szakmai múltunkról?
  • Megjelöltük-e a karriercélunkat?
  • Beszéltünk-e kvalitásainkról, hobbinkról?

Ha mindenre igen a válasz, pályázzuk meg a kívánt pozíciót! Esetleg még egy videós bemutatkozót is küldhetünk magunkról. Ha például cukrászként szeretnénk elhelyezkedni, készíthetünk egy trendi videót valamelyik alkotásunkról. Lehet, hogy időigényes, de megéri.

Az is előfordulhat, hogy egyetlen állás sem megfelelő számunkra, akkor iratkozzunk fel a Budaörsállás állásértesítőjére! Elsőként fognak érkezni hozzánk a friss álláshirdetések. Ha pedig tetszik nekünk egy munka, de még nem tettük le mellette a voksunkat, akkor jelöljük meg kedvencnek! Később majd visszatérhetünk rá.

Persze sem az álláskeresés, sem a döntés nem ennyire egyszerű. Megfontoltnak kell lennünk, hogy 1-2 hét vagy hónap múlva ne kerüljünk újra hasonló helyzetbe. Az biztos, hogy az állásportálok nagy segítségünkre lehetnek, csak jót kell választani.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-03-02 15:10:41
Ugyanazon elbírálás alá esik a bányászat, a kereskedelem, a fogadás, a befektetés, valamint az ellenértékként történő szerzés is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS