Ezeket a lépéseket ne hagyja ki, ha vállalkozást indít

Ezeket a lépéseket ne hagyja ki, ha vállalkozást indít
2022. 01. 18., 12:15

Akadnak olyanok, akik régóta dédelgetett álmaikat szeretnék megvalósítani és önálló vállalkozásba kezdenének 2022-ben. A trendeket figyelembe véve érdemes azonnal az online térben értékesíteni és saját webshoppal indulni, hiszen a magyarok 2/3-a szokott online vásárolni. A nagy lelkesedés ellenére tervezéssel célszerű indítani a folyamatot és előre meghatározni a lépéseket.

Sokakat inspirál az új év, egy új kezdet, és szeretnék mielőbb elindítani a saját vállalkozásukat. Azoknak, akik az internet adta lehetőségeket szeretnék kihasználni, nem szabad megfeledkezni néhány fontos mozzanatról, mielőtt elindítják a vállalkozásukat. A Shoptet webshopkészítő platform szakértői 5 területre hívják fel a figyelmet, amit érdemes átgondolni:

1. Jogi lépések: El kell dönteni, hogy egyéni vállalkozóként vagy céget alapítva szeretnénk-e elindítani a vállalkozást. Ez nem csak a számlázás miatt, de a webshop indításához is elengedhetetlen. A weboldalon fel kell tüntetni a céges adatokat, a székhelyet, elérhetőségeket és nem szabad megfeledkezni az általános szerződési feltételekről sem.

2. Termék, szolgáltatások ára: Nagyon fontos, hogy a célcsoportnak és céloknak megfelelő árat alakítsuk ki. Mindehhez elengedhetetlen versenytárselemzéssel indítani és megvizsgálni a piaci viszonyokat.

3. Üzletvitel: A webshop elkészítése előtt meg kell tervezni az üzletvitelt, hogy már felkészülten kezdjünk neki az online áruház létrehozásának. Érdemes előre megtervezni, hogy mi lesz a vásárlás folyamata, hogyan juttatjuk el a termékeket a vásárlóknak.

4. Webshop elkészítése: Három opció közül választhatnak az online vállalkozást indítók. A legtöbb időt és erőforrást igénylő folyamat saját fejlesztő csapattal egy új webáruházat készíteni. Lehetőség van egy alap webshop modult megvásárolni és azt tovább bővíteni, testre szabni néhány programozó bevonásával. A harmadik opció, ha a vállalkozó maga a saját elképzelései alapján készíti el az online üzletét, egy olyan webshop bérlési platform segítségével, mint például a Shoptet. Ennek nagy előnye, hogy gyorsan és akár ingyenesen is el tudja indítani saját webáruházát, a 30 napos próbaidőszak alatt pedig ki tudja tapasztani, hogy milyen alkalmazásokra van szüksége.

5. Marketing: Egyetlen vállalkozás sem lesz önmagától életképes, ezért mindenképp kell időt és energiát szánni a kommunikációra. Előre tervezetten, a lehetőségeinket kihasználva érdemes belefogni, így lehet sikeres a vállalkozásunk már az első évben.

Az online tér rengeteg lehetőséget rejt a kezdő és a már saját bolttal rendelkezők számára egyaránt. A fenti lépéseket átgondolva, a kezdeti tervezést követően, a megfelelő erőfeszítéssel, türelemmel és munkával jövedelmező vállalkozást hozhatunk létre.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-04 13:10:00
Időről-időre felmerülő kérdés, hogy a cég tagja miként felel a cég által felhalmozott tartozásért. Különösen a kft. esetén szokott előkerülni a tag felelősségének kérdése, hiszen a kft. lényege a tagok korlátozott felelőssége. Ez sem jelenti azonban, hogy a kft. tagja soha nem vonható felelősségre a cég által ki nem fizetett tartozásért – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS