Ezeket a lépéseket ne hagyja ki, ha vállalkozást indít

Ezeket a lépéseket ne hagyja ki, ha vállalkozást indít
2022. 01. 18., 12:15

Akadnak olyanok, akik régóta dédelgetett álmaikat szeretnék megvalósítani és önálló vállalkozásba kezdenének 2022-ben. A trendeket figyelembe véve érdemes azonnal az online térben értékesíteni és saját webshoppal indulni, hiszen a magyarok 2/3-a szokott online vásárolni. A nagy lelkesedés ellenére tervezéssel célszerű indítani a folyamatot és előre meghatározni a lépéseket.

Sokakat inspirál az új év, egy új kezdet, és szeretnék mielőbb elindítani a saját vállalkozásukat. Azoknak, akik az internet adta lehetőségeket szeretnék kihasználni, nem szabad megfeledkezni néhány fontos mozzanatról, mielőtt elindítják a vállalkozásukat. A Shoptet webshopkészítő platform szakértői 5 területre hívják fel a figyelmet, amit érdemes átgondolni:

1. Jogi lépések: El kell dönteni, hogy egyéni vállalkozóként vagy céget alapítva szeretnénk-e elindítani a vállalkozást. Ez nem csak a számlázás miatt, de a webshop indításához is elengedhetetlen. A weboldalon fel kell tüntetni a céges adatokat, a székhelyet, elérhetőségeket és nem szabad megfeledkezni az általános szerződési feltételekről sem.

2. Termék, szolgáltatások ára: Nagyon fontos, hogy a célcsoportnak és céloknak megfelelő árat alakítsuk ki. Mindehhez elengedhetetlen versenytárselemzéssel indítani és megvizsgálni a piaci viszonyokat.

3. Üzletvitel: A webshop elkészítése előtt meg kell tervezni az üzletvitelt, hogy már felkészülten kezdjünk neki az online áruház létrehozásának. Érdemes előre megtervezni, hogy mi lesz a vásárlás folyamata, hogyan juttatjuk el a termékeket a vásárlóknak.

4. Webshop elkészítése: Három opció közül választhatnak az online vállalkozást indítók. A legtöbb időt és erőforrást igénylő folyamat saját fejlesztő csapattal egy új webáruházat készíteni. Lehetőség van egy alap webshop modult megvásárolni és azt tovább bővíteni, testre szabni néhány programozó bevonásával. A harmadik opció, ha a vállalkozó maga a saját elképzelései alapján készíti el az online üzletét, egy olyan webshop bérlési platform segítségével, mint például a Shoptet. Ennek nagy előnye, hogy gyorsan és akár ingyenesen is el tudja indítani saját webáruházát, a 30 napos próbaidőszak alatt pedig ki tudja tapasztani, hogy milyen alkalmazásokra van szüksége.

5. Marketing: Egyetlen vállalkozás sem lesz önmagától életképes, ezért mindenképp kell időt és energiát szánni a kommunikációra. Előre tervezetten, a lehetőségeinket kihasználva érdemes belefogni, így lehet sikeres a vállalkozásunk már az első évben.

Az online tér rengeteg lehetőséget rejt a kezdő és a már saját bolttal rendelkezők számára egyaránt. A fenti lépéseket átgondolva, a kezdeti tervezést követően, a megfelelő erőfeszítéssel, türelemmel és munkával jövedelmező vállalkozást hozhatunk létre.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-06 19:47:00
„331 millió euró összegű új beruházás fogja támogatni a nagy kockázatú, mélytechnológiás induló vállalkozásokat, hogy innovációikat piacra dobják és felfuttassák.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

Kis csapatunk valamennyi tagja száraz januárt tartott. Nagy kérdés volt, milyen borral indítsuk újra ízlelőbimbóink operációs rendszerét február elején.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Miközben hazánkban folyamatos esélylatolgatás zajlik Paks 2 sikeres kivitelezésével kapcsolatban, sokan már azt vetik fel, hogy figyelembe véve hazánk energiaéhségét, valamint azt a tényt, hogy előbb-utóbb Paks 1-et mégiscsak le kell állítani, már rég Paks 3-on kellene gondolkodni – írja Gyurcsik Attila, az Accorde Alapkezelő vezérigazgatója.