Ez vár az online-vásárlókra januártól

2020. 08. 09., 12:00

2021. január 1-jétől kötelező lesz a másodlagos azonosító használata online vásárlás esetén, de egyes bankok már most is alkalmazzák.

A tervek szerint 2021. január 1-jén életbe lép Magyarországon is az SCA (Erős ügyfélhitelesítés) rendelet, amelynek célja az, hogy az online fizetési tranzakciók esetén garantálja a felhasználók és a pénz biztonságát – írja a Computerworld.

Az SCA bevezetését előíró határozatot egyébként már 2017-ben elfogadta az Európai Unió, és eredetileg 2019. szeptember 15-től alkalmazni kellett volna - csakhogy a rendelkezésre álló, 18 hónapos felkészülési idő ellenére nem sikerült minden érintett szereplőnek véglegesítenie a fejlesztéseket.

Egyes bankoknál már működik az SCA – az Erste Bank például, ha a feltételek adottak, minden online tranzakció alkalmával másodlagos azonosítást is kér.

A másodlagos azonosítás lényege az, hogy a vásárláshoz nem elég a kártyán szereplő adatok megadása, hanem szükség van egy második kódra is – ez lehet SMS-ben érkezett kód, de akár mobilalkalmazásba küldött megerősítő üzenet jóváhagyása is.

A másodlagos azonosítás kötelező elem lesz, nem választható. A bank nemcsak egyszer használatos kódot, hanem a kártyához tartozó PIN-kódot is kérhet majd online vásárlásnál.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-10-04 10:17:00
A jogviták végleges eldöntése a bíróság feladata. Azonban a vitában álló feleknek nem feltétlenül kell a bíróság ítéletére bízniuk magukat. Lehetőségük van arra, hogy a perben bíróság előtt megegyezzenek. A perbeli egyezségkötés legfontosabb szabályait dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS