Építőipari munkák Szombathelyen és környékén

Építőipari munkák Szombathelyen és környékén
2023. 07. 04., 06:00

Időről időre röppennek fel hírek, amelyek az építőipar haldoklásáról szólnak, ugyanakkor távolról sem kell ettől tartani, hiszen az építkezések, a felújítások és az átalakítások mindig folyamatosan zajlanak. Míg az építkezési projektekből nincs hiány, a kiváló és megbízható szakemberekből annál inkább.

Ez több mindennek köszönhető. Az utóbbi években csökkent a fiatalok érdeklődése az ilyen jellegű szakmák iránt, a szakik egy része külföldre költözött, hogy ott vállaljon munkát, a másik része pedig már a nyugdíjas kor közelében van. Éppen ezért minden építkezésen kapva kapnak az ügyes kezek után!

De hol keressünk ilyen jellegű munkákat?

A világ sok tekintetben megváltozott, így az internet elterjedésével az álláskeresés is áttevődött a virtuális térbe. Persze egy-két kósza hirdetés felbukkanhat a helyi lapok apróhirdetéseiben, de ha biztosra szeretne menni, akkor itt találhat kőműves, építőipari álláslehetőségeket Szombathelyen.

Igen, a Szombathelyállás építőipari, építészeti szekciója nem csupán építésvezetőket, építészeket és egyéb mérnököket keres, hanem azokat is, akik nélkül egyetlen ház sem épülne fel.

Így ha megtekinti az aktuális kínálatot, akkor a saját szemével fog meggyőződni arról, hogy fizikai munkásokat éppen úgy keresnek, mint szellemi munkásokat. Így találhat magának a jelenlegi hirdetések között állást egy nyílászáró beépítő, bádogos, tetőszigetelő, PVC hegesztő, kőműves vagy épp egy gépkezelő.

Nem szabad megijedni a portáltól!

Természetesen nem várható el, hogy bárki, aki nem számítógépekkel dolgozik, otthonosan mozogjon az online álláskeresés terén. Éppen ezért érdemes fizikai munkásként is regisztrálni a Szombathelyállás állásportáljára.

Ott ugyanis minden az álláskeresők megsegítésére van: pár adatot bepötyögve két kattintással kész lehet az önéletrajzunk, újabb két kattintással pedig be is tudjuk adni a jelentkezésünket egy-egy szimpatikusnak ítélt állásra.

Sőt, ha nem vagyunk minden nap gép előtt, akkor mindenképpen érdemes feliratkozni az állásértesítőre is. Ma már mindenki kezében ott van az okostelefon, amin e-maileket is tudunk fogadni. Ha beállítjuk, hogy milyen jellegű munkák érdekelnek minket, akkor minden új pozícióról értesülni fogunk, amint megjelenik a fent említett álláskereső portálon.

Érdemes tájékozódni!

Persze jól tudjuk, hogy az állásinterjúk kicsit másképp zajlanak az építőiparban, kiváltképp, ha szakikról van szó, azért nem árt egy-két dologgal tisztában lenni.

A Szombathelyállás oldalán olvashatunk többek között az állásinterjúkról, de fontos munkaügyi tudnivalókról is értesülhetünk, így ha naprakészek vagyunk, akkor az elénk tett munkaszerződés különböző pontjait is képesek leszünk értelmezni. A megfelelő információk birtokában tudni fogjuk, melyik álláslehetőség az, amelyik csak kecsegtetőnek tűnik, és melyik az, amelyik valóban az is!

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-03-02 15:10:41
Ugyanazon elbírálás alá esik a bányászat, a kereskedelem, a fogadás, a befektetés, valamint az ellenértékként történő szerzés is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS