Betanított fizikai munkák és álláskeresés

Betanított fizikai munkák és álláskeresés
2023. 11. 09., 05:00

Amikor állást keresünk, az első három – talán legmeghatározóbb – lépésben segítségünkre lehetnek az állásportálok. Vagyis a kereséstől a választáson át a jelentkezésig támogatnak bennünket.

Persze lényeges, hogy melyik oldalt választjuk. Számtalan regionális és országos site létezik ma már, ezért legyünk körültekintőek!

A betanított munkákról dióhéjban

Sokan azt gondolják, hogy a betanított munkánál nincs is egyszerűbb, és nem is igényel komolyabb körültekintést a választás. De ez nem így van! Tegyük fel, hogy Cegléden és környékén keresünk ilyen lehetőségeket. Figyelnünk kell arra, hogy megbízható, felhasználóbarát és naprakész felületen tájékozódjunk, mint például a következő: https://cegledallas.hu/allasok/betanitott-fizikai-munka.

Szerelő, takarító, karbantartó, gépkezelő, árukiadó, szervizes - nem is gondolnánk mennyi munkalehetőség nyílik meg előttünk, amikor betanított munkát keresünk. Érdemes kicsit elmélyülni abban, hogy milyen feltételek mellett tudunk elhelyezkedni. Van jogosítványunk vagy járműtechnológiai szakképesítésünk, esetleg valamilyen szakmunkás végzettségünk?

Gondoljuk át, gyűjtsük össze, mivel rendelkezünk, és jegyezzük is le! Ez segít abban, hogy összeálljon egy kerek önéletrajz. Nem biztos, hogy szükség lesz rá, de jó, ha kéznél van.

A Ceglédállás oldalán a jobb sávban azonban nemcsak erre a kategóriára tudunk szűrni - több mint 20 területen listázhatjuk az álláshirdetéseket. Legyen az adminisztráció, egészségügy, diákmunka vagy vendéglátás - tucatnyi lehetőség kínálkozik.

A portál működése

A felső menüsorban álláskeresőként és munkaadóként is lehet tájékozódni, ha a Ceglédállást választjuk. Munkavállalóként ingyenes lesz a szolgáltatás. A kereséshez nem kell regisztrálni, csak a jelentkezéshez. A főoldalon a legfrissebb és kiemelt álláshirdetések jelennek meg, majd dátum szerint az összes többi.

Amikor megtaláltuk a keresett pozíciót, adjunk meg adatainkat, hozzunk létre egy felhasználói fiókot! Itt tudjuk csatolni az önéletrajzot és a motivációs levelet is. Ha döntöttünk, adjuk be a jelentkezést! Az sem baj, ha vacilálunk még kicsit, ilyenkor legjobb, ha betesszük a hirdetést a kedvencek közé. Így nem kell újra előkeresni, elég csak rákattintani.

Sokszor előfordul, hogy nincs még fent az munkakör, amit szívesen megpályáznánk. Várjunk türelemmel, és iratkozzunk fel az állásértesítőre! E-mail fiókunkba kapjuk majd a legújabb hirdetéseket.

Készüljünk fel!

Keresés-választás-jelentkezés: megvolt az első három lépés. Ezt követően már csak a telefont vagy e-mail-t kell várni, és jöhet is az állásinterjú! Akár betanított munkát választottunk, akár menedzseri pozíciót, érdemes felkészülni a személyes/online beszélgetésre.

Az első benyomás nagyon fontos, az állás múlhat rajta. Tájékozódjunk a leendő munkáltatóról, tudjunk beszélni magunkról, a kvalitásainkról, legyünk tisztába a céljainkkal, és sikerülni fog.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS