Az informatikai karrier legfontosabb előnyei

Az informatikai karrier legfontosabb előnyei
2023. 06. 07., 05:30

Annak ellenére, hogy az informatikusok általában kiemelt bérezést kapnak, a cégek a szektorban csak nagy nehézségek árán képesek találni olyan szakembereket, akik megfelelő tudással rendelkeznek.

Holott ennek a szakmának az elsajátítására ma már rengeteg választási lehetőség áll a rendelkezésünkre. Ráadásul számtalan előnyt is hordoz magában, amelyekből a mai cikkünkben néhányat részletesebben is átbeszélünk majd.

Folyamatos fejlődési lehetőségek állnak rendelkezésre

Mivel az IT technológia rohamosan fejlődik, így mindig lesznek olyan újdonságok, amelyeket el tudunk sajátítani az online, az offline, az ingyenes és a fizetett kurzusokon, valamint a pár napos webináriumokon annak érdekében, hogy hatékonyabbá tegyük a munkavégzésünket.

A jó hír pedig az, hogy ebben általában a cégek is segíteni szoktak, köztük azok a vállalkozások is, amelyek a Mezőkövesdállás https://mezokovesdallas.hu/allasok/informatika-telekommunikacio aloldalán hirdetnek.

Nagyszerű problémamegoldó képességre tehetünk szert

Az informatika egy kihívásokkal teli szakterület, amely nagymértékben elősegíti azt, hogy ne blokkoljunk le egyből, ha valamilyen problémával szembesülünk, hanem ehelyett próbáljuk meg azt kisebb részekre bontani. Ezeket pedig ismét úgy összeilleszteni, hogy végül minden egy teljes egésszé álljon össze.

Ez a munka a kreatív határainkat is kitolja

Abban az esetben, ha például a programozást célozzuk meg, a határ a csillagos ég azokkal a dolgokkal kapcsolatban, amelyeket létrehozhatunk. Egy egyedileg kifejlesztett szoftver segítségével például automatizálhatjuk a humán beavatkozást igénylő feladatokat, és ezáltal sokkal könnyebbé tehetjük a vállalkozásnál dolgozó többi munkavállaló mindennapjait.

Bárhonnan dolgozhatunk

Mivel a felhőn keresztül manapság már a legtöbb adat elérhető, ezért egy informatikusnak nem feltétlenül szükséges bejárnia minden nap, hanem ugyanolyan hatékonyan végezheti a munkáját például otthonról vagy egy kávézóból.

Fejlődik a logikai gondolkodásmódunk is

Az informatika nem csupán a szaknyelv elsajátításáról szól, hanem arról is, hogy mindeközben egy hatékony és eredményes gondolkodásmódot alakíthatunk ki a problémák megközelítéséhez és a nagy mennyiségű információk feldolgozásához, amelyet egyébként az élet egyéb területein is hasznosítani tudunk majd.

Végül pedig nagyszerű kapcsolatokra tehetünk szert

Ez egy olyan szakma, amelynek az esetében rendkívül sok találkozót és összejövetelt szerveznek a szakmabelieknek, amelyek nagyszerű lehetőséget kínálnak arra, hogy közvetlen kapcsolatba tudjunk velük lépni. Ez pedig később akár még segíthet is előmozdítani a karrierünket, így mindenképpen érdemes ezeken az eseményeken részt venni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-03-02 15:10:41
Ugyanazon elbírálás alá esik a bányászat, a kereskedelem, a fogadás, a befektetés, valamint az ellenértékként történő szerzés is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS