Éttermi vendéglátóként mindig szerezz be megfelelő mennyiségű, minőségű és többféle színű szalvétát, hiszen ez a kiegészítő termék egyetlen terített asztalról sem hiányozhat. Ha pedig street food üzlet tulajdonosa vagy, akkor a vendégednek mindig adj az ételek mellé szalvétát, hiszen így alkalmat biztosítasz arra, hogy meg tudja tisztítani kezét, arcát, esetlegesen ruháját a lecseppenő ételmaradéktól.
Milyen szalvéták között választhatunk?
A piacon nagyon sokféle szalvétát találhatunk az indepack.hu éttermi szalvétái között pedig különösen nagy a választék. Attól függően, hogy mi a cél, érdemes alaposan átnézni a kínálatot annak érdekében, hogy a legmegfelelőbb termékeket szerezzük be.
A kávézók, kifőzdék, food truckok, street food üzletek számára olyan szalvétát ajánlunk, amely adagolós kiszerelésű. A tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy ezáltal 25%-os megtakarítást érhetünk el, hiszen a vendég csak szükség esetén fog belőle elvenni.
Az éttermi vendéglátás során azonban sokféle szalvétát kell beszerezned, hiszen ez nemcsak funkcionális, hanem dekorációs célokat is szolgál.
A fagyisszalvéta előnye, hogy megelőzi azt, hogy a fagyiárus keze hozzáérjen a tölcsérhez, hiszen azt később az ostyát a vásárló megeszi. Ezáltal biztosíthatod a megfelelő higiéniát.
Az asztalterítés fontossága
Egy szépen terített asztal szinte hívogatja a vendéget. Ezenkívül stílust ad a helynek, meghatározza a belső dizájnt. Emellett az is fontos, hogy a teríték is megfelelő legyen, hiszen jobb érzés egy ízlésesen megterített asztalhoz leülni, mint egy terítetlen, hányaveti módon előkészített, esetleg koszos asztalhoz.
Hogyan teríts?
Az első lépés, hogy megtervezd a terítéket. Más terítésre lesz szükséged, ha egy rendezvényt vállalsz, és másra a mindennapokban. A színeket általában a szalvéta és a dekoráció adja, így rendezvény esetén mindig egyeztess a szervezővel, hogy mik az igények, és ennek megfelelően díszítsd fel az asztalokat.
Mindig tarts többféle színű szalvétát, így nem fog gondot okozni a megrendelő egyedi kérése, illetve a hétköznapokban is könnyedén tudsz változtatni, például évszakváltás vagy egy adott ünnepkör kapcsán.
Nagyon fontos, hogy amikor kitaláltad a stílust, akkor hangold össze a színeket, hiszen csak ekkor lesz harmonikus az összhatás. Érdemes egyszínű terítőt használni, és a színeket a szalvétával és az asztaldíszekkel biztosítani. A szalvétát tedd a teríték bal oldalára vagy a pohárba.
Az asztalt díszítheted száraz vagy élővirággal, gyertyával, gyertyatartóval, de egy komplett asztaldísz is nagyon mutatós. Ha ünnepi asztalt terítesz, akkor bátran használj több díszt, bevetheted a csillogó dolgokat is.
A vendéget mindig terített asztallal várd, ami tartalmaz egy alaptányért, erre tedd a további tányérokat. Természetesen a tiszta szalvéta és az evőeszközök is alapvető elvárás. Érdemes tehát nagy választékot tartani színes szalvétákból, így pillanatok alatt megújítható a hely stílusa. Ha pedig adagolós szalvétát használsz, akkor mindig figyelj oda arra, hogy nincs-e kifogyva!
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
A tartály legösszetettebb formájú csonkzónái elkészültek; a csonkgyűrűk és a további fő elemek egyenként elvégzett minőségügyi átvétele után azok további megmunkálására és a tartály összeállítására az AEM-Technologies volgodonszki gyárában kerül sor.