A rendszeres meseolvasás jótékony hatásai – így nevelj boldog és céltudatos gyereket!

A rendszeres meseolvasás jótékony hatásai – így nevelj boldog és céltudatos gyereket!
2023. 06. 04., 05:00

Az olvasás elengedhetetlen szerepet játszik a gyermekek harmonikus fejlődésében, pici baba kortól. Az olvasás előnyei a gyermek fejlődésének minden szakaszában jól dokumentáltak. Szerencsére az olvasóközönség nevelése szórakoztató és kifizetődő!

Az első lépés a sikeres felnőtt válás felé!

A történetek nemcsak arra valók, hogy elaltassák a gyerekeket, hanem arra is, hogy felébresszék őket! Az olvasás révén sokféleképpen segíthetünk felkelteni kíváncsiságukat, tudásvágyukat, új gondolatok és forradalmi ötleteket formájában. Ehhez csak útmutatásra, támogatásra és a Babaágynemű bolt webáruháznál kapható mesekönyvek bűvös világára van szükség.

Az olvasás előnyei a gyermekek számára

  • Szókincs gyarapítása

Gondolj csak bele, hány új szót fedezhet fel a kicsi lefekvés előtt egyetlen történetben. Hogy könnyebben megjegyezze őket, különösen az első életszakaszban, olyan vonzó illusztrációs könyveket lapozzatok, amelyek grafikusan is ábrázolják az új kifejezéseket. Például egy könyv a háziállatok világáról, ahol mindegyiket illusztrálják. A szó és a kép közötti kapcsolat jelentősen leegyszerűsítheti a szókincsbővítés folyamatát.

  • A tudáshorizont szélesítése

Az olvasás nagyszerű – és gyakran szórakoztató – módja a tudás gyarapításának. Nagyon fontos, hogy olyan könyveket válasszunk, amelyek gyorsan rabul ejtik a kicsit, különben elveszti a türelmét. Például, ha észreveszed, hogy vonzódik az egzakt tudományokhoz, keres olyat. Ha viszont leginkább a szépirodalom nyűgözi le, akkor jöhetnek a bevált klasszikusok.

  • A kreativitás „kiképzése”

A kicsik fantáziája olyan, mint egy rendkívüli motor, de fontos, hogy minőségi üzemanyaggal töltődjenek. Így működik az olvasás és a gyermeki kreativitás kapcsolata. El tudják képzelni a nekik tetsző történetek folytatását, vagy illusztrálják az általuk kedvelt szereplőket: például rajzolással vagy írással.

  • Az empatikus oldal fejlesztése

Az empátia az érzelmi intelligencia egyik legfontosabb összetevője, elengedhetetlen tulajdonsága a harmonikus kapcsolatok kialakulásának. A nagyszerű hír az, hogy az olvasás az empátia „edzésének” egyik módja, amely a gyerekeknél is működik.

A szülő és gyermek közötti láthatatlan fonal megerősítése

Az olvasás egyik legfontosabb előnye kétségtelenül abban a kötelékben rejlik, amely a szülő és a gyermek között jön létre. Az olvasás a saját kis relaxációs és érzelmi kapcsolatotok rituáléjává válhat este, lefekvés előtt, hétvégén és így tovább.

Utána lehet mindenféle megbeszélést folytatni az olvasottakról, a gyermek kognitív és érzelmi fejlődése szempontjából. Ez arra ösztönzi, hogy kifejezze nézeteit és érzelmeit, ami segít a kommunikációs készségeinek fejlesztésében.

Később, ha idősebb lesz, és elkezd önállóan olvasni, majd megkérdezi, mit jelentenek bizonyos szavak, vagy szótárhoz fordul. Egy képes szótár nagyon hasznos lehet, ezért érdemes beszerezni a gyermekkönyvtár bővítése során.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-03-02 15:10:41
Ugyanazon elbírálás alá esik a bányászat, a kereskedelem, a fogadás, a befektetés, valamint az ellenértékként történő szerzés is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS