A privát szféra megőrzése a kertben

A privát szféra megőrzése a kertben
2023. 08. 06., 07:30

Mindenki szereti élvezni a szabadidejét a kertben, főleg az első tavaszi napsugarak és az utolsó meleg nyári esték alkalmával. Legyen szó grillezésről, olvasásról, esetleg baráti összejövetelekről, családi ünnepségekről, igen kellemetlen érzés, amikor a kíváncsi tekintetek ilyenkor is pásztázzák a társaságot. A legjobb megoldás a belátásgátló, szőtt árnyékoló, amely azonnal megakadályozza, hogy valaki megzavarjon bennünket.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogyan őrizhető meg a privát szféra a kertben.

Belátásgátló az udvarra

A Festékpalota.hu teraszárnyékolóinak felszerelése gyerekjáték, hiszen az apró réz fűzőlyukaknak köszönhetően bárki könnyen és pillanatok alatt teheti őket a helyükre. Nagy előnyük, hogy ollóval gyorsan méretre lehet őket vágni, ráadásul amiatt sem kell aggódni, hogy a szélük esetleg később lefoszlana, mert erre semmi esély. Ha mindez nem lenne elég, akkor a Bridfix kötözőkkel szintén könnyen rögzíthetjük őket. A tisztán tartásával kapcsolatban pedig csak annyit kell mondanunk, hogy egy szimpla szivacson és egy kis tisztítószeren kívül semmi másra nem lesz szükség. A sűrű polietilén szakítószilárdsága nagy, ellenáll az UV-nek és az esőnek egyaránt.

A Festékpalota.hu festékeivel és lakkjaival könnyedén lefesthetünk bármilyen anyagot, így nem igazán találni olyan anyagot és stílust, ami ne felelne meg az igényeinknek. Választhatunk fából készült árnyékolót, amit aztán akár fehérre is bármikor lefesthetünk, de ápolhatjuk lakkal is, így hosszú ideig megőrzi az eredeti állapotát. Ott vannak továbbá a szőtt árnyékolók, amik akkor is segítséget nyújthatnak, ha nincs kertünk, de van egy apró teraszunk vagy balkonunk, amit szeretnénk elrejteni a kíváncsi szemek elől. A csodás, elszeparált és szélvédett privát szféra mindenkinek megjár.

Milyen területen lehet őket még használni?

Azt gondolhatnánk, hogy az árnyékoláson kívül semmi másra nem jók. Nagyot tévedünk, hiszen a szőtt hálók számos egyéb területen is jól alkalmazhatóak. Kiváló megoldást nyújtanak szélfogóként, a konyhakertben és a gyümölcsösben a madarak ellen, de nem ritka, ha valaki mezőgazdasági termékek védelmére használja őket. Szükség esetén védelmet nyújt az állatok és a jégkár ellen is.

A háló építkezéseken, utánfutó takarásakor, valamint sportrendezvényeken és sportpályákon is előkerül. Nem utolsó sorban remek választás dekoráció készítése során gyanánt, hiszen természetesen hat, így elég sok projekthez fel tudjuk használni őket. Nem vész kárba, az egyszer biztos.

Hogyan szerelhető fel?

A szőtt árnyékoló hálók stabil kerítésre és korlátra rögzíthetőek egy erre a célra használható huzallal. Érdemes őket 40-50 cm-ként megfogatni. A szeles területen való felszerelés során azonban nem árt körültekintőnek lenni, és plusz rögzítést adni neki. Ha vágásra van szükség, akkor jó hír, hogy bármely irányban és formában ollóval könnyedén megtehetjük. A jó szakítószilárdságú típus ellenáll a magas UV-sugárzásnak.

Amint láthatjuk, nagyon sokoldalú termékről van szó, így többféle igényünket is kielégítheti ez a hasznos árnyékoló.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS