A kutyaruha szerepe és jelentősége napjainkban

A kutyaruha szerepe és jelentősége napjainkban
2023. 10. 03., 04:30

Manapság még mindig elég megosztó a kutyaruha kérdése, pedig nem csupán egy divatos trendről van szó, bizonyos esetekben valóban szükségesek. Gondoljunk például a rövid szőrrel rendelkező apróságokra vagy a lábadozó beteg ebekre, akiknek fokozottabb figyelmet igényel az egészségük.

Bőséges választék a kutyaruha termékkörben

A Grandopet.hu kutyaruha kínálata széles palettát ölel fel, innen beszerezhetünk kapucnis télikabátot, könnyű pulóvert, esőköpenyt, hűtőkendőt, zoknit és cipőt is a sebes mancsok védelmére.

Az apró termetű ebeknek, az idős állatoknak, a beteg kutyusoknak feltétlenül szerezzünk be egy melegebb kabátot a téli időszakra, amikor 0 fok körüli a hőmérséklet, és egy vékonyabb pulóvert a 10 fok környéki időre. Igen hasznosak továbbá az esőköpenyek, melyek nemcsak bundás barátunk szőrzetét óvják meg a szennyeződésektől és a nedvességtől, hanem ezáltal otthonunk is tisztább maradhat.

A ruhácskák tehát fontos szerepet töltenek be mindennapjainkban, hiszen védelmezik állatunkat, kellően melegen tartják őt, ráadásul a szakadó esőben is megőrizhetik bundájuk ápoltságát, tisztaságát. Ez pedig hatalmas előny, ha egy fázósabb, gyakran betegeskedő kedvencről van szó. Az időjárás viszontagságaira minden évszakban fel kell készülnünk, nemcsak a szeles, csapadékos, hideg időben kell védelmet biztosítanunk, hanem például az erős UV-sugárzással szemben is meg kell óvnunk négylábú szőrmókunkat.

Hogyan válasszuk ki az ideális terméket?

Ehhez ismernünk kell kutyánk méretét: vegyünk elő egy ruhacentit vagy mérőszalagot, és mérjük meg a hosszát a nyakától a farkáig, ezenkívül határozzuk meg a mellkas és a derék körfogatát is. Ezek ismeretében könnyen kiválaszthatjuk a számunkra szimpatikus termékeket.

Ügyeljünk arra is, hogy mindig az aktuális hőmérséklethez mérten öltöztessük fel, tehát amikor már melegszik az idő, váltsunk vissza vékonyabb pulóverre, majd teljesen hagyjuk el. Ellenkező esetben fázóssá válhat kiskedvencünk, ha pedig felborul a hőháztartása sokkal nehezebb dolgunk lesz.

Lehetőleg puha, kényelmes anyagból készült kutyaruha mellett döntsünk, amelynek komfortos a viselése, illetve könnyen levehető és feladható. Fontos kiemelnünk, hogy nem minden eb szereti meg ezeket a kabátokat, egyesek hozzászoknak, mások viszont képtelenek megbarátkozni velük. Legyünk türelemmel, és igyekezzünk jutalmazás mellett, pozitív élményekkel segíteni a folyamatot.

Vegyük figyelembe kedvencünk jellemét is!

A bőséges kínálatban többféle kialakítású terméket is találunk, a választás során ne csak a saját preferenciáinkat vegyük figyelembe, hanem hűséges barátunk egyéni igényeit is tartsuk tiszteletben. Ha például valamelyik típus komortosabb számára, sőt, kifejezetten megszereti, maradjunk a hasonló fazonoknál. Ezáltal az öltöztetés is gördülékeny, örömteli folyamat lehet.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-03-02 15:10:41
Ugyanazon elbírálás alá esik a bányászat, a kereskedelem, a fogadás, a befektetés, valamint az ellenértékként történő szerzés is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS